Nagyon szeretnék lovagolni, hogy mondjam el?
Már kiskorom óta nagyon szeretnék lovagolni, pár alakalommal el is vitt a nagyim.
Mostanában kérdezte anyum hogy mit szeretnék sportolni, mert kéne. Mondtam már megint ezredszerre hogy én lovagolni szeretnék. Konkrétan leüvöltötte a fejemet hogy sohatobbé nem akarja meghallani azoknak a büdös gebéknek a nevét. Szó szerint idéztem. Azért nem lovagolhatok, mert drága. pff...mert az öcsém havi 40.000 forintos ovija nem drága. Ráadásul nem versenyezni akarok, csak úgy hobbiból. Imádom a lovakat! Nem fogok táncolni és ilyen hülyeségeket csinálni, amikor én lovagolni szeretnék! Mit csinálnátok a helyemben?
Sajnos ha a szüleid ennyire zárkózottak, sokat nem tehetsz az ügy érdekében. Persze bojkottálhatod a dolgot azzal, hogy ha lovagolni nem engednek, akkor leszarod a többi sportágat, és hiába járatnak rá, nem leszel hajlandó teljesíteni (én a magam dackorszakában valószínűleg ezt csináltam volna).
Mert amúgy ne haragudjon már a világ, de a 40ezer Ft-os óvoda NEM kötelező. Az egy magánóvoda, állami szférában működtetett ovikért nem kell ennyit fizetni, max a kaját. Ezt pedig én így kicsit kivételezésnek érzem a szülők részéről. Ha az egyik gyerekre van 40ezer Ft/hó, akkor a másikra is legyen, nálunk mindig ez volt az alapszabály.
Ezen felül viszont tényleg nem áll jól a szénád, Kérdező, szóval ténylegesen max annyit tehetsz, hogy reménykedsz benne, hogy a nagyid néha elvisz lovagolni. (Én kiskoromban örültem, ha félévente egyszer lovat láttam egy-egy kirándulás alkalmával. Sokáig csak futószáron ültem, mert ilyen ütemben nagyon lassan ment a fejlődés, de minden pillanatát élveztem..)
Később, ha eléred a 15-16 éves kort, vállalhatsz diákmunkát, és a keresetedből el tudsz majd menni rendszeresebben lovagolni.
Ne add fel!
Lovagolni igenis jo!
Oke draga... mert egy uszodaba bemesz 500-1000 forintert es ott vagy 3 orat. Mig kimesz egy lovardaba, akkor lovagolsz (nalunk) 25 percet 2500 forintert. Ez sok lovardahoz kepest olcso! De ha azt nezed baromi draga, viszont erdemes a masik iranybol megkozeliteni a dolgot, egy lo tartasa nem 2 forint. Es akkor meg csak az etetesrol beszeltunk...
Heti egy lovaglassal lehet haladni (attol fugg, hogy hany eves vagy) de sokkal jobb a 2-3.
Heti egyszer az 10ezer forint havi szinten. Sajna a legtobb magyar csaladnak ez sok, amit meg is ertek, de ha az ocsed 40ezres ovijara van penz (abbol meg van ingyenes, mi az h fizetos? Miota van fizetos ovoda?!?!) Nah mindegy. Szoval nem olyan draga. Anno az en szuleim is sokallottak, de akkor se add fel. Szamomra eletforma lett, oktato lettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!