Sziasztok! Adott egy 10 éves fiú macskánk, akit a lányomnak hoztunk el 3 hónapos korában. A lányomat választotta ki mint főgazdi, ellenben a lányom szeptemberben elköltözött, sajnos nem tudta magával vinni, így azóta én vagyok az új anyuci. 4 hónapig éjjelente siratta, várta haza, de azóta megszokta a változást. Nos múlthéten apum beállított hozzánk hogy szeretne itt lakni a megüresedett szobába, azóta teljesen megváltozott, nem eszi meg a szokásos kajáját, elkezdett folyamatosan engem bökdösni,és kb 5 perc nyugtom sincs tőle./már zavaróan/ előtte sosem, és látványosan zavarja hogy valaki bejött a lakásába. Egyébként amúgy is egy asszoc macskesz volt,ha kopogott a postás már akkor is elbújt amíg hallotta hogy be nem zárom az ajtót. megfogja szokni? Nagyon sajnálom mert olyan más lett.
Idővel megszokja az új körülményt, valószínűleg. Hamarabb, ha apukád is kedvezően áll a macskához, illetve, ha 'összebarátkoznak'...
2020. júl. 22. 13:13
2/15 anonim válasza:
Nem tudsz mást tenni, mint szeresd. A macskák az állandóságot szeretik, most meg mire megszokta a lányod elköltözését, újra felborult az élete. Esetleg macskamenta spray megbarátkoztathatja a nagypapával, már ha ő is nyitott rá.
2020. júl. 22. 13:15
3/15 anonim válasza:
Az idős macskák hajlamosak szeszélyessé válni, főleg így, hogy volt neki egy "választott" gazdája, aki csak úgy elment... A bácsi pedig egy idegen a számára, főleg ha alapvetően emberkerülő macska.
A mienk is hasonló, rajtunk kívül egyedül a szomszédbácsit kedveli, mert ad neki kaját néha, meg ott is vannak macskák (többé-kevésbé haverok), az ő macskái is átjárnak ide. Nem rossz ez így, inkább így a kertekben legyenek csak, ne az úton. Nem is nagyon járnak ki, a mienk fél minden autótól és idegen személytől. A másik volt macskánk sajnos mindenkivel "barátkozott", meg az úton szaladgált, rossz vége lett egy autó formájában.
2020. júl. 22. 13:29
4/15 anonim válasza:
Rengeteg macskám volt évtizedeken át. A macskát etetni kell, nem szeretni. Én szerettem őket, ne értsen senki félre. Etesse Apud!
2020. júl. 22. 13:34
5/15 A kérdező kommentje:
Köszi nektek, ment a zöld, csak amióta kiírtam azóta már rám is nyávogott, :( Amúgy teljesen benti panellakó, sajna apu világéletében nem szerette a cicákat, szerintem ezt ő is érzi. Ám lehet hogy apumat rakom ki, mert ez nem igazán normális h egy családba egyik pillanatról a másikra beállít, felforgatva a férjemmel megszokott kis életünket.
#2- köszi megpróbáljuk a menta sprayt, de még a jutifalit sem fogadja el tőle.
#3 nagyon sajnálom
#4 - azért szerintem szeretni is kell, nem csak etetni.. de ki hogy .
2020. júl. 22. 14:16
6/15 A kérdező kommentje:
#4- az lemaradt hogy nem fogad el semmit sem tőle, de mint írtam, gyakorlatilag azóta tőlem se, illetve válogat. már kifordítottam a hűtőt, csirkemell sonka, sem semmi. éppen h csak eszik, ám van rajta felesleg, így nem félek h éhen hal.
2020. júl. 22. 14:23
7/15 anonim válasza:
#2-es vagyok Mivel ez nem családi témakör, nem akartam felvetni, de ez megoldaná a problémát. :D
2020. júl. 22. 14:32
8/15 anonim válasza:
Hát igen valaki csak tartja a macskát nem neveli
2020. júl. 22. 14:52
9/15 A kérdező kommentje:
#2 igazad van: D , apám repülő
˙#8 ezt nem igazán értem.. mi nagyon szeretjük.
2020. júl. 22. 15:15
10/15 anonim válasza:
Persze. Szeretni is kell - én is szerettem őket... De aki eteti, oda megy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!