Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért félek vágtázni vele?...

Miért félek vágtázni vele? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
van egy ló amivel megyek terepen is minden,csak vágtázni nem merek vele,pedig vágtáztam már több lovon is de valamiért vele nem merek.
2011. szept. 29. 22:21
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
vágta előtt vegyél be fél liter h.pálinkát és már meg is lesz a bátorság!!!!
2011. szept. 29. 22:46
 2/10 anonim ***** válasza:

minden ló másképp lengeti a hátát lehet ,hogy ez nagyobb mozgásu ,menösebb ló és ettöl ilyedsz meg vagy nem tudom.

vágtázz nyugodtan ezzel a lóval is,gondolj arra ,hogy ha a többin megtudod akkor ezen is.

2011. szept. 30. 07:34
 3/10 anonim ***** válasza:

szia

hát figyelj én csak egy valamit tudok mondani

persze mindenki magából indul ki ahogy most én is...

én mikor kezdtem kicsi voltam 10-12 éves nem féltem mert szerettem a lovakat szerettem lovagolni figy ha a leeséstől félsz nah attól ne félj mert egyszer úgyis leesel ha nem többször nekünk az edzőnk mindig azt mondta hogy az a lovaglással együtt jár szal az egyik nincs a másik nélkül :D mindenki leesik nevetünk egy nagyot visszaül ennyi :D ettől lesz az ember jó lovas(meg persze az éveken át tartó kemény munka edzések hóban fagyban)szal én neked csak annyit tudok mondani ha nagyon félsz akkor ne vágtass vele... meg fogja érezni ha félsz így nem jó lovagolni... én mikor egy kicsit "féltem" mindig arra gondoltam hogy azért ültetnek erre a lóra mert jó vagyok, így csak jobb lovas leszek (ugyanis nemtudom miért de miután megtanultam lovagolni mindig jobb és jobb akartam lenni jó gondolom te nem így vagy vele de hátha segít)szóval a lényeg az hogy nem kell félned nem történhet semmi ez csak vágta vágtattál már nem lesz más ugyan olyan lesz ne stresszelj mert megérzik:)

sok sikert

2011. szept. 30. 20:23
 4/10 anonim ***** válasza:
Én is féltem egy lovon,aztán egyszer csak arra került a sor hogy felüljek rá és úgy voltam vele hogy egyszer élünk!! :D Szóval én minden vágta előtt szorongok egy kicsit de ez elül miután elindul a vágta. Ha nem csinál semmi különösebbet a ló akkor próbáld ki, nem veszíthetsz semmit. Ha viszont nem próbálod ki akkor örökre félni fogsz ami baj. Így van ez ha leesel mondjuk terepen és a lovad nem rohan el akkor vissza kell ülni röktön mert félni fogsz. Szóval csak bátran. Nekem egy nagyon jó lovas barátom azt mondta: "lovaglásnál mindig egy kicsit feszegetni kell a határokat, mindig egy kicsit túl kell lépni a határokon". És igaza is van féltem full galoppot nyomni terepen egyszer kimentem vele és olyat vágtáztunk hogy azt hittem hátra fele szállok le. Mondjuk azóta is tartok tőle és továbbra se kedvelem de nem rettegek.
2011. szept. 30. 21:51
 5/10 A kérdező kommentje:
van egy olyan szokása a lovamnak hogy pálcára bakol :S
2011. okt. 1. 00:12
 6/10 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok!

Igen de muszály pálca? Mert lehet azért csinálja mert van egy vagy több rossz emléke vele plédául hogy sokszor kapott pálcát oknélkül vagy azzal ugrasztják be, esetleg azzal hajtják. Én lovagolam már olyan lovon csak neki veszes szárat se lehetett fogni mert lerakott és pálcára bakolt. Nem kell pálca hogyha nem muszály. Én csak egy fajta lónál használok pálcát: A nagyon hajtós lónál de még ott se mindig csak ha tényleg már a sarkantyúra is ellenkezik akkor oda suhintok egyet a farára és rögtön tudja merre az arra de ez is nagyon ritka legtöbször megoldom pálca és sarkantyú nélkül!

2011. okt. 1. 09:31
 7/10 anonim ***** válasza:
Vagy lehet hogy egyszerűen érzékeny a pálcára akkor is az van hogy mellőzd!
2011. okt. 1. 09:33
 8/10 A kérdező kommentje:
muszály mert van olyan rész hogy nem akar át menni és akkor kell pálca :S
2011. okt. 1. 14:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Próbáld meg lépésből beugrasztani, és nem ügetésből. Akkor lassúbb az eleje, több idő kell, míg begyorsul, így van időd vissza venni a vágtát, ha meggondolnád magad.
2011. okt. 2. 04:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Bakolás ellen ezt tudod csinálni: Nem engeded le a fejét a lónak.! Ugyanis ha a lonak a feje fent van nem tudd bakolni!!
2012. ápr. 22. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!