Hogyan mondjam meg az oktatómnak hogy amit csinál nem jó?
Figyelt kérdés
Nem szeretném kikoktatni az oktatóm se semmi, csak az a baj hogy használják ők a lovakra azt a "gumikötelet" ( nem tudom hogy hívják) aminek köszönhetően a ló feje a lábaira néz. Remélem érthető...Nézegettem videókat és ez úgy tűnik elég rossz a lónak.. Tartok tőle hogy rossz néven venné ha ezt mondanám neki és nem engedne többet a lovardába..2017. ápr. 6. 16:25
11/15 A kérdező kommentje:
Nem ismeritek annyira a helyzetet! Volt egy család akikkel nagyon jóba voltunk,ő nekik volt egy kis ranchuk. Oda jártam több éven át. Soha nem láttam hogy használták volna azt amit a mostani lovasiskolaban használnak. Egyszer elmentem az akkori oktatómmal egy lovas üzletbe,ahol láttuk ezt a kikötőféket vagy mit. Erre persze az oktatóm úgy mondta nekem hogy na ez a lehető legrosszabb amit egy lóval lehet csinálni. És a mostani lovasiskolaban pedig ezt használják! Egyébként meg a mostani edzőm is használja,pedig nem kezdő,csak talán nem is tud velük úgy bánni ahogy kéne. Érdekes módon én ugyanazt a lovat meg tudom lovagolni a kikötőfék segítsége nélkül is. És ezért szeretném neki megmondani hogy ez hülyeség....
2017. ápr. 7. 16:14
12/15 anonim válasza:
Én abszolút nem értek egyet a ló ki/lekötésével, ez alól nem kivétel az sem, ha kezdő lovagolja a lovat, szóval amondó vagyok, hogy ha nem tetszik, menj máshová lovagolni, viszont ne szólj bele abba, amit más csinál, de ha nem értesz vele egyet, ne is fizess érte.
13/15 anonim válasza:
Szia,
Amikor kezdő voltam mi is raktunk a lóra. Nem tudom mily szinten vagy, esetleg finoman megkérdezheted, mire való. Csak akkor rossz a lónak, ha túl rövidre van állítva:)
14/15 A kérdező kommentje:
13.as válaszoló, más ha kezdő vagy ( bár amikor én először lovagoltam egy másik helyen ott sem tettek rá). De az hogy egy " oktató " is ezt használja,az már más dolog szerintem. Meg fogom tőle kérdezni, és ha továbbra is használni fogja hát ott hagyom a lovardát. Egyébként már évek óta lovagolok...
2017. ápr. 9. 18:04
15/15 anonim válasza:
Hát, pedig örülni kellene, hogy valakinek kezdő lovasként kinyílik a szeme s megkérdőjelezi a segédeszközök használatát!A kikötőszár azért van a lovon, hogy ha a kezdő lovas ülésvel bántja a hátát, még merev, vagy pattog, akkor se kapja fel a fejét, ne ejtse be a hátát. A ló képtelen jelezni, hogy a lovas ülése rosszul esik neki, a lovas számára nincs visszajelzés... Ugyanígy, ha mozog a lovas keze, benne a szárral, a kikötőszár áltaé mindjárt kétféle hatás lép fel a ló szájában... A segédeszközök használata nem jó a lónak, sokszor határos az állatkínzással... Ám a lovasoktatásban sok a megalkuvás s kevés az idő, azért is használnak eszközöket. Kapicánnal még elmegy, de a függőleges mögé akkor sem lehetne húzni a fejet, főleg, hogy a ló a fejével, nyakával egyensúlyoz, minden ami ezt akadályozza, megnehezíti a dolgát... Az a lovas, akinek a keze nem független az ülésétől, pedig nem érett önálló lovaglásra... A 'gumikötél' lehet töféle, lehet gogue, chambon de lehet hosszúgumis kikötőszár is. Használatuk bevett gyakorlat, nem érdemes érte szólni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!