Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi tegyek? El fog pusztulni?

Mi tegyek? El fog pusztulni?

Figyelt kérdés
A cicám egyik kölykét odaadtuk a szomszédnak amikor már nem evett anyatejet de visszaszökött és olyan állapotban hogy nem látott a csípától és olyan vékony hogy minden csontja kitapintható, láza is volt és meg van fázva, tüsszög és szürcsög egész nap, nem eszik nem iszik csak ha leeröltetem a torkán és vagy nagyon keveset pisil vagy egyáltalán nem két napja, mióta elhoztam. Orvosra nincs pénzem úgyhogy kamillával kenegetem a szemeit amik minden reggelre újracsípsodnak annyira hogy nem tudja kinyitni és mindennap kap egy töredék algopirint a lázára és a gyulladásra (ezt a doki mondta hogy így csináljuk amikor a másik cicánknak volt ilyesmi baja). Tudtok valamit amivel segíthetnék rajta? Nagyon rossz hogy nem eszik semmit. Mit tudok összepürésiteni annyira hogy erre alkalmas eszközzel egy kis rúdon bele tudjam juttatni a szájába és lenyelhesse egyből? A hasát meleg szivaccsal szoktam simogatni körkörösen hogy pisiljen de nem nagyon hat. Hogy kezeljem még?
2010. júl. 20. 09:28
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:

68%.... azért ez nem semmi...

ki is az agybeteg.... szerintem az, aki ilyeneket írogat!

Légykedves, ne sértegess tovább, oké?

Biztos még gyermek vagy, ezért írsz ilyeneket, de hidd el, ez nem illendő!

2010. júl. 20. 11:45
 22/54 A kérdező kommentje:

kaja mindig van neki mert nekem van egy másik cicám és őt nem úgy vállaltam hogy képes vagyok eltartani sajnos csak ideges lettem hoyg nem gondoskodik róla senki és elhoztam ha ott hagyom valszeg már most sem élne mert a gyerekek kitudja mivel kínozzák! te mit tennél a helyemben? nem tudok honnan kérni pénzt! apám kamionos megvesz itthonra mindent és elmegy! nekem itthon hagy egy kártyát amiről nem vehetek le pénzt csak fizetetek vele a boltban bizonyos összegig! Ne azt mondogassátok hogy hogy plüssállat kellene igazi élőlény helyett nekem mert ti sem tudnátok jobbat tenni ha:

Látnátok hogy a szomszéd nem gondoskodik egy kiscicáról aki beteg nektek meg nincs semmi készpénzetek és még egy szülő sincs a közeletekben aki segítene! A doki tudja hogy milyen helyzetben vagyok ezért ajánlotta csak a kamillát meg az algopirint. Apám ha megtudná hogy nálam van egy másik cica nem érdekelné azt mondaná adjam a szomszédnak aztán halljon meg ott de én ezt nem akarom mert annak meg kisgyerekei vannak és dobálják meg rosszul játszanak vele és én meg próbálok segiteni a kiscicán ahogy tudok erre ti csak ezt tudjátok irni hogy minek vállaltam ha nem tudom eltartani!!! hát nem önszántamból!!nem voltam rá felkészülve hogy egy beteg cicáról kell gondoskodnom holnaptól!! én csak úgy éreztem nem hagyhatom hogya szomszéd kölykök még kinozzák is(biztos nem szándékosan de még kicsik és nem tudják hogy szabad játszani egy kiscicával) nah ebben a helyzetben mit tennétek?? hamár nálatok van pénzetek meg nincs?? ne mazért nem viszem mert irigy vagyok és sajnálom tőle a gyógyszert!!! max egy hétig nem ennék csak vajas kenyeret esküszöm kifizetném a dokit inkább de nem vehetek le a kártyáról pénzt!!!

2010. júl. 20. 11:49
 23/54 anonim ***** válasza:

Szerintem meg ne törődj azzal, hogy ki-mit mond. Jól teszed, hogy megpróbálod meggyógyítani. Senki nem várhatja el tőled, hogy erődön felül teljesíts. Nyugodj meg, aki azt írta, hogy plüss cica való neked, az nem gondolt bele a helyzetedbe.

Valaki felajánlotta azt az 5000 ft-ot, az kapcsolatba lépett már veled e-mailben?

2010. júl. 20. 11:58
 24/54 anonim ***** válasza:

11:52

Az én hozzáállásom milyen? Milyen? Hol derül ki ez számodra? Csak elutánoztam a te hüly.e szöveged, max azt látod vissza! Ugye milyen baromság? pedig te tényleg ilyeneket beszélsz! Kész képtelenség!

Az én hozzáállásommal semmi baj! én ha állatot tartok, akkor vállalom ennek minden jellegű (beleértve az anyagi természetű) vonzatait is! Ha erre nincs módom, akkor nincs állatom! És ha még egyértelmű, hogy elpusztul, akkor is van bennem annyi gerinc, hogy elviszem az orvoshoz, hogy injekcióval segítsen szegényen! Ez az én hozzáállásom, ja meg az, hogy utálom a hüly.éket! Ennyi! Nem szégyellem! Ezt az internetes névtelenség-baromságot meg ne szajkózd már, felvilágosítanálak, hogy te is névtelen vagy, és úgy osztogatod nagy kegyesen a "ne vidd orvoshoz, úgyis elpusztul" tanácsaidat! A képedet te se válallod ehhez a morálhoz! Mint ahogy még ezrek ezen az oldalon! Szóval én nem vagyok kivétel, ne i bánj velem úgy! És ennyi szürkével főképp ne osztogass észt, nincs szükségem észosztásra ilyen emberektől!

Kérdező!

Ha három napja beteg, akkor még gyógyítható, de egyre romlani fog az állapota. Az embergyógyszereket hiába tanácsolta a doki, nehéz egy kiscicának adagolni őket, és valóban injekció lenne jobb! Nekem is olyan 5-6 ezerbe került a három injekció (ebből egy vitamin-immunerősítő a kezelés végén).

Ha végképp nem tudsz pénzt szerezni, meg semmi, akkor vidd menhelyre, ha kicsi és könnyű gyógyítani, akkor örökbe adható, úgyhogy segítenek.

2010. júl. 20. 12:02
 25/54 anonim ***** válasza:
11:12-nek ment
2010. júl. 20. 12:04
 26/54 anonim ***** válasza:

a menhelyre csak akkor vidd, ha azt mondod, hogy találtad az utcán. Különben nem veszik be.

11:12 voltam

2010. júl. 20. 12:06
 27/54 A kérdező kommentje:
menhelyen megkaphatná ezt az oltást?
2010. júl. 20. 12:15
 28/54 anonim ***** válasza:
szerintem igen.
2010. júl. 20. 12:23
 29/54 anonim ***** válasza:
Igen, ott ellátná orvos, de valóban le kellene mondanod róla, azzal kellene odavinned, hogy találtad. Érdeklődj, mi lesz a sorsa, hogy tudd, én valószínűnek tartom, hogy mivel pici, örökbe adják. Súlyosabb bajjal nem hiszem, hogy felvennék, vagy kezelnék, max elaltatnák, de egy macskanátha még megkockáztatható. De mondom, érdeklődj. Aztán ha valami nem tetszik az ottani dolgokkal kapcsolatban, elviheted onnan (bár jobb helyre úgyse tudod vinni...) Ideális esetben örökbe adják, a kismacskák "kelendőek".
2010. júl. 20. 12:25
 30/54 anonim ***** válasza:
És ha pl. te megbetegednél?Akkor azt hirtelen miből fizetnéd ki?
2010. júl. 20. 15:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!