Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan mondjam meg az oktatómn...

Hogyan mondjam meg az oktatómnak hogy amit csinál nem jó?

Figyelt kérdés
Nem szeretném kikoktatni az oktatóm se semmi, csak az a baj hogy használják ők a lovakra azt a "gumikötelet" ( nem tudom hogy hívják) aminek köszönhetően a ló feje a lábaira néz. Remélem érthető...Nézegettem videókat és ez úgy tűnik elég rossz a lónak.. Tartok tőle hogy rossz néven venné ha ezt mondanám neki és nem engedne többet a lovardába..

2017. ápr. 6. 16:25
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nem ismeritek annyira a helyzetet! Volt egy család akikkel nagyon jóba voltunk,ő nekik volt egy kis ranchuk. Oda jártam több éven át. Soha nem láttam hogy használták volna azt amit a mostani lovasiskolaban használnak. Egyszer elmentem az akkori oktatómmal egy lovas üzletbe,ahol láttuk ezt a kikötőféket vagy mit. Erre persze az oktatóm úgy mondta nekem hogy na ez a lehető legrosszabb amit egy lóval lehet csinálni. És a mostani lovasiskolaban pedig ezt használják! Egyébként meg a mostani edzőm is használja,pedig nem kezdő,csak talán nem is tud velük úgy bánni ahogy kéne. Érdekes módon én ugyanazt a lovat meg tudom lovagolni a kikötőfék segítsége nélkül is. És ezért szeretném neki megmondani hogy ez hülyeség....
2017. ápr. 7. 16:14
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Én abszolút nem értek egyet a ló ki/lekötésével, ez alól nem kivétel az sem, ha kezdő lovagolja a lovat, szóval amondó vagyok, hogy ha nem tetszik, menj máshová lovagolni, viszont ne szólj bele abba, amit más csinál, de ha nem értesz vele egyet, ne is fizess érte.
2017. ápr. 7. 16:19
 13/15 anonim ***** válasza:

Szia,

Amikor kezdő voltam mi is raktunk a lóra. Nem tudom mily szinten vagy, esetleg finoman megkérdezheted, mire való. Csak akkor rossz a lónak, ha túl rövidre van állítva:)

2017. ápr. 9. 15:43
 14/15 A kérdező kommentje:
13.as válaszoló, más ha kezdő vagy ( bár amikor én először lovagoltam egy másik helyen ott sem tettek rá). De az hogy egy " oktató " is ezt használja,az már más dolog szerintem. Meg fogom tőle kérdezni, és ha továbbra is használni fogja hát ott hagyom a lovardát. Egyébként már évek óta lovagolok...
2017. ápr. 9. 18:04
 15/15 anonim ***** válasza:
Hát, pedig örülni kellene, hogy valakinek kezdő lovasként kinyílik a szeme s megkérdőjelezi a segédeszközök használatát!A kikötőszár azért van a lovon, hogy ha a kezdő lovas ülésvel bántja a hátát, még merev, vagy pattog, akkor se kapja fel a fejét, ne ejtse be a hátát. A ló képtelen jelezni, hogy a lovas ülése rosszul esik neki, a lovas számára nincs visszajelzés... Ugyanígy, ha mozog a lovas keze, benne a szárral, a kikötőszár áltaé mindjárt kétféle hatás lép fel a ló szájában... A segédeszközök használata nem jó a lónak, sokszor határos az állatkínzással... Ám a lovasoktatásban sok a megalkuvás s kevés az idő, azért is használnak eszközöket. Kapicánnal még elmegy, de a függőleges mögé akkor sem lehetne húzni a fejet, főleg, hogy a ló a fejével, nyakával egyensúlyoz, minden ami ezt akadályozza, megnehezíti a dolgát... Az a lovas, akinek a keze nem független az ülésétől, pedig nem érett önálló lovaglásra... A 'gumikötél' lehet töféle, lehet gogue, chambon de lehet hosszúgumis kikötőszár is. Használatuk bevett gyakorlat, nem érdemes érte szólni...
2017. ápr. 14. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!