Már lovagoltam, de most már saját lovat szeretnék. Otthon szeretném tartani. Pontosan hogy lehet? És Frízt vagy Arabot vegyünk?
Egyik bnőmnek van lova, és az ő lován lovagoltam, már futószár nélkül is tudok menni, most már saját lovat szeretnék.
Apuval már megbeszéltem, és bele egyezet, de azt mondta, nem akar minden hónapban fizetni bértatást lovardának, úgyh inkább ithon tartanám. Van hátul elég sok helyünk, oda csinálnánk neki karámot, meg valami kis boxot is. :D
Am egy Fríz vagy egy Arab telivér lovat szeretnék, apu azt mondta, választhatok én, és én ezek közül akarok egyet, mert ezek tetszenek a legjobban. :D Ti melyiket ajánlanátok?
Ja, és csődört vagy inkább kancát vegyek? :)
Am mi kell ahhoz, hogy otthon lehessen tartani egy lovat? Mert apuék megveszi nekem, de utána nekem kell ellátni, meg gondozni. Legelője lesz. Akkor nem kell neki külön kaja, ugye? Kint tud enni sok füvet, meg persze kap majd néha szénát is, meg majd télen, ha nem lesz kint fű a legelőn. ;)
Szóval szerintetek elsőnek kancát vagy csődört válasszak? :$ És a Fríz ló jobb, vagy az Arab telivér? És akkor leírnátok részletesen, hogy itthoni tartáshoz mi kell egy lónak pontosan? Mármint a karámon, a boxon meg a legelőn kívül, mert az lesz neki. :)
Első reakció: MÉG NE!
Sokat kell tanulnod, sőt rengeteget.
Frízből még a papír nélküli faluszélit sem kapod meg 1 millió alatt, arab telivérből sem kapsz 500-600 ezer alatt említésre méltót. Első lónak kanca vagy herélt, de inkább herélt. Ráadásul pont két olyan lófajtát említesz, mely nem való kezdőnek.
Mekkora a terület? Minimum kell 1500-2000 m2 neki, de ez akkor nagyon a minimum. Ezenkívül ha ennyire nem tudsz még lovagolni, akkor egy olyan karám is kell, ahol nem gáz, ha kitaposod a füvet, ahol lovagolhatsz, na meg heti szinten terepre is el kell vinni a lovat, mert beagyal.
Szénát be kell szerezni, nem is keveset, hiszen egész télen azzal etetsz, valahol tárolnod is kell egy fedett, száraz helyen.
Zabot is kell neki adni és nem csak este, hanem reggel is ráadásul nálunk kb egy etetésre elmegy egy erős harmad vödör + lótápot sem árt adni, munkától függően. A szemestakarmánynak is kell egy fedett, száraz, egér által nem hozzáférhető hely és ebből is érdemes nagy mennyiséget tárolni.
Trágyát hol fogod tárolni?
Mi kell az otthoni lótartáshoz? Elég sok minden, nem kicsi anyagi beruházás. De a SZAKÉRTELMET nem tudod megvenni. Évekig tapasztalni kell, olvasni a szakirodalmat, együtt dolgozni a lovakkal.
Várj még ezzel pár évet, menj nyári munkára lovardákba, tapasztalj, gondozz lovakat, mindig figyelj, takarmányozással kapcsolatban is igen csak hiányosak az ismereteid, szóval várj!
Apám mindjárt behalok:)
Pár lovaglás után már egyből saját ló!Méghozzá te magad gondoznád ajjjajajjjajajjaajj!
Nehogy azt hidd,hogy a lótartás csak úgy hip-hopp megy!Ráadásul a két fajtaválasztásod is remek:P
Arab:temperamentum,magyarul tutira nem való kezdőknek
fríz: a leges legdrágább létező lófajta
Járj edzőhöz,lovardába segíteni és majg kitanulod a fortélyokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!