Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mennyire nehéz 2 cicával a...

Mennyire nehéz 2 cicával a költözés? Tényleg ennyire lehetetlen albérletet találni? Milyen lehetőségek vannak?

Figyelt kérdés

Párommal lassan 4 éve vagyunk együtt, huszonéves pár vagyunk, elég jó keresettel. Szeretnénk összecuccolni, viszont nekem van 2 cicám, nagyon nyugis, lakásban tartott cicák. Győrben és környékén nézegettem lehetőségeket, viszont nincs élhető lakás amibe lehetne vinni őket. Persze tisztában vagyok vele hogy nem olcsó egy albérlet, de nem szeretnénk azért 200-300 ezreket költeni arra, hogy éljünk valahol. Igényesek vagyunk, rendezettek, fix állással. Akár hajlandó lennék papíron is biztosítani a főbérlőt, hogyha esetleg a cicák kárt tennének, azt teljes mértékben vállalom és megtérítem. Nem igazán értem mire fel a diszkrimináció. Egy gyerek vagy pár igénytelen ember nagyobb kárt csinál, láttam rá jó sok példát. Bútorom van, tehát egy bútorozatlan lakásba szerződéssel nem igazán értem miért ne lehetne vinni őket. Természetesen legjobb lenne sajátot venni, viszont nincs felesleges 30-40 milliónk így hirtelen, még a hitelhez is kellene minimum 6-7 millió 😅

Előre is köszönöm ha bárkinek lenne esetleg használható tanácsa!

2022. aug. 28. 23:01
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:
30-as: 16 éves korom óta dolgozom suli mellett is nyomtam végig, hazai viszonylatban kimondottan jól keresek, mégsincs 30-40 millióm. Ha csak 5-10 évvel születek korábban, hidd el nekem is lenne lakásom. Viszont sajnos jelenleg akárhogy is számolom, albérletben élve, önfenntartó életmódban (mivel nekem ugyebár nincs más opcióm), minimum 3 évbe telne összeszedni egy önrészt a hitelhez. Hitel nélkül pedig 10-15 év alsó hangon.
2022. aug. 29. 22:32
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

Tehát 16 éves korod óta dolgozol, és szerinted 3 év kell az önerőhöz... Akkor mostanra már elégnek kellene lennie.

Amúgy nem csak 40 milliós lakást lehet venni.

Jóbarátom tavaly adott el egy lakást 6.5 millióért. Igen, pici volt, garzon, de ennyi pénzért sajátot venni, az nagyon jó döntés. Nincs albérlet/hitel törlesztő, helyette lehet szépen gyűjtögetni egy nagyobb/szebb lakásra.

2022. aug. 29. 22:52
 33/44 A kérdező kommentje:
Suli mellett kerestem kb 80-120 ezret havonta diák melóval 😅 1 éve vagyok ennél a cégnél ahol jól keresek, előtte kezdőként 200-250 ezerből tartottam fenn magam, abból ha meggebedtem volna sem sikerül sajnos havi 200-at félretennem önerőre, de így is van egy kis spórolt pénzem, viszont az max kaucióra meg pár szükséges dologra elég csak, és marad egy kis tartalék ha esetleg lebetegszem vagy a cicukkal van valami legyen mihez nyúlnom. Az elmúlt egy évben sem herdáltam el a pénzt, a jelenlegi albiba vettem bútort meg ilyesmit, mivel ezt teljesen üresen vettem ki, minden hónapban 1-1 dolgot vettem (mosógép, hűtő, ágy, szekrény, asztal stb. Amikor ideköltöztem volt egy 20 éves hűtőm és mosógépem, szóval muszáj volt fokozatosan venni a dolgaimat hogy ne nomád életmódot éljek), plusz ugye igyekszem félretenni hogy legyen valami tartalékom. Azért szeretnék a párommal összeköltözni, hogy ne egyedül kelljen ennyi mindent megoldanom, ott osztôdna minden, ezáltal jobban tudnék spórolni, nyilván nem célom albérletben leélni az életem. Viszont akkor is siralmas, hogy havi 200ért nem vihetem oda azokat az élőlényeket akik a sok sz*rban végig mellettem voltak. Mindkettőt mentettem, akkor amikor még minden rendben volt és volt fixen hol laknom. Sajnos ez megszűnt, de attól még nem fogom őket utcára tenni, a gyermekemet sem teszem ki ha esetleg bármi történik az életben önhibámon kívül. Mindenesetre nem tudom megérteni, hogy miért veszi el valaki a normális lakhatás lehetőségét attól akinek van állata, kétlem hogy mindenkinek csak rossz tapasztalata lenne. Meg azért azt se hiszem el, hogy az összes létező lakásra csak és kizárólag gyerek és állat mentes emberek jelentkeznek. De ha nem is lenne állatom, akkor is durva mennyibe kerül újabban minden, egyszerűen segítség nélkül hacsak nem keres valaki 1-2 milliót, nincs lehetősége hitel nélkül bármit is venni. Egyébként vennék szívesen olcsóbbat, de a munkám miatt nem költözhetek Mucsaröcsögére, errefelé pedig 20 millióért is csak felújítandót kapsz...
2022. aug. 29. 23:26
 34/44 anonim ***** válasza:
100%

“Mindenesetre nem tudom megérteni, hogy miért veszi el valaki a normális lakhatás lehetőségét attól akinek van állata,”

Nem veszik el tőled a lehetőséget. A lehetőség ott van, csak meg kell tálald a megfelelő albérletet.

Igazad van, borzalmas hogy a “nem macskás” bérbeadók kitolnak veled, és rosszul járnak el.

Viszont a bérbeadók is ugyan úgy a saját érdekeinket nézik mint te.

Nincs ezen mit háborogni, attól még senki nem fogja meggondolni magát mert te szépen kéred. El kell fogadni.

Ez üzlet, és senki nem akar pénzt veszteni, azt a pénzt amit esetleg a saját gyermekeire költhetne.

Értem, hogy megtérítenéd a károkat, ami szép dolog, viszont egyszerűbb, ha eleve nincs is kár.

Remélem találsz megfelelő lakást!

2022. aug. 29. 23:54
 35/44 anonim ***** válasza:
100%
Először is, az h háziállatot tartasz a te dolgod. Főbérlőként az embernek joga van ahhoz h megszabja ki költözhet az ingatlanába. Van aki pl gyerekeseknek nem adja ki. Ez nem diszkrimináció, hanem saját döntés. Egyébként van olyan albérlet ahová vihetsz kisállatot, de azt jelzik is. Nyilván így szűkül a kör, de nem lehetetlen. Ebben nektek kell igazodni, nem a főbérlőnek...
2022. szept. 2. 18:53
 36/44 anonim ***** válasza:
91%
Hat ez érdekes hogy ez ekkora kérdés ma… én évekig éltem albérletben egy lakótárssal, fel év után odahozott egy macskát és nem kérdezte meg a főbérlőt és nem is szólt érte pedig egy idős hazsartos bácsi volt a főbérlő…
2022. szept. 23. 05:36
 37/44 anonim ***** válasza:
75%

Egyszer adtam ki allatosnak lakast. Soha tobbet, johetett a teljes felujitas…

Jofej vagy hogy papiron garantalod az esetleges kart. Fogalmad sincs arrol hogy a kar millios is lehet. Meg mindig ilyen nagyvonalu vagy?

Minek nektek vagy barkinek allat a lakasba? Foleg a maseba? Egyszeruen nem oda valok

2022. szept. 23. 06:47
 38/44 anonim ***** válasza:
100%
37, macskát csak bent lehet tartani…
2022. szept. 23. 07:05
 39/44 anonim ***** válasza:
75%

38 te mar lattal lakast ahol macskakat tartottak? Mert en igen.

Ocsmany….

2022. szept. 23. 11:52
 40/44 anonim ***** válasza:
32%
Aki olvassa most: Angliában bejőtt az uj tőrvény:aki bérleményt ad ki, kötelező elfogadni ha a bérlő háziállattal veszi ki a bérleményt. Olvassatok utána, nemsokára Magyarországon is érvényes lesz szerintem, a lakás/ház kiadója be kell hogy fogadja a bérlő háziállatát!
2023. máj. 20. 16:26
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!