Ha kertes házban laknátok ahol sok az egér, patkány, cickány akkor tartanátok kint 4 macskát?
Figyelt kérdés
2020. nov. 10. 08:55
21/57 anonim válasza:
Nem kompletten a "kinti" macskatartás maga felelőtlenség, hanem ha nem gondoskodsz arról, hogy a cicád ne tudjon kiszökni a telkedről, ne tegyen kárt magában, és ne károsítsa a telkeden fellelhető kisállat- és madárállományt. Ha ezeket a feltételeket nem teljesíted, akkor bizony felelőtlen állattartó vagy. És sajnos a kinti vagy kinti-benti tartást forszírozó gazdák 90%-a nem foglalkozik vele, hogy ezeknek a feltételeknek megfeleljen.
22/57 anonim válasza:
Én semmiképpen, a szomszédom pakol ki mérget, szóval nem akarnám hogy elkapja a mérgezett rágcsálókat.
Ráadásul én forgalmas út mellett élek, ide semmiképpen nem vállalnék kintre cicát.
23/57 anonim válasza:
Két macskám van, kinti macskák, de nagyon sokat vannak bent is, szóval amikor kedvük támad. De imádják a szabadságot, nem zárnám be őket, hogy csak benti macskák legyenek. Sajnos, az új ház, ahol lakunk, elég természetközeli és rengeteg az egérféle, de én nem ismerem fel a különbséget cickány, egér stb. között. Viszont félek, hogy a macskák megbetegszenek ezektől a rágcsálóktól, ugyanis rengeteget elfognak, félig vagy teljesen meg is eszik őket. És attól is félek, hogy ránk is átragad valami kór, mert mi szeretjük simogatni, babusgatni a macskákat. Szóval tele a hócipőm az egerekkel és társaival. Tele a macskák hasa, mégis mindig egérre fáj a foguk és meg is eszik őket, mintha éhesek lennének, pedig az kizárt. Szörnyű. Ösztönök. De ez van.
24/57 anonim válasza:
"a cicád ne tudjon kiszökni a telkedről"
És ezt mégis hogy?
25/57 anonim válasza:
Macskabiztos kerítés, kennel, lakásban tartás, stb.
26/57 anonim válasza:
Macska biztos kerítés. Ja majd bekeritem a 10-ezer nmtert.
Kennel, akkor minek mert nálunk haszon állat a macska.
Lakásban a 3 vadászgörény szetszedi öket.
27/57 anonim válasza:
"Macska biztos kerítés. Ja majd bekeritem a 10-ezer nmtert."
Nem kötelező macskát tartani. :)
"Kennel, akkor minek mert nálunk haszon állat a macska."
Ez szomorú.
29/57 anonim válasza:
A "haszonállat" felfogás. Hadd egye a mérgezett rágcsálót, hadd egye a védett kisállatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!