Mondanátok ötleteket saját készítésű akadálynak?
A hordókjól használhatók, nekünk is volt, lefestheted színesre, hogy minél inkább hasonlítson az igazi akadályokhoz. Én csináltam anno "kerítést" is belőle - két álló hordó közé két fekvőt tettem, ezt ugrottuk, ha akarod, még fölé mehet rúd, úgy magasabb az akadály. Azért érdemes vigyázni, mert sajnos soha nem lesz az ilyen akadály közelítőleg sem biztonságos - ha verhető is a rúd, könnyen maga elé rúgja a ló (mert ugye nem lepottyan, mint a kanálból, hanem legördül) és ha rálép talajfogáskor, abból nagyon csúnya dolgok tudnak kisülni.
Autógumiból is csináltam tömör akadályt - két fektetett hordóra tettem egy rudat, erre fűztem a gumikat, amik akkorák voltak, hogy pont leértek a földig. A rúd azért kellett, hogy ne gruljanak szét a gumik, ha a ló hozzáér. Elég brutálisan néz ki még akkor is, ha amúgy nem nagy, mert nagyon tömörnek látszik. Ha még le is fested, pl. fehér mintákat festesz bele, igencsak meg fogja kukkolni a ló!
Ha van szintkülönbségetek, klasszul ki lehet alakítani bank-et egy szál ásó segítségével is.
Vizesárok is készíthető egy fóliadarab leterítésével, amit körben lefogatsz rudakkal, gumikkal, stb. ami épp akad otthon. Ha ugyanezt picit le is ásod, akár egy kis vizet is önthetsz bele, úgy még inkább igazinak fog tűnni.
Hamar tönkremegy, ha a ló szereti lógatni a lábát, de nagyon jó tud lenni kifeszített gyékény vagy hasonló, mint tömör akadály. Rászegezed vagy kötözöd egy rúdra, a kitörő lehet hordó vagy bármi.
Remélem, segítettem egy picit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!