Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mennyire nehéz 2 cicával a...

Mennyire nehéz 2 cicával a költözés? Tényleg ennyire lehetetlen albérletet találni? Milyen lehetőségek vannak?

Figyelt kérdés

Párommal lassan 4 éve vagyunk együtt, huszonéves pár vagyunk, elég jó keresettel. Szeretnénk összecuccolni, viszont nekem van 2 cicám, nagyon nyugis, lakásban tartott cicák. Győrben és környékén nézegettem lehetőségeket, viszont nincs élhető lakás amibe lehetne vinni őket. Persze tisztában vagyok vele hogy nem olcsó egy albérlet, de nem szeretnénk azért 200-300 ezreket költeni arra, hogy éljünk valahol. Igényesek vagyunk, rendezettek, fix állással. Akár hajlandó lennék papíron is biztosítani a főbérlőt, hogyha esetleg a cicák kárt tennének, azt teljes mértékben vállalom és megtérítem. Nem igazán értem mire fel a diszkrimináció. Egy gyerek vagy pár igénytelen ember nagyobb kárt csinál, láttam rá jó sok példát. Bútorom van, tehát egy bútorozatlan lakásba szerződéssel nem igazán értem miért ne lehetne vinni őket. Természetesen legjobb lenne sajátot venni, viszont nincs felesleges 30-40 milliónk így hirtelen, még a hitelhez is kellene minimum 6-7 millió 😅

Előre is köszönöm ha bárkinek lenne esetleg használható tanácsa!

2022. aug. 28. 23:01
1 2 3 4 5
 11/44 anonim válasza:
91%

Két cicás albérlőként az én tapasztalataim a következők.

1. Alapból bútorozatlan lakásokat kerestünk. A macska tönkre fogja vágni a kanapét, ágyneműt, de ha van kaparófája, akkor azt fogja kaparni, nem a parkettát. Alapból újépítésű lakásokat kerestünk, ahol nem is parketta van, hanem járólap, a teljesen hidegburkolatú nappalit eleve preferáltuk.

2. Több bútorozatlan lakásnál is oda volt írva az ingatlancomon, hogy kisállat nem megengedett. Ilyen hirdetőkre - már ha érdekelt a lakása - ráírtam többször, hogy bútorozatlan a lakás, a kisállat tiltást hajlandó-e elengedni. 10-ből 7 elengedte.

3. Az is igaz, hogy viszonylag nagyobb, 2 szoba + nappalis, 250-300 körüli ingatlanokat kerestünk, nem tudom, alacsonyabb árfekvésben mennyire lehet a bérbeadókkal beszélgetni ilyen témáról.

+1 A saját lakásom, ami másfél szobás, eleve macskabarátra van kialakítva (azaz pl. csapóajtó a wc-n, hogy lehessen bent tartani az almot, és ne kelljen hozzá a wc-ajtót állandóan nyitva tartani), és eleve úgy hirdettem, hogy macskatulajokat is várok. Kutyával kapcsolatban azonban lennének negatív érzelmeim. A macska tökéletesen megvan 30-40 m2-en, ezt tapasztaltam, sosem vágytak ki. De a szomszéd lakásban a kutya hajnal 4-től, azaz amikor a gazdi munkába indult, kaparta a falat, amitől megőrültem.

2022. aug. 29. 00:25
 12/44 anonim ***** válasza:
77%

9-es, te csak nem a Csokos vagy a másik Ingatlanos topicból? :D

Amúgy kérdező, ha találsz is macskás albit, ALAP, hogy téríted a kárt és elhiheted, hogy ezt keményen le fogják írni a szerződésben.

2022. aug. 29. 00:29
 13/44 anonim ***** válasza:
80%
Háziállat után teljes parkettacsiszolás és ajtókeretjavítás-festés, a sima tisztasági festésen túl. Nálunk ez 1 millió fölött volt 3 szobában.
2022. aug. 29. 01:12
 14/44 anonim ***** válasza:
45%
Hiába tiszta állat a macska és üríted naponta az almot, a szaggal nem tudsz mit kezdeni. Barátnőmnek is 2 cicája, van, hiába rakja őket rendbe minden nap, attól még állatszag van (ivartalan mindkettő). Plusz hiába a cicabútor, kaparófák, az ajtók és az, ajtófélfák bánják.
2022. aug. 29. 03:01
 15/44 anonim ***** válasza:
72%

10, ha ennyire rezeg a léc, minek költöztetek össze? Ha nincs meg a minimális egzisztencia nem kell 3 kutya se..

Amíg albérletben laktam nem volt állatom. Teljesen alap volt hogy addig nem lesz, míg nem lesz saját kecó. Most már van, van is cicám. És hitelből vettem én is. De szerencsés vagyok, mert fel tudtam venni hitelt, egyedül is. Nem sír a szám. Sokan nem tudnak venni, nem hogy házat, lakást se.

2022. aug. 29. 06:10
 16/44 anonim ***** válasza:
26%
Kérdező, családba helyezd el a cicáidat, anyudéknál pl, amíg nem lesz saját lakás, amibe viheted.
2022. aug. 29. 06:13
 17/44 anonim ***** válasza:
32%

Nem éri meg albérletet fizetni, mert a törlesztő ugyanannyi, és legalább a sajátodra költöd. Gyűjtsétek össze az önerőt és vágjatok bele sajátba.

Albérlet mellett soha nem fogjátok összegyűjteni...

2022. aug. 29. 06:14
 18/44 A kérdező kommentje:

Tisztáznám, hogy 18 éves korom óta élek külön, albérletben a macskáimmal, 0Ft kárral, szóval vagy most lett ennyire divat hogy nem adják ki, vagy Győr környékén jellemzőbb. Persze hogy alap, hogy megtérítem az esetleges kárt, de ha én ezt hajlandó vagyok szerződésbe foglalni, akkor mi f*sni valója marad egy főbérlőnek amúgy? Teljes bútorzattal rendelkezem, szóval egyszerűen elképzelésem sincs, hogy mi kárt tudnának csinálni egy üres lakásban, még a kanapémat se kaparják 😅 természetesen a saját lenne a legjobb, viszont jelenleg 30-40 millió alatt nem kapni lakható házakat, család egyáltalán nem tud segíteni sem ideiglenes elhelyezésben sem anyagilag, ha havi 200 ezret is teszek félre, akkor is minimum 3 évbe telne az önrész ahhoz, hogy 20 évre hitelbe vágjam magam 😅

Lényeg a lényeg, hogy nem arról van szó, hogy én most akarok beszerezni 2 random habitusú macskát, hanem a meglevőkkel akikkel évek óta albérletben lakom szeretnék másik városba költözni szintén albérletbe, viszont konkrétan egy nagy városban is max 2-3 van ahol engedik, abból 2 putri 200-ért, vagy luxus lakás 400-ért 😅 ja és akkor a lakások többsége 40 éves padlóval, meg a megboldogult nagymama 70 éves bútoraival van telerakva...

2022. aug. 29. 06:42
 19/44 anonim ***** válasza:
88%

15, ha nem kell 3 kutya amíg nincs az embernek saját háza, akkor remélem befogadod a kutyáimat, ahogy anno én is befogadtam őket az utcáról.

10-es volnék

2022. aug. 29. 07:21
 20/44 anonim ***** válasza:
84%

#18: egyszerű a dolog.

Lakás kiadóként mondom, BÁRMIKOR találok bérlőt macska nélkül, és akkor nem kell később a kártérítéseddel foglalkozzak.

Ne érts félre, szeretem a kutyákat, macskákat, nekünk is van…

De sokkal egyszerűbb a macska nélküli albérlet, amivel később nem kell kínlódni.

Sajnos ez van, és a bérbeadók nagyrészt is ugyan így gondolja.

2022. aug. 29. 10:19
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!