Miért jelölgetnek a macskáink?
Két macskánk van. Egy fiú és egy lány. Nagyjából egy idősek, de nem egy alomból valók. Két éve vannak nálunk. Mind a ketten ivartalanítottak.
Nagyjából 90 négyzetméteres lakásunk van, csak benti cicusok. Két fedett alom tálcánk van, a lakás 2 különböző pontján. Reggel és este is takarítjuk az alomtálcákat, rendszeresen teljesen át is mosom az egész tálcát.
Ennek ellenére minden egyes nap van 1-2 pisi a lakás 3 pontján (mikor melyik pontot választják ki). Csak kifejezetten azon a 3 helyen találunk pisit, mindig takarítjuk, fertőtlenítjük.
De már ötletem sincs, hogy mit találjunk ki, hogy ne pisiljenek ezekre a helyekre. Nagyon zavaró, kellemetlen, és nem mellesleg rengeteg plusz munka is az állandó fertőtlenítés. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit lehet tenni. Esetleg tudnátok tanácsot adni?
A válaszokat előre is köszönöm mindenkinek!

Az egyik fedett alomnak vegyétek le a fedelét kezdésnek. Nekem az egyik cicám egyszer csak úgy döntött, hogy neki nem jó a fedett, és elkezdett pisilni pár helyre. Én is mindent kipróbáltam. Itt kaptam egy tippet, hogy az egyik alom fedelét vegyem le, lehet zavarja. Na azóta nincs ilyen gond.
Nem mondom, hogy nálatok is ez a gond, de egy próbát megér.
Kedves 1. :)
Az egyik a konyhába a spájz ajtó elé, a másik a fürdő ajtó elé, a harmadik hely pedig az étkező asztal alá.
Kedves 2. :)
Az elején én is erre gondoltam, de sajnos nem tudom tovább tolerálni ezeket a jelölgetéseket. Szeretnénk gyerkőcöt is. És kicsi gyerek mellett nem szeretném, ha folyamatosan fertőtlenítenem kellene a macskák miatt! :/
Szeretném megszüntetni ezeket a jelölgetéseket.
Kedves 3. :)
Köszönöm, kipróbálom. Bár először csak egy fedett volt, meg egy nyitott. De a nyitottból sajnos nagyon sok koszt kihordtak és emiatt lett a másik is lecserélve fedett alomtálcára.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!