Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Költözni fogok, mi lenne a...

Költözni fogok, mi lenne a cicámnak a legjobb megoldás?

Figyelt kérdés
Győrből Budapestre költözök barátomhoz, az a baj, hogy a szeretett süket cicám nem jöhet (albérletbe nem engedik). Ráadásul barátom allergiás a macskákra. Ha be is csempésznénk (amit nem hiszem hogy a barátom vállalna, ismerőstől béreljük), akkor is rossz lesz a barátomnak, ha nem jöhet velem a cica, akkor meg neki. Egyébként kb. 4 éves, ivartalanított, gyönyörű, világ legkedvesebb és legérzékenyebb cicája, nincs szívem másra hagyni/menhelyre vinni. Másfél éve van nálam, menhelyről hoztam anno. Szüleim nem tudnának vele eleget foglalkozni, nagyon sokat dolgoznak (tanárok lol). Gondolkoztunk azon, hogy a macskám 'megkapja' az üres szobámat, mellé pedig a kinti-benti másik cica kap helyet, így tudnak sokkal többet játszani mint eddig, de az se 100%-os megoldás. Ha valakinek van bármilyen rendes és értékelhető ötlete/tapasztalata, kérem ne tartsa magában!

2023. szept. 29. 00:30
1 2 3 4
 11/34 harebell ***** válasza:
86%

#3 és #9 pontosan mit értetek kiváló gyógyszerek és jó kezelhetőség alatt? Párom eléggé allergiás a macskákra és rengeteget szenved a gyógyszereivel, ráadásul az allergia tünetei is így is előjönnek, csak valamivel enyhébben.

Ettől függetlenül: kérdező, az elsődleges cél az legyen, hogy viszed magaddal a cicát, hiszen te vállaltad. Ha nem megy most azonnal, nem baj, de próbálj meg rá megoldást keresni, pl másik albérlet.

2023. szept. 29. 06:20
 12/34 A kérdező kommentje:

Felvilágosítok mindenkit.

Nem, nem ürügy az allergia, párom baszott allergiás rá, mindig szedi a gyógyszerét, de az csak a tüsszögést csillapítja, a szemére és a tüdejére ugyanúgy rámegy, aludni is alig tud.

És nem, nem akarom hátrahagyni a cicámat, nagyon sokmindenen segített átvészelni, megszakad a szívem, mikor erre kell gondolnom.

És nem, nem tudunk más albit keresni, így is egy évbe telt mire találtunk egy opcionálisat, nagyon szükségszerű a költözés, egyszerűen nincs mégegy évünk másik helyet nézni. Sajnálom, tényleg, így is szörnyen érzem magam, nem kell tetézni, köszönöm.

(És hiába dugna más is, ha a párom az egyetlen akit teljes szívből szeretek:D nem választok kettejük között, hanem összekötöm életem párjával az életem, és a cica ügy egy olyan nehézség, amit meg kell tennem érte, neki mást kell megtennie értem, nem mondom hogy fifty-fifty, de egy párkapcsolat így működik)

2023. szept. 29. 06:31
 13/34 anonim ***** válasza:
80%

Lássuk csak.

Van egy allergiás párod.

Egy éve kerestek lakást (lol), ergo ennél sokkal régebben vagytok együtt.

A macskát másfél éve fogadtad be.

Úgy, hogy van egy allergiás párod.

Mégis, mit gondoltál, mi lesz a macskával? Biztos tényleg nagyon megszakad a szíved, hiszen roppant felelősségteljesen és előre tervezve fogadtad be.

2023. szept. 29. 06:37
 14/34 NTBS ***** válasza:
14%
Vidd vissza a menhelyre. Kap új gazdit!
2023. szept. 29. 08:12
 15/34 anonim ***** válasza:
25%

Vagy fél éve nem is néztem ezt a kategóriát, de ja, biztos én voltam:)

Minek vinné menhelyre új gazdáért? A szülei lesznek az új gazdái, etetik, gondozzák, simogatják, a kérdező meg meg tudja látogatni havonta 2x legalább. Ennél több nem kell a macskáknak, minden adott lesz számára a megfelelő MACSKA élethez.

Egyébként ha más is így gondolja, mint én, tök jó, mert nem csak macskabzik látogatják ezt a kategóriát, szélsőséges tanácsokat osztogatva. Szerezzetek értékes emberi kapcsolatokat. A szüleim szr macskatartók voltak, kinti macskánk volt és rohadtul nem érdekelte őket eszik-e rendesen vagy simogatva van-e rendesen, a házba sem engedték szívesen, el is csapta egy kocsi. Nekem benti macskám van, minőségi táppal és van kifutója a kertben, élete álma vált valóra, csak akkor lenne boldogabb, ha kiengedném nagyobb területet szerezni, hogy lemeccselhesse a határokat a többi macskával.

Javaslom nézzétek meg a macskaland filmet, már egy 6 éves is többet tud nálatok a macskákról. Állatorvost is meg lehet kérdezni, mi kell a macskának a boldogsághoz. Az nem lesz közte, hogy rajtad aludjon esténként;)

2023. szept. 29. 08:19
 16/34 anonim ***** válasza:
90%
Milyen viszonyban van veled? Milyen a viszonya a szüleiddel? Ha nem egygazdás, akkor otthagyható. Gondoskodnak róla, jó helyen lesz. Személyes vélemény, hogy én nem hagynám hátra a macskáimat és a férjemnek négykeresztes allergiája van a macskákra.
2023. szept. 29. 08:33
 17/34 anonim ***** válasza:
17%
Allergiás a macskaszőrre? Arra most is szed gyógyszert?
2023. szept. 29. 09:16
 18/34 anonim ***** válasza:
85%
Szinte már mellékes a többi mellett, de azért hozzátenném, hogy a befogadási szerződésekben az esetek nagy részében benne foglaltatik, hogy a macska nem továbbadható (a tudtuk nélkül). Úgyhogy a lepasszolom anyuéknak már csak ezért is necces.
2023. szept. 29. 11:13
 19/34 harebell ***** válasza:
100%
#21 Ennek általában nincs gyakorlati következménye, pedig amúgy jogos szempont. Tágabb környezetemben tömegével látok ilyet, hogy a fiatal felnőtt által vett/befogadott állat x év után a szülőknél landol.
2023. szept. 29. 11:42
 20/34 anonim ***** válasza:
76%
Szerencsétlen cica. A kérdező állitja, hogy értelmiségi családból jön. viszont nem tudta betervezni az életét.És ha jon a gyerek???
2023. szept. 29. 17:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!