Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Rossz ötlet lenne magammal...

Rossz ötlet lenne magammal vinni a macskámat?

Figyelt kérdés

Van három cicánk. Kettő tesó és egy harmadik.

A kettő közül az egyik cica 3.5 éves és nőstény.Koran el lett választva az anyukajatol és rettenetesen ragaszkodik hozzám. Velem alszik, jön velem a mosdóba, ha tanulok pedig az ölemben ül. Többször szökött már ki a házból és csak az én hangomra jön elő.

Júniusban Pestre fogok költözni, 200kmre otthonról. 18 éves vagyok. Kettő barátnőmmel leszunk egy albérletben. Nagyon szeretem ezt a kiscicat és félek, hogy a távolság mindkettőnknek rosszat tenne.De azt is tudom, hogy ő egy macska, szereti a megszokott dolgokat. Otthon van tesója is, én dolgoznék és egyetemre járnék.

Bevallaljam, hogy amikor már szépen befészkelodtunk és van munkahelyem is felvigyem magammal?

Nem lenne mentálisan megterhelo neki?

2021. márc. 2. 20:41
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
88%

Ha elszokik, vilagvege! Jól gondold meg.

Egyébként azt látom, hogy feltettél egy eldöntendő kérdést, és aki azt mondja, hagyd otthon, annak ellenérvelsz. Akkor miért írtad ki, ha már eldöntötted? Netán megerősítésre vágysz? Tessék: oh, nyugodtan vidd magaddal, legjobb helye a te kornyezetedbe van.

2021. márc. 3. 20:55
 12/34 A kérdező kommentje:

Csak szeretném minél élethűbben felvázolni, hogy milyen nálunk a helyzet.

Szeretném elvinni magammal igen.

Ti elmondjatok, hogy milyen probléma lehet belőle és ha az megoldható, akkor azt nyilván megírom. De pontosan ahogyan te is mondtad ott van a szökés lehetősége is. Szeretnék mérlegelni.Ide nem kész valaazokert jöttem.

Még azt kéne, hogy idegen emberek véleményére halgassak xd

Szeretném tisztán látni a lehetséges problémákat.

Meg gondoltam biztos lesz valaki, aki járt már hasonló cipőben. De persze itt csak a tipikus magyar mentalitás megy:)

2021. márc. 3. 21:57
 13/34 anonim ***** válasza:
51%

Most a cicónak vannak tesókái akikkel játszik elvan, szabad.

Ha elviszed , mint írtad is egyetem stb. Nem lesz rá időd, egyedül lesz, szomorú befog depizni.

Tessék mérlegelj.

2021. márc. 3. 22:00
 14/34 A kérdező kommentje:

Igen, erre én is gondoltam.

De egyébként a macskák mióta ennyire társasági lények?

Mármint aki egyedül van macska az sem depis, vagy akinek meghal a tesója.Az elején keresi aztán ugyanúgy megtalálja a helyét.

Én három hónapig nem voltam otthon, mert el kellett költöznöm és lefogyott a cicám és folyamatosan szar kedve volt, nem akart enni és távolságtarto volt a család többi tagjával. Ezért gondoltam ezt az egész dolgot.

Négy éves, házi macska. Szar lenne otthagyni amikor szinte szeparációs szorongása van nélkülem....de attól is nagyon félek, hogy csak rontok a helyzeten. Nem akarom ide-oda rángatni.

Bárcsak tudnék vele beszélni :)))

2021. márc. 3. 22:10
 15/34 A kérdező kommentje:

Ja és egyébként ezt is csak őszintén leírtam, hogy egy nagyon introvertált típus vagyok, sokat vagyok otthon. Nyilván dolgoznék meg suli is lenne, mint minden embernek és most is otthon anyukámnak. Mégsem halnak bele:)

Nálam több figyelmet és törődést kapna az biztos.

Igazából ez a része fix. A többi lehetséges problémára lennék kíváncsi

2021. márc. 3. 22:23
 16/34 anonim ***** válasza:
0%

Miért nem taulod meg a macska nyelvet, ha már ennyire okos vagy? Máris teljesül a vágyad.

(14-és valaszod)

2021. márc. 4. 05:41
 17/34 A kérdező kommentje:

Mi a problémád? Nem bírsz normálisan kommunikálni?

Minek jössz ide sértegetni?

2021. márc. 4. 09:19
 18/34 anonim ***** válasza:
Én csak ötletet adtam. Bocsánat. :(
2021. márc. 4. 16:54
 19/34 anonim ***** válasza:
70%

Én úgy látom, hogy leginkább megerősítést vártál itt, hogy magaddal vihesd. Páran szépen leírták, hogy bizony jobb lenne, ha a megszokott környezetében hagynád a többi cicátokkal, sokkal jobb lenne neki. Bármilyen fájó, téged könnyebben fog nélkülözni.

Azért írom ezeket, mert ugyanebben a helyzetben voltam pár éve, leírhatatlanul szerettem a macskám, de beláttam, hogy a magam érdekeit néztem, mert én nem akartam, hogy nélkülem legyen. A szeretetem és önzőségem miatt pedig hatalmas hiba lett volna kiszakítanom a környezetéből és felborítanom az egész kis világát, hogy egy panelban, a társai és megszokott dolgai nélkül depresszióssá váljon. Ha tényleg szereted, akkor mérlegelj kizárólag az ő érdekeit nézve:)

2021. márc. 6. 21:16
 20/34 anonim ***** válasza:
33%

Itt most hol vannak azok a kommenthuszárom akik azt írják, hogy állatot nem hagyunk magára, addig keresd az albit míg nem viheted... A macska családtag..

Ő tudja vinni akkor? Na??

2021. márc. 6. 21:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!