Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért hugyozik mindenhova a...

Miért hugyozik mindenhova a macskám?

Figyelt kérdés
A 2 éves ivartalanított kandùr macskám legalább 1x a héten eljátssza, hogy valahova hugyozik,ami nem az alma. Nekem bosszùnak tűnik valamiért ami éppen nem tetszik neki, de már nem tudom. Nagyon elegem van, hogy más se vagyok, mint egy mosómasa. Tegnap este például a semmiből a tiszta frissen összehajtott ruhákra végezte el a dolgát. Az biztos, hogy nem arról van szó, hogy nem sikerül neki eljutni az alomhoz.Az álom tiszta és mégis ennek kell történnie.

2023. aug. 8. 12:42
 1/8 anonim ***** válasza:
66%

Nem feltétlen bosszú. Nem feltétlen hugyozás (te szavaiddal élve) Lehet peched van és kifogtál egy jelölgetős macskát.

Nálunk a macskánk jelölget az udvaron kellemetlen helyekre, de ha be van zárva a lakásba, akkor inkább bemegy a zuhanyba és ott ereszti ki vagy ott végzi dolgát.

2023. aug. 8. 13:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem volt ilyen. Egy éve van nálam és ezt kb 2 hónapja csinálja és már nagyon nehezen bírom idegekkel
2023. aug. 8. 13:35
 3/8 A kérdező kommentje:
Mit lehet az ellen tenni ha ez "jelölgetés". A mùltkor lezavartam egy bùtorról ahová nem mehet fel és rögtön fogta magát és ráhugyozott a szőnyegemre. Ezért mondom, hogy ez nekem bosszù. De tegnap este például minden ok vagy előjel nélkül ugyanezt a ruhákkal tette.
2023. aug. 8. 14:57
 4/8 anonim ***** válasza:
73%

Elméletileg a macskák nem pisilik össze-vissza a házat bosszúból, mert nem képesek ilyen érzelemre. A leggyakoribb ok a mellépisilésre a stressz. Én ezt akkor olvastam, mikor már két hónapja küzdöttem a cicámmal, mert nem volt képes az almába pisilni, és a cikk szerzőjét el tudtam volna küldeni valami melegebb éghajlatra, de végül igaznak bizonyult.

A jelölgetés csak kevesebb pisit jelent, de én úgy veszem ki az írásodból, hogy itt teljes pisilésről van szó. Nem történt valami nagy változás nálatok, mikor elkezdte a cica? Új lakótárs, új kisállat, új bútor? Ha a te cuccaidra pisil, akkor lehet, hogy több figyelmet szeretne tőled. Lehet valami húgyúti probléma is. Nem szoktad látni, hogy mintha fájna neki a pisilés, vagy alapból valami fájdalma lenne?

Remélem megoldódik, mert tapasztalatból tudom, hogy ez milyen szörnyű helyzet, kitartást Kérdező!

2023. aug. 8. 16:46
 5/8 A kérdező kommentje:
Április végén költöztünk, a lakàs nagyobb, így többet tud rohangálni. Épp fokozatosan rendezzük be a lakást, így lesznek még egy ideig ùj bùtorok😐 Mit tudnék tenni, hogy csökkenjen a stressz szintje? Feliway-t vettem már neki többször is, de az nála nem hatott. Foglalkozunk vele mindig,velünk alszik, el van kényeztetve finom ennivalóval,játékokkal.Mit tudnék még tenni érte?
2023. aug. 8. 23:36
 6/8 anonim ***** válasza:
67%
Tehát azóta pisil össze-vissza, hogy elköltöztetek? Ha igen, akkor szerintem az új környezet a problémája, amíg fokozatosan változik, nem is tudja igazán megszokni. Mást nem nagyon tudsz tenni, de van remény, hogy a felújítás végével a mellépisilés is megszűnik. Esetleg állatorvossal lehetne beszélni, a folyamatos stressz nem jó nekik, egy enyhe nyugtató (akár növényi is) talán segítene. Ebben már nincs tapasztalatom, csak külföldi oldalakon olvastam, de egy széles látókörű állatorvos biztos jobb tanácsot tudna adni.
2023. aug. 9. 00:58
 7/8 Salx Narval ***** válasza:
78%
Igen szerintem is kell neki valamilyen nyugtató és nem árt ha ezt állatorvosi tanácsra veszed meg neki, akár telefonon is elintézheted, mármint a tanácskérést. Valószínűleg a költözködés befejezése után kis idő elteltével magától is lenyugodna, de gondolom nincs kedved kivárni ezt az időt. Ha kiabálsz vele, v elzavarod azzal csak fokozod benne a szorongást, ilyenkor akármennyire bosszús vagy ne mutasd ki. Minél előbb lesz nyugalom körülötte annál hamarabb abbahagyja.
2023. aug. 9. 02:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem is úgy hangzik hogy a költözés a fő gondja, főleg hogy folyton változik a környezete, emlékszem mikor csak áttoltunk pár bútort a nappaliban a macskák 2 napig úgy viselkedtek mintha vérig sértettük volna őket ezzel a tettel.
2023. aug. 11. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!