Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Saját ló? Többi lent.

Saját ló? Többi lent.

Figyelt kérdés

1-2 hónapja lovagolok csak, a könnyűügetésnél járok.

És imádom a lovakat.

14 éves vagyok, lány.

Nekem nagy felelősség ez, tudom, és drága is.

de mi kell ilyenkor egy ló vásárlásnál nézni?

Mit kell ilyenkor figyelembe venni.

Csak kíváncsiságból kérdezem.

Mennyibe kerülne igy az egész?

normális választ.!!!!!!!!!!!

2012. ápr. 7. 19:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Pár tízezertől többmillióig. Annyiféle ló van, árakban ég és föld különbségek vannak.
2012. ápr. 7. 19:53
 2/11 anonim ***** válasza:

El kell döntened milyen típust akarsz. Nyugodtat vagy élénket. Hobbi célra vagy versenyzésre és ha igen milyen szakágban. Milyen neműt akarsz, bár az részlet kérdés. (Inkább herélt és kanca legyen.) Először is, ki kell nézned pár lovat. Ha van egy pár ló ami úgy komolyabban elnyeri a tetszésed, elmész a lovasoktatóddal (ha tapasztalt már ilyen téren akkor az egy jó pont :) ) és először felül rá. Megnézi milyen a természete,eldönti illik-e hozzád, el fogsz-e vele boldogulni. Aztán fel ülsz rá te is. Te is alkotsz róla egy véleményt, hogy illik-e hozzád. Ha úgy érzed igen, akkor következőleg kimész vele terepre, hogy megnézd ott milyen. Tegyük fel díjugratni akarsz akkor ugrassz vele egy párat. Edződ is, megteszi ugyan ezt a kört (kiviszi terepre stb..) Az elővigyázatosság kedvéért kicsit eltöltessz vele egy kis időt, hogy megnézd a személyiségét, úgy általában. Könnyen kezelhető-e stb. (Nálunk már jártak úgy, hogy vettek egy lovat és kiderült, hogy a ló ha boxba van akkor harap de anniyira, hogy ezt egy nő kisujja bánta)

Aztán ha úgy érzed, mindennek megfelel amit csak akarsz vagy meglévő apró hibái korrigálhatók, akkor jöhet az állatorvos is. Végül ha ő mindent rendben talált, akkor viheted a lovat az új helyre! :) Megveszed a felszereléseket.

Mindenképpen számolnod kell !!MINIMUM!! 300.000 Ft-al ha normális használható lovat akarsz. Aztán felszerelés. Nyerge válogatja milyet akarsz. Szóval 50.000-től határ a csillagos ég. Kantár és az egyéb felszerelés amire még szerinted szüksége van. Ezt se úszod meg 100.000 alatt + nyereg! Aztán ha minden megvan, kezdődhet a havi 40.000 (kb.) Ft bértartás, oltások, körmölés, fogorvos...

2012. ápr. 7. 20:17
 3/11 anonim ***** válasza:

Nagyon drága. Ha képzett ló kell, az minimum 300 000 forint, a bértartás, élelmezés, nyereg, nyeregtakaró, kantár, zabla, nyeregalátét, répa (bár lehet hogy kap répát a lovardában)stb.

Ha még csak 1-2 hónapja lovagolsz, nem tudhatsz sokat, várjatok még 1-2 évet. Tudom, hogy nem bírod ki, de a ló érdekében. Még tapasztalatlan vagy.

2012. ápr. 7. 20:29
 4/11 Molnár Renáta Rita ***** válasza:
14%

Hát figyi!A lóvásárlás az egy olyan 100.000-nél kezdődik.ez egy póni ló ára.és azt kell nézni hogy milyen fajta,(PL:Angol telivért ne vegyél mert az nagyon hebrencs és nehéz lenne betanitani.én a kisbérit ajánlom,mert az nem is hebrencs könnyű betanitani és méghozzá Magyar ló is.)Megvételkor pedig néz itána a betegségeknek,olvass lovas könyveket!Még azis nagyon fontos hogy legyen mit ennie a lónak és legyen egy szabad tere hogy tudjon szaladgálni.és persze a pata:figylj rá hogy a patája szép és erős legyen nelegyenek hegei és mellék betegségei!(PL:nelegyen hasgörcse mert az téged is biztos nagyon zavarna)és fontos hogy tudd hány éves.(célszerű 3-5 évesig megvenni mert akkor sokkal jobban megismerkedtek egymással)mikor megveszitek akkor már tudni illik vágtázni,és futószáron lovat veztni!

mint már montam a lóvásárlás 100.000-nél kezdődik és 500.000-nél ér véget!

sok szerencsét!!!!!!!

2012. ápr. 7. 21:43
 5/11 BijaBlaze válasza:

Figyelj, én lovasok.hu-n néztem ki lovat (előtte már volt egy kbfv. pacim), 7-8 éves korom óta lovagolok, most 20 éves vagyok.

Előttem írták, hogy 300.000 alatt ne nézz lovat... hát szerintem meg nem az ár számít. 140.000 forintért vettem egy 3 éves csődört, igaz papírjai nincsenek, de ennél jobb vétel nem is lehetett volna. Rossz szokásai nincsenek, talán az egyetlen egy rossz szokása az, hogy ha jön a kovács patkolni, előszeretettel szereti megrágni a hátát, mikor fogja a lábát. :D De persze abbahagyja ha szólok neki. :) Visszatérve a témára, én havi 25 000 forintért tartom Bp. 3 kerület határában, a kovács kb. 6 hetente jön, marha jól patkol és olcsón (kb. 6000 /négy láb körmölés+első kettő patkó). Ha mész lovat venni, feltétlen vigyél magaddal egy olyan embert aki eléggé ért a lovakhoz, mert sajnos nagyon könnyen át tudnak vágni... Nem sorolom fel mikkel, mert ezt sajna egyedül nem vennéd észre, én se feltétlen, ezért viszek magammal általában több embert, bár már gyakorlott vagyok eléggé. :D Állatorvost célszerű vinni, attól függ mire akarod használni. Ja igen és célszerű kancát vagy heréltet venni, mert nem minden lovardába tudnak helyet biztosítani egy csődörnek, hiába kedves és jó természetű, akkor is csődör. Ha van még kérdésed és elfelejtettem valamit leírni, ami érdekel, írj. :D

2012. ápr. 8. 13:33
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Előbb tanulj meg lovagolni, mert ennyi tudással könnyű egy lovat elrontani.
2012. ápr. 8. 17:04
 7/11 anonim ***** válasza:

Nagyon soktól függ és így a határ a csillagos ég, ki lehet hozni minimális költségekkel is, nem kell minden vackot megvenni hogy mindenből legyen 6...

De jó tanács mint lovastól: juss el odáig amikor már 100cm körül ugratsz, terepre jársz, lovat bérelsz, felestartó vagy és csak utána.

És tudd meg milyen leesni, ne az elején vegyél lovat! Lehet megveszed rögtön az elején, jön egy baleset és annyira elrémiszt hogy nem mész vissza többé.

Én is egy komoly baleset után 2évet kihagytam, 6év lovagolás után. Egyedül lovagoltam, tényleg elértem sok mindent, és mégis olyan nyomokat hagyott bennem és rajtam hogy mai napig nem megyek arra.

Sőt gondolja az iskolára, a középiskola kemény utána a fősuli is, sok a plusz tanulnivaló és nagyon kevés szabadidőd marad mellette! Én is ezt élem most, alig van időm a lovaglásra, de így nem sínyli meg egy saját ló. Akkor megyek lovagolni ha van időm! Ha nincs akkor kimarad egy hét, de nem megy kárba a pénzem hogy csak "áll".

Én azt is átéltem milyen amikor csak a feles lovadat megműtik, de nem jön haza...:( hát még ha saját lett volna... Senkinek nem kívánom hogy hajnali 3kor egy telefonból tudja meg hogy a ló akinek szinte a "gazdája" vagy nem ébredt fel az altatásból.

Úgyhogy előbb járd végig az utat, és amikor az edződ úgy látja hogy lehetnek komolyabb célok is, akkor vegyél lovat, és csak akkor ha tudsz 10évre előre tervezni.

2012. ápr. 8. 19:58
 8/11 A kérdező kommentje:

Váó köszönöm a válaszokat.:)

először is, ha lenne saját lovam akkor otthon tartanám nem lovardában.

Igen én is szeretnék várni még 1-2 évet mikor már tudok mindent a lovakról, ismerem őket stb.

2012. ápr. 11. 16:59
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha otthon tartod akkor minimum két lovat kell tartanod, alapvető tény :"Lovat nem tartunk egyedül, mivel csorda állat, társas lény!" És ezt a te személyed sem pótolhatja és igazából egy kutyáé, egy macskáé, egy kecskéé és birkáé sem!
2012. ápr. 12. 17:19
 10/11 A kérdező kommentje:

ja értem.

köszönöm.

2012. ápr. 16. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!