Mit tanálcsoltok, ha a 4 hónapos cicám csak lenyalogatja a nedvestápról a trutyit? Próbáltam már többféle nedves kaját, mindegyikkel ezt csinálja. Valami ötlet?
Köszi, mindkettőtöknek ment a zöld pacsi!
Royal Canin száraztápot kap, éhen halni nem fog :D Csak utálom,hogy dobálom ki a kaját.
Nálam az egyiknél bevált, hogy ha villával összenyomkodom a falatokat a szósszal, így pépesen ugyanúgy elnyalogatta, de így a tartalmát is:D
A másikat nem tudtam "átverni", ő folyadékpótlásnak 1/3-os laktózmentes tejet kap:1/3 rész 1,5%-os lakt.m. tej, 2/3 rész sima víz, ebből napi 2dl elfogyogat, ha 4 részletben adogatom neki:D
De amúgy ezeket csak folyadék pótlásként add, ne rendes táplálékként, mert nekem a 3.cicámat meg meg is hajtja, kivéve, ha szárazhoz keverem neki.
Ha túl hamar lett elhozva az anyjától, lehet hogy nem tanult meg rendesen enni! Sajnos nekünk több héttel fiatalabb volt, mint aminek hazudták, hetekre rá az orvosnál derült ki. Azóta felnőtt, de a mai napig úgy eszik, hogy manccsal kiveszi szemenként a tápot és feleszi. Nem tudja szájjal kiharapni, de mást se tud úgy enni, hogy leharap belőle egy keveset. Bár az is fura, hogy nagyon sok és hosszabb bajsza van más cicákhoz képest, lehet az ahogy hozzáér a tálhoz az kellemetlen neki. Vagy az orra hosszabb, érzékenyebb, mint kéne.
Tedd lapos tálra a husit vagy próbáld meg kézből etetni, hátha rákap! Valószínű az a baj, hogy a tálból nem tudja felenni. Ezek a pépes husik a nyalogatástól összenyomódnak, onnantól azt a vakolatot nem is lehet kienni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!