Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Jó ötlet lenne a jutalom falat?

Jó ötlet lenne a jutalom falat?

Figyelt kérdés
Perzsa cicám nem szereti a fésülést sajnos. Mindig két emberes feladat, párom lefogja, én meg gyorsan, kapkodva fésülöm, hogy mielőbb túl legyen rajta. Nagyon ellenkezik, karmol, harap, harcol, menekülne. Gondoltam jutalom falatot adnék neki közben, hogy összekösse a fésüléssel, és hátha így előbb-utóbb megbékélne, és hagyná.
2019. dec. 6. 22:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem tudsz mit csinálni vele, ha ilyen természet. A mostani macskánk is ilyen bolond. Sokszor fut előlünk, pedig soha nem bántottuk, és itt van 6 hetes kora óta. Engedd ki a kertbe, ott kifutkározza magát. Más megoldás nincs. (És tudom, hogy mi a másik véglet, az előző macskánk totál más volt, ült a vállamon.)
2019. dec. 6. 22:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod!
2019. dec. 6. 23:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Mivel fésülöd? Érdemes lenne más típust választani, illetve taktikázni.

Nálunk pl az egyik macska a furminatort imádja, dorombol neki, a klasszik macskakefével kettőt húzok rajta és csuklón harap.

A másik macskánkon 3-4 húzásig jutok, addig engedi, aztán menekül. Szóval mindig a kezem ügyében van a fésű, sokszor keveset alapon fésülgetem.

Ismerős meg pl úgy fésül macskát, hogy mikor az eszik, akkor hagyja magát, szóval addig fésüli, amíg ott nem hagyja a tálat. Egyébként ugyanúgy reagál, mint a tied.

Másik ismerős macskája két emberrel sem fésülhető, totál kiakad, ő pl kozmetikába viszi, ott elnyúlik, mint egy primadonna és élvezkedik - karomvágás ugyanez. Ha nem látom a saját szememmel, nem hiszem el, de így van. :D

Szóval ne azt a tevékenységet erőltessétek, ami a macskának és nektek is rossz - keressetek alternatívát.

2019. dec. 6. 23:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod! :)
2019. dec. 6. 23:22
 5/7 A kérdező kommentje:
Elnézést, nem válaszoltam: fém fésűje van, rövidebb és hosszabb fogakkal.
2019. dec. 6. 23:24
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem van egy hosszú szőrű házicicám, ő meg állandóan játszana a fésűvel. :D

Nem lehet, hogy húzod a szőrét? Nekünk olyan fésűnk van, aminek forognak a fogai, így nem húz.

2019. dec. 7. 13:59
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon óvatosan fésülöm, ha csomót érzek, akkor megfogom a tövét úgy bontom ki, nem fájhat neki.:)
2019. dec. 7. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!