Mi a menete egy macska elaltatásának?
Folyamatosan vérben úszok, mert az állat a semmiből megvadul és kieresztett karmokkal megtámad. Eddig tűrtem. Ma konkrétan úgy megharapta a könyököm, hogy 1 órája nem érzem az ujjaimat, vér folyik még a vállamból is. Ő jött oda simogattatni magát míg ételt mértem neki, majd dorombolás közben vérben forgó szemekkel nekiállt konkrétan megölni. Takarnom kellett az arcom, mert a torkomat és az arcomat támadta.
Hova és hogyan kell bevinni, ha el akarom altatni? Ez szellemileg nem lehet ép állat!!!!!
Valószínűleg semmi gond a macskával, se idegrendszeri problémák, se agydaganat.
Ha jól sejtem benti macska, és nincs másik macska a lakásban. Ha tippelnem lehetne, valószínűleg korán el lett választva az anyjától és a testvéreitől.
Van egy kulcsmondat abban, amit leírtál "Eddig tűrtem." Ne tűrd! Ha harapni vagy karmolni próbál, azonnal jelezd neki, hogy ezt nem lehet. Told el magadtól és hangosan kiálts rá. Fontos az azonnal! A macskák egy későbbi büntetést nem hoznak összefüggésbe a bűnnel.
Egyébként amikor odament hozzád, tényleg bocsánatot kért
A másik fontos dolog: el kell kezdened játszani vele "vadászós" játékokat. Ehhez vannak készen kapható macskajátékok is, egy rugalmas pálca, a végén csengővel és vagy tollal, de tudsz készíteni magad is, csak egy hosszabb és merevebb drót kell hozzá és egy rongydarab, vagy egy madzag végére erősített rongydarab (esetleg csengő). A csengőt, a tollat, a rongyot (ami van) mozgatva a cicus előtt, azt fogja megtámadni.
Néhány nap alatt hozzá fog szokni, hogy nem a kezeddel kell patkányfogást játszania. A macskák egyébként egymás között ilyen játékokkal gyakorolják a nyakharapást. Amikor most megtámadott, Te voltál a másik macska.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!