Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Csak az írjon, aki tud lovagol...

Csak az írjon, aki tud lovagolni. Mennyi ideig tartott ezt elérni?

Figyelt kérdés
Tudok lovagolni, mielőtt félreértenétek :) Arra lennék kíváncsi, hogy nektek mennyi ideig tartott megtanulni? Mennyi idő alatt tanultatok meg felnyergelni egy lovat, felszállni rá, lecsutakolni, vágtázni? Mennyi időtök ment rá, míg teljesen jól tudtatok? Csak azért kérdezem emrt én rendkívül gyorsan megtanultam és kíváncsi vagyok hogy csodagyereknek tarthatom-e magam ez miatt. Nem vagyok beképzelt, csak örülnék neki ha valamiben én is jó lennék. Nekem mindezt 2 hét alatt sikerült elérnem, napi 2 óra gyakorlással.

2014. máj. 3. 17:57
1 2 3 4
 11/31 *Noémi/Gugu* ***** válasza:
59%
Hát akkor nagyon béna vagy és nem tudsz semmit!! Az ember egy életen át tanul te meg kijelented, hogy tudsz lovagolni?? a barinöm 5 éve lovagol, de még o se tud! Az eddzöm 30 éve és szintúgy még tanul!! ne mond, hogy te vagy a jani úgy, hogy 2 hét alatt rendesen tudsz lovagolni!!! Na ha ezt az eddzöd látná, hogy milyen nagyképu vagy.... de mégcsa igazi lovas sem vagy,mert le kell esned!!
2014. máj. 4. 10:32
 12/31 anonim ***** válasza:
Rakjál fel szépen egy videót, kérdező, és akkor megmondjuk, hogy csodagyerek vagy-e vagy sem.
2014. máj. 5. 11:21
 13/31 anonim ***** válasza:
Aztán majd belinkel egy videót valaki másról. Ha annyira biztos magában, a meghívásom áll, meg lehet mutatni, mit tud és szívesen segítek, nem harapok - habár ez a lovamra nem áll. :)
2014. máj. 5. 20:42
 14/31 anonim ***** válasza:
Csatlakozom :) nagyon szívesen eljöhetsz, kipróbálhatod az én nagyon jókedvű shagya arabomat, aki még kicsit csikó fejben :) nem kell félni tőle, csak néha éli ki csikó vágyait ;) írj privátban, megbeszélünk egy időpontot, szívesen látlak, majd eldöntjük, csodagyerek vagy-e, vagy csak nagyképű ;)
2014. máj. 5. 20:56
 15/31 anonim válasza:
Ahogy az előttem szólók írták az teljesen irreális, hogy 2 hét alatt tanulj meg lovagolni.Viszont abban nem vagyok biztos, hogy ezt nagyképűségből írtad(nem ismerlek így igazából nem tudnám eldönteni) szerintem te csak nem tudod mit jelent lovagolni. Azt a szintet amit elértél, ami leírásod alapján az, hogy tudsz vágtázni és nem esel le, na az tényleg nem egyezik a lovaglás mint sport fogalmával, max a lovaglás mint hobbiként felel meg. Az aki a lovaglást sportként űzi(arra gondolok, hogy versenyszerűen csinálja) az egy életen át tanulja ezt, mert mindig van egy új ló akitől tanulni lehet. És amit már az előttem szóló is írt, hogy a lovaglásnál(sport) fontos az ülésed, a testtartásod, a lóra való befolyásod, a ló idomítottsága, az engyensúly érzék, az ütem érzék, és igen kell hozzá egy jó adag alázat is. Plusz ezen felül ott van az, hogy minden ló más és minden ló más képzetségi szinten áll, nem olyan egyszerű egy nehezen kezelhető lovat mìg kezelhetővé teszel, vagy egy fiatal lovat míg belovagolod és még az se könnyű, hogy a már belovagolt lovadat szinten tarsd. Mivel egy élőlény így neki is lehet elege bármiből. De emellett ott van még ezer dolog amin törheted a fejed és dolgozhatsz, ezért semmiképp se tudunk olyan könnyelmű kijelentést elfogadni, hogy 2 hét után tudok lovagolni. Viszont ezzel szemben ott van a hobbi lovaglás amit a hobbisták végeznek(nyílván) akik a kikapcsolódásért mennek ki a lovardába, szeretik a lovakat, a természetet, nekik nem az eredmények és a versenyek a fontosak csak egy kis pihi. Na ők csak kimennek szeretik a lovakat és ellovagolgatnak, de még ők se mondják, hogy tudnak lovagolni, azonban emellett nekik ez a szint tökéletesen megfelel. Igazábol tudnám még jártatni a számat, de remélem ennyiből összetudod rakni, hogy milyen a helyzeted. :) Még annyit, hogy lehetsz baromi tehrtséges és ha ez így van akkor menj és válassz szakágat, mert Magyarországnak elkellenek! Csak ne feledkezz meg még arról, hogy van még egy hatalmas vízválasztó dolog a profik és a hobbisták között és ez a pénz. Mivel semmire se mész ha nem elég jó az anyagiháttered(mint amúgy bármilyen más sportnál)
2014. máj. 6. 02:17
 16/31 anonim ***** válasza:
Imádom az ilyen kérdéseket, amik így kezdődnek, hogy tudok lovagolni,de... értek a lovakhoz ...de stb.. A fizikai kondíciód is irigylésre méltó. "Két hét alatt napi két óra", lovaglás plusz lóápolás, ha egyáltalán már ültél volna lovon, akkor kicsit elgondolkodnál a komolytalan kijelentéseiden. Két óra lovon első nekirugaszkodásra akkor is sok egy kezdőnek, ha csak ül a lovon és vezetgetik. Az első két óra után a lótól nem leszállnál, hanem összecsuklanál, ölbe vinnének el és három napig nem tudnál lábra állni, így máris csak tizenegy napod maradt, valójában zseni vagy!!!! Napi két óra lovagláshoz már előzetes gyakorlat és fizikai állóképesség kell! Az főleg tetszik, hogy azt hiszed magadról, teljesen jól tudsz lovagolni! Mit értesz az alatt, hogy teljesen jól? Ezt a kijelentést még nem hallottam egy valóban jó, és eredményes lovastól, mindegyik ismeri a hibáit jó és rossz tulajdonságait, viszont ők már eljutottak oda, hogy tudják mi az, amit nem tudnak. Valamennyinek van önkontrollja, és a folyamatos megmérettetés is bizonyítja a tudásuk és tehetségük, ügyességük színvonalát. Két vagy több, jó lovast még nem hallottam vitatkozni arról, hogy melyikük a jobb. Csak nagyon kezdők meditálnak azon, hogy kezdő,középhaladó vagy éppen haladó szinten van a tudásuk. A tehetségesek lovagolnak, a tehetségtelenek ideológiákat és kategóriákat gyártanak. Igaz, hogy szerintem ilyen ilyen kategóriák nincsenek, de az önbizalmat táplálni kell, ha már az edző nem teszi, valószínűleg nincs is oka arra, hogy ezt tegye. Ne keseredj el tényleg csodagyerek vagy, ha ekkora hülyeséget le mersz írni! Az is tetszik, hogy előre közlöd, tudsz lovagolni. Te nem lovagolni tudsz, hanem magadat próbálod tömjénezni, de azt is rossz helyen teszed! Ezen az oldalon ezt a mesét csak a hozzád hasonlók eszik meg. Mellesleg egyáltalán nem vagy beképzelt, csak abszolút nagyképű, nagyon elrugaszkodtál a valóságtól. Azon viszont nem lepődtem meg, hogy senki nem próbált túl licitálni, úgy tűnik náladnál sokkal reálisabb véleménnyel bírók válaszoltak kérdésedre illetve állításodra. Nem kell elkeseredni, jó lehetsz a lovaglásban, ha gyakorolsz, de nem két hét vagy két hónap után és messze több szerénységgel, alázattal állsz a dolgok mellé! Egyébként kérdezd meg az edződet, hogy ő is csodagyereknek tart-e,elsősorban az ő kompetenciája a lovaglásod véleményezése. Vagy csak azokat akarod hülyíteni akik nem ismernek? Annyira nem tudsz lovagolni, hogy azt sem tudod mi az amit nem tudsz csak még nem vetted észre. Jót meséltél, és szórakoztató volt olvasni (bár minden valóságalapot nélkülözött). Várom két hét múlva a beszámolódat az 150-160-cm-es ugratásaidról.(a leírt cm-t függőlegesen gondoltam!)Több száz tanítványom volt, többnyire fiatalok, volt köztük néhány nagyon ügyetlen, néhány nagyon ügyes, tehetséges, akik azóta is eredményesen versenyeznek, és néhány hozzád hasonlóan beképzelt, magától eltelt apuka-anyuka kedvence, akik nagyon hamar feladták, sajnos csodagyerek egy sem volt köztük. Ne akarj te is beleesni ebbe a hibába, de nyugodtan tarthatod csodagyereknek magad, ha a lelki békéd ezt kívánja! Azért az érdekelne, hogy üvegbúra alatt,lovagolsz hermetikusan elzárva a külvilágtól, nincsenek lovas társaid, nincs összehasonlítási alapod, nincs edződ aki bizonyítaná legalább neked csodagyerek mivoltodat? Nem akarlak teljesen elkeseríteni de én csak alapos ellenőrzés után ülnék fel arra a lóra amit te nyergeltél és kantároztál!
2014. máj. 8. 00:12
 17/31 anonim ***** válasza:

monamonalisa nevű felhasználó kérdése:

Mennyi idő megtanulni lovagolni teljesen jól?

14 éves vagyok ha ez számít és nagyon nagy barátságban vagyok az állatokkal, szeretnék megtanulni lovagolni, imádom a lovakat. Azt mondják nagyon nehéz megtanulni és rengeteg idő. Mégis azt érzem, hogy nekem elég lenne csak simán felülni, és mondanák mit csináljak, hogyan csináljam. Álmodtam már azt hogy lovagolok, szupi volt, mondjuk féltem egy kicsit. Na nem ez a lényeg, hanem hogy könnyű lovagolni? Hogy kell megtanulni?

05-01 18,30

Azt hiszem erről ennyit!

2014. máj. 8. 00:32
 18/31 anonim ***** válasza:
Most már csak az áruld el , hogy 05-01-18,30 és 05-03-17,57 közt hogy telt el két hét? Ne lovat keress, hanem egy jó pszichiátert!
2014. máj. 8. 00:41
 19/31 A kérdező kommentje:
Kedves 2. kommenteli? Miről beszélsz te hogy még mindig nem fogtam fel? Mit nem fogtam fel? Tudok lovagolni, most csak azt írtam le hogy ezeket tartott eddig megtanulni. Versenyekre járok meg minden, nekem senki ne mondja hogy nem tudok! Nem azt kérdeztem hogy mennyi ideig tartott lovagolni, mert tudom hogy nem két hét, 10 éve díjugratok, amiben igen kemény eredményeket sikerült elérnem. Csak azt akartam megtudni hogy meddig tanultátok a nyergelést, stb. Nem kritizálókat kértem...
2014. máj. 11. 16:19
 20/31 A kérdező kommentje:
Inkább ne írjatok, mert ilyen hosszú sorokat nem fogok elolvasni! Arik vagytok azért hogy segítetek, megkaptam a választ amit akartam:)Díjugrató vagyok, tudok lovagolni már 10 éve (szóval díjugrató, régebb óta tanulom), ne kötekedjetek légyszives. Nem azt mondtam hogy segítséget akarok hogy megtanuljak, ha egyszer tudok. Az oktatóm szerint is nagyon profi vagyok, ő tudja. Úgyhogy köszi
2014. máj. 11. 16:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!