Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért pisil mindenhova a cicám?

Miért pisil mindenhova a cicám?

Figyelt kérdés
Van egy szfinx cicám, másfél éves, kb 3 hónapja elkezdett a sarokba pisilni, de csak néha, most viszont 3 hete mindenhova képes pisilni, pl. Tv állvány, mosogató tálca, hűtő teteje. Ha leesik egy ruhadarab rögtön rohan és lepisili. Nagyon bosszantó! Úgy veszem észre, tudja hogy rosszat tesz, mert rögtön el is rohan. Hallottam már olyanokat hogy váltsak másfajta alomra, de már több fajtát is kipróbáltam amit javasoltak és amúgy alomba is pisil. Jelölgetne esetleg? Mit próbáljak ki?
tegnap 21:43
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

Több oka lehet, ha kandúr akkor lehet elkezdett jelölgetni. De húgykő is okoz ilyen tüneteket. Nálunk is így kezdődött hogy ide-oda pisilgetett. Ha sokáig ücsörög, erőlködik, akkor biztos hogy húgykő.

Vegyél speciális száraz tápot urinary felirattal. Ez elég komoly dolog, elzáródhat a húgycsöve. Mi is szenvedünk vele rendesen. Vittük ultrahangra is, tele volt hólyagja. A speciális tápon kívül adott még az állatorvos speciális étrendkiegészítőket erre.

tegnap 21:55
 2/5 Katona Dius ***** válasza:
100%

Ivaros? Ivartalan?

Ivaros cicák szoktak sokszr ilyesmit csinálni. Nálam is csinálták. Ivartalanítás megoldotta a problémát.

tegnap 21:58
 3/5 anonim ***** válasza:
66%
* ja és semmiképpen ne etesd whiskassal...az orvos mondta hogy a húgyköves macskák akik hozzá kerülnek 90%-uk ezzel volt etetve. Purinát és Happy Catet ajánlott, azt mondta kizárólag ezek a jók. A gyógytáp amit most adunk neki az pedig a Hill's Urinary Stress, ennek utánéztem rengeteg húgyúti betegségre jó. Ez viszont elég drága.
tegnap 22:01
 4/5 anonim ***** válasza:
68%

1 és 3 vagyok, anyádat pontozgasd le!

Nektek ezek az infók ingyen voltak, de mi eddig 175 ezer ft-ot hagytunk ott az orvosnál és alig tudjuk kikezelni azt a szerencsétlent, már lassan 1 hónapja szenvedünk vele.

Inkább megköszönhetnéd, ha esetleg megfogadod ezt a tanácsot és megmentheted a macskádat azzal, hogy normális tápot adsz neki. Szívesen!

tegnap 22:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Jelöl.
tegnap 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!