Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Rossz ötlet lenne magammal...

Rossz ötlet lenne magammal vinni a macskámat?

Figyelt kérdés

Van három cicánk. Kettő tesó és egy harmadik.

A kettő közül az egyik cica 3.5 éves és nőstény.Koran el lett választva az anyukajatol és rettenetesen ragaszkodik hozzám. Velem alszik, jön velem a mosdóba, ha tanulok pedig az ölemben ül. Többször szökött már ki a házból és csak az én hangomra jön elő.

Júniusban Pestre fogok költözni, 200kmre otthonról. 18 éves vagyok. Kettő barátnőmmel leszunk egy albérletben. Nagyon szeretem ezt a kiscicat és félek, hogy a távolság mindkettőnknek rosszat tenne.De azt is tudom, hogy ő egy macska, szereti a megszokott dolgokat. Otthon van tesója is, én dolgoznék és egyetemre járnék.

Bevallaljam, hogy amikor már szépen befészkelodtunk és van munkahelyem is felvigyem magammal?

Nem lenne mentálisan megterhelo neki?

2021. márc. 2. 20:41
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
45%

A macska családtag, pontosan. Ezért a megszokott otthonában, az állat tesóival, és a családjával van a lehető legjobb helyen. Vagyis a kérdező szüleinél,felteszem közösek a macskák.

Más az, ha valaki már egyedül él, egyedül vállal egy állatot és úgy passzolja le a szüleinek vagy ide-oda pl. Úgyhogy semmi értelme a felvetésednek, 20as.

2021. márc. 6. 21:49
 22/34 anonim ***** válasza:
80%

20-22-es lol, te nagyon ostoba vagy. Mégis miféle összefüggést látsz aközött, hogy egy család vállal állatot, majd a család egyik tagja elköltözik és az állat a családdal marad-ahogy evidens-, és aközött, hogy egy egyedülélő ember vállal állatot, majd ilyen-olyan okból tovább adja másnak kiszakítva a megszokott környezetéből? Ennyi erővel a kérdező vigye magával a másik két macskát is, na és legalább az egyik szülőjét.

Itt pont az kiszakítás kapcsán lehet párhuzamot vonni, mert az a káros.

2021. márc. 6. 22:10
 23/34 anonim ***** válasza:
64%

Ha a két csajnak nincsen ellenére meg a főbérlő is belemegy, akkor felvinném.

Gondolom a cica hozzád jobban ragaszkodik, mint a tesójához. Aztán ha megszokja a két másik csajt, akkor lényegében egyedül se lenne, mert valaki lenne vele többnyire. Egyetem már nem középsuli, aztán gondolom az online oktatás menne szeptemberben is.

Lakást hamar megszokják, 2 hét, és semmi baja nem lenne.

2021. márc. 7. 11:21
 24/34 anonim ***** válasza:
77%
Én vinném, hiszen _hozzám_ ragaszkodik, nem a többi macskához meg a helyhez, ennek a te társaságod a lényeg. Ül az öledben ha tanulsz, kísér mosdóba, veled alszik: mint a saját 12 éves banyamacskám. A macska alapvetően elég magának való jószág: többségük kiskorában játékos és társaságkedvelő, de sokuk akkor is szívesen van magában és pihen, alszik, napozik - olykor emberezik. Ebben az esetben én ezt tippelem a te cicádról is. Szerintem szenvednétek egymás nélkül, nekem nem is lenne kérdés, hogy viszem-e ha a lakásba és a lakótársak mellé vihető volna.
2021. márc. 7. 11:36
 25/34 anonim ***** válasza:
40%

Úgy is az lesz amit te szeretnél...

Én biztos nem vinném inkább fogadj örökbe rengeteg telített menhely van. Nekünk is otthon 4 házi cicánk van hasonló körülmények között annyi hogy nagyobb a házunk... Beköltöztem városra és kerestem inkább neten egy cicut és ő egyedüli cicám így szokta meg szereti itt minden az övé. Kiskorától így van. És jobb így. Te se szeretnéd hogy rángassanak. Ha szereted a cicád ne azt nézd hogy neked mi a jó hanem neki. Én nem tettem fel kérdést mert nem akartam hogy olyanba erősítsenek meg amit magamtól is tudok ennyire nem voltam gyerekes. Persze írhatjuk és lepontozhatsz hogy ne vidd be ha te úgy is vinni akarod. Akkor vigyed bánja kányja... De nem lesz az igazi szenvedni fog. Ez nem felelős állattartás.

2021. márc. 7. 17:20
 26/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes kommenteket! Ezekből nem sugároz a rosszindulat:))

De nekem nem az a lényeg, hogy legyen egy macskám, hanem, hogy Vele legyek. Minek fogadnék be egy újat, ha van olyan aki vár rám és szeret?

Igen, pont az ő érdekét nézem, mert amikor elmentem három hónapra akkor is lefogyott, nem volt hajlandó enni.Meg persze akkor nem kapott annyi törődést, nem aludt anyukamékkal, inkább egyedül aludt az üres szobámban...de sajnos nem tudom, hogy mi lenne neki a jó

Az meg gondolom a legrosszabb megoldás s lenne, hogy kipróbálom és ha nem tetszik neki, akkor visszaviszem. Ti erről mit gondol átok?

2021. márc. 7. 22:42
 27/34 A kérdező kommentje:

Persze az első mondatom az utolsó válaszolóra nem vonatkozik:)

Biztos gyerekes vagyok (egyébként csak azt pontoztam le, aki egyből támadott és pont azok a gyerekesek akik nem bírnak higgadtan kommunikálni, mint te) és azért írtam ki a kérdést is,mert ennyire felelőtlen állatkínzó vagyok és szeretném tudni, hogy mi jó neki :D

2021. márc. 7. 22:45
 28/34 A kérdező kommentje:
Én elfogadom azt is, ha nem viszem el, hiszen lássuk be, anyagilag is jobban járnék, de ha már ellene érveltek akkor szeretnék igazi érveket hallani vagy tapasztalatokat és nem csak a mocskolódást😌
2021. márc. 7. 22:46
 29/34 anonim ***** válasza:
58%

Engem nem érdekel már hogy mi lesz vele egyik szabadság ütöd a másikat. Csinálj amit jónak látsz leírtuk már 3 oldalon keresztül. Utolsó válaszoló vagyok abszút nem akartalak megbántani ne vegyél mindent magadra nem közvetlen rád értettem de most már igen, hiszen nem tudod értelmezni amit írnak neked :D aza baj az új veled egy idősekkel hogy túl toljátok a dolgokat!

Vigyed magaddal akkor. Ha az igazat írjuk meg vagy bantva mert nem vagy képes kiszűrni a lényeget hát Istenem akkor ne írj ki semmit! A válaszolók jó része azt írta hogy nem egy kevés kivétel írta hogy igen egy-két volt aki mondta hogy dönts te. Na normális felnőtt ember eldönti hogy hallgat-e vad idegenekre és mérlegel hogy miben van igazuk és miben nem. Vagy ha ennyire szarul esnek a kicsit is erősebben fogalmazott nem neked tetsző kommentek akkor kérdezd meg a barátaidat.

Kislány mire ki lépsz az életbe hamarosan annyi szart fogsz kapni hogy a gyk-n kapott erősebb komment lesz a legkisebb bajod...

Szerintem már az lenne a logikus ha senki nem írna neked mert nincs értelme 🤷 dönts te, te vagy az embere...

2021. márc. 8. 06:55
 30/34 anonim ***** válasza:
73%

Vidd magaddal ha hozzád ragaszkodik.

Mi 2hetre mentunk el nyaralni, 1gyerekem otthon volt vele, masodik hetre lebetegedett a cica.

Sztem a hianyunktól, előtte soha nem volt beteg.

2021. márc. 8. 08:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!