Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macskám atkás, mit tegyek?

A macskám atkás, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A macskam mar majdnem 2 éves és rajta kivul van meg 4 macskánk meg egy most szuletett

Es a macskam mar kicsi kora ota buzlik a feje volt hogy megfurdettem de mindig neha elojott a szag na es par napja ra kerestem a neten es megtudtam hogy atka az bele vilagitottam a fulebe es tele van a fule es en meg akarom venni a fulcseppet a patikaba a fulebe de nincs penzem szuleim meg nem akarjak megvenni mert ok ugye pont azt az egy macskat utaljak mert sokszor verekedik es nem tudom mit tehetek, mit tegyek? Hogyan csinaljam meg?

máj. 14. 15:24
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
83%
Neked akkor kellett volna macska, ha már van saját kereseted.
máj. 14. 16:29
 12/51 anonim ***** válasza:
60%
De, ha te vagy a gazdája, a te hibád lesz.
máj. 14. 16:32
 13/51 anonim ***** válasza:
83%

Valóban felelőtlegség állatot tartani úgy, hogy igazából nem tudod eltartani. Az állatorvosi beavatkozásra mindig számítani kell, sosem tudod, mikor jön egy helyzet amikor a zsebbe kell nyúlni, vagy műteni. Én nem vállalnék macskát, ha tudnám nem tudok neki mindent megadni, mert egyszerűen nem tudnék így élni.

Ha ennyire szegények vagytok, akkor add át egy átvevő szervezetnek, ott megoldják az állatorvost és az egyéb gondjait.. nem értelek egyébként. A szüleid utálják a macskád. Minek akkor? Enni hogy adtok neki?

máj. 14. 17:02
 14/51 anonim ***** válasza:
85%

Anyám borogass... bármit is mond valami kókler egy videóban, NEM nyúlunk a macska fülébe tapasztalatlanul!!! Konkrétan sérülést okozhatsz neki vele!

Ha fülatkája van, amúgy sem a fülcsepp a legjobb megoldás. Az orvos kipucolja (szakszerűen! Nem olyan kókányul és veszélyesen, mint ti csinálnátok otthon), és ad egy atkaölő szert neki, ami ki fogja pusztítani az atkák 99%át. Utána x idővel érdemes spot on formában ismét atkátlanítani (ezt a macska tarkójára teszik, nem a fülére), hogy az a maradék is kidögöljön, ami az első kört megúszta.

A fülcsepp elavult, felesleges kellemetlenség a macskának, ami gyulladt fülnél fájdalmas is lehet.

Keress fel egy macskamentő szervezetet, kérj segítséget.

A legjobb az lenne, hogy ha az örökbeadáshoz kérnél segítséget, de nyilván az ilyen "felelős" állattartók nem fognak törődni olyan dolgokkal, mint a macska élete és egészsége. Hiszen majd lesz helyette másik macska, nem igaz?

máj. 14. 17:18
 15/51 anonim ***** válasza:
90%

Otthon ne tisztítsd csak úgy a fülét. A dokinak speckó cuccal kell először kitakarítania. Utána megmutatja, hogy hogyan kell, mert nem mindegy, hogy hogyan nyúlsz bele, milyen szögből, hogyan nem sérted meg a dobhártyát, mikor vagy elég mélyen, hogy az összes dzsuva kijöjjön. Ha megsérted a dobhártyáját, akkor nagyobb kárt teszel, minthogy hagynád az egészet. Begyullad, középfül gyulladása lesz, onnan ráterjen a belső fülre, aztán az agyhártyára. Aztán volt macsak- nincs macska, mert ugyebár állatorvoshoz nem fogod vinni.

Nem mindegy, milyen cseppet/tisztítószert használsz. Van, hogy többet is kell. Ha rosszat választasz, ronthatsz a helyzeten.

Illetve az se 100%, hogy atka, ha a doki nem is látta. Illetve ha atka, akkor elég sanszos, hogy társbetegség is van mellette (baktériumok), amikre szintén nem mindegy, hogy milyen cseppet adsz, meg hogy hogyan, milyen gyakran. Illetve normális esetben ezeket a speckóbb cseppeket ki se adhatja állatpatika állatorvosi vény nélkül. Márpedig, ha baktérium is van mellette, akkor kell rá antibiotikum is.

Ha sokáig vársz, ráhagyod, akkor szintén okozhatsz neki egy középfül gyulladást, mert előbb-utóbb megtörik a dobhártya védővonala.

Szerencsétlen macskáknak tényleg az lenne a legjobb, ha elvinnétek őket egy állatmenhelyre, mert ez így állatkínzás, és nagyon felelőtlen hozzáállás.

máj. 14. 17:35
 16/51 anonim válasza:
92%

Mi macskánk füle is atkás, csütörtökön viszem orvoshoz.

Magamtól eszembe se jutna belenyúlni, pedig a paraffin olajat nagyon javasolta néhány okos, de egy élőlénnyel nem fogok szórakozni

máj. 14. 18:02
 17/51 anonim ***** válasza:
89%

Ha kiskora óta, azaz 2 éve atkás, akkor lehet, már alig hall valamit. Nem ijesztgetni akarlak, hanem sajnos tény, hogy a kezeletlen atka halláskárosodást is okozhat. Mindenképp látnia kell orvosnak, mert ilyen komoly fertőzésnél muszáj, hogy ő tisztítsa ki, megvizsgálja és felírjon szert, lehet, nem is csak egyféle kell, hanem pl antibiotikum tabletta, netán injekció. Utána jöhet spot on és/vagy fülcsepp meg a napi szintű otthoni tisztítás.

Sajnos előre szólok, hogy nem lesz olcsó, legalább 10-15 ezerben gondolkodj szerintem, a komoly fertőzés miatt. Nincs zsebpénzed vagy nincs rokon, aki segítene?

máj. 14. 18:27
 18/51 anonim ***** válasza:
75%
Mégis mire gondolsz, ki fizetné ki neked?
máj. 14. 18:28
 19/51 A kérdező kommentje:
Nem tudom barki, nem akarom hogy baja legyen! 🙏
máj. 14. 18:34
 20/51 anonim ***** válasza:
80%
Mi fizessünk azért, mert baxol gondoskodni a macskádról? Nem vagy egy kicsit (nagyon) pofátlan?
máj. 14. 18:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!