Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Akiknek van lova, azokhoz...

Akiknek van lova, azokhoz szól a kérdésem (? )

Figyelt kérdés
Most bennem is bennem van az, hogy jaj de jó lenne egy saját ló.. Csak néha bevillan, hogy ez nem csupa szórakozás, mert az oltás, hogy mikor kell, mikor milyen, mikor kell patkolni, stb.. Ti ezt első lónál hogy tudtátok? Mármint, hogy mennyi idő után kell újra féregteleníteni, patkoltatni, körmöltetni.. Ballagásomra kapok lovat, az még 2 év, csak szeretnék előre tisztában lenni ilyen dolgokkal.
2011. okt. 12. 21:23
1 2
 11/16 x) ***** válasza:

Nem a pénz meg az orvos a legnagyobb probléma vele. Az hogy meghatározza az egész napodat. Úgy kell szervezned minden programodat hogy időben be tudd vinni az istállóba, tudj neki kaját adni és reggelente korán kell kelni hogy legyen időd ellátni. Valamint időt kell szakítanod az istállótakarításra is. Meg lesz egy nehezebb időszak pár hónap után amikor azt mondod "mi az istenért kell ez nekem?" Amikor bevillan hogy minden nap ugyan azt csinálod bizonyos időpontokban... Persze ez csak akkor van így ha otthon tartod. (nem vagyok híve a bértartásnak mert tudom mi megy ott)

Ha bértartásban van akkor meg az borít majd ki hogy minden nap le kell járnod a lovardába...

2011. okt. 13. 21:12
 12/16 A kérdező kommentje:
A közelben nincs bértartás, 60 km-re meg nem viszem. Szóval biztos itthon lesz. Apu kőműves szerűség, szóval neki semmi építeni egy istállót, csak hát pénz.. Azzal, hogy ráérjek, nem lenne baj, nem mennék koleszba, mert a közelben (negyed óra) van suli. Meg hát nem vagyok valami nagy társasági ember. :S
2011. okt. 13. 22:12
 13/16 A kérdező kommentje:

csak nekem ált. a jó dolgok villannak be.. Hogyha itthon vita van, a lóhoz megyek, és akkor is, ha bármi más bajom van, mert ő meghallgat.. De néha átvillan a fejemen pár szó:

-meghal

-orvos

-gyógyszerek

-betegség :S

2011. okt. 13. 22:13
 14/16 x) ***** válasza:
Most még lehet hogy nem vagy társasági ember de majd ha 18-19 évesen el akarsz menni házibulikba meg diszkóba akkor kicsit zavaró lesz hogy előtte lovat ellátni meg stb. :) én is ezzel a problémával küzdök néha. Tudod azt a lovat még minimum 10-15 évig gondoznod kell majd minden egyes nap.
2011. okt. 13. 22:16
 15/16 anonim ***** válasza:

Nos, az nekem is megfordult már a fejemben, hogy mi lenne, ha valamelyik meghalna, nem tudom, mit tudnék kezdeni vele. Jópénzért elviszik veszélyes hulladékként... Eltemetni ugye tilos. Bár, ha lenne pár hektárom, kutya se találná meg. Vagy esetleg csak kutya.

Merre laktok, ha nem titok? Hátha mégis van arra korrekt lovarda.

Gondoltam egyébként már olyanra is, hogy csinálnék valamiféle oktatást, egy hétvégés gyorstalpaló tanfolyamot otthoni lótartóknak, leendő lótartóknak.

Azt is meg kell gondolnod, hogy ki, és hogyan fogja görgetni a 3-4 mázsás bálákat, vagy ha kisbálákat veszel neki, hova tudsz betárolni kb. 300 darabot. Hova rakod a trágyát, ki fogja elvinni? Szabad-e egyáltalán lovat tartani ott, vagy milyen helyi rendeletek vonatkoznak rá?

2011. okt. 13. 23:29
 16/16 A kérdező kommentje:
Bértartásba azért nem akarom vinni, mert ha nem figyel a lovász/edző, és valami kis csitri ad neki olyat, amit nem kellene, akkor én szívok, ő miatta. Leginkább ettől félek, hogy a gyerekek bekajáltatnak valamit vele.
2011. nov. 18. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!