Miért félek a lovaktól? (többi lent)
Nagyon félek a lovaktól,de akarok egyet.
Messziről nagyon tetszenek, de mikor közelebb érek hozzájuk elkezdek remegni.
Simogattam már lovat, de mikor ilyen hangokat adnak ki, ilyen prüszkölés, hapci stb. végig remeg a testem..
miért van ez?
én is pokiszonyos voltam de exemnek madárpokjai voltak. nagyon tetszettek némely pokok mert undoritoan szépek. nem tom máshogy kifejezni. de irtoztam tölük. de azota imádom öket.a házi pokokkal az a bajom rájöttem hogy nagyon félnek és gyorsan elszaladnak,meg leugranak mindenröl ha ki akarom dobni és nem látom hova esik,össze ne nyomjam mert fuj meg beszorul akkor megcsip. már nem félek tölük de a gyors mozgásuktol igen. viszont a madárpokok nagyon nyugisak és simán sétáltatom már a kezemen öket.
tényleg csak meg kell ismerni öket.
neked is azt tanácsolom én is hogy legyél minél többet velük és tanuld meg milyen hangot miért csinálnak, hogy egy ártalmatlan prüszköléstöl se félj. egy lotol akkor érdemes félni ha sunyit. annál rosszabb ha kilátszik a szeme fehérje.más okbol nemnagyon.
Először nézd abból a távolságból amikor még nem félsz. Utána menj közelebb és ülj le tőle pár méterre. Üldögélj addig amíg úgy nem érzed hogy oda mersz menni hozzá. Csak álldogálj mellette, mindig mikor már biztonságban érzed magad egyre közelebb és közelebb. Ha már elmúlik a félelmed akkor simogasd, beszélj hozzá. Így megszokja a jelenléted és ő sem fog tőled félni.
Egyébként szerintem amíg nem ismered őket eléggé ahhoz hogy ne legyen félelemérzeted addig ne akarj saját lovat. Előbb tanulj meg lovagolni.
Köszönöm a válaszokat.
Van kiskoromból egy kép hogy egy lovon ülök és sírok.:)
De nincs semmi olyan közelebbi ismerősöm akinek lova lenne és tudnák a társaságában lenni.
Köszi aranyos vagy!:)
Amugy 13 éves vagyok (lány)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!