Félek a vágtázástól, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Ma megyünk lovagolni, de én félek a vágtázástól (futószáron tanulom). Megkérjem az oktatót, hogy inkább voltizshevederrel menjek, vagy ne? Segítsetek légyszi2011. szept. 3. 08:21
1/15 x) válasza:
Ha neked biztonságérzetet ad a voltizsheveder akkor nyugodtan. De először mindenki fél tőle egy kicsit. Pár kör után megszokod de egyébként általában az első vágtázós órákon lehet fogni a nyeregkápát. :)
2/15 A kérdező kommentje:
Úgy szoktam
2011. szept. 3. 08:46
3/15 anonim válasza:
Estél, csinált valamit a ló, hogy rossz élményed van vele? Vagy ha nincs, csak félsz, akkor is inkább szólj, inkább ne vágtázz, vagy voltigeval, minthogy aztán félj tőle...
4/15 anonim válasza:
ha félsz, akkor nem kell vággtáznod, egyszerűen szólj az oktatónak. elég akkor elkezdened, amikor majd magabiztosabb leszel a nyeregben, és a kíváncsiságod nagyobb lesz, mint a félelmed :)
5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Egyszer estem a lóról, hogy megugrott, de az nem volt nagy esés. Vissza tudtam rá ülni és folytatni. Valami miatt félek, vagy lehet hogy csak izgulok.
Mégsem megyünk ma lovagolni, csak ki a lovardába
2011. szept. 3. 12:02
6/15 anonim válasza:
én voltizsban kezdtem, ott már eltudtam engedni a kapaszkodót, de aztán legközelebb mikor nyeregben próbáltuk, azthittem lerepülök, hiába hogy kapaszkodtam :D hálistennek nemnagyon akart vágtázni a ló, szóval így megoldódott a dolog. az oktatóm próbálta ostorral hajtani de nem ment..én nem szóltam hogy inkább ne, úgy voltam vele hogy majd belejövök :D
7/15 anonim válasza:
Utolsó vagyok:
egyébként szerintem nyugodtan szólj hogy inkább voltizsban mennél
8/15 A kérdező kommentje:
Köszi
2011. szept. 3. 13:56
9/15 anonim válasza:
Az első vágtánál én is nagyon féltem. főleg,hogy nem is volt ,,megtervezve a vágta". egyszer csak beugrott a ló, aztán úgy volt vele az oktató, hogy akkor tanuljam meg : DD
aztán utána is mindig izgultam/féltem a vágtától de mikor már beugrott, akkor iszonyatosan élveztem *-*
volt is rossz emlékem, egyszer vágta közbe bakkolt, és eltört a karom : S
de aztán később újra vágtáztam minden rendben ment.
szerintem ne hagyd ki.
10/15 anonim válasza:
könyebb mint az ügetés. ritmusosabban mozog a ló szerintem :D jobban szeretem a vágtát, mert ha el is hagyom a kengyelt nem esem le tudom, mert olyan ritmusba megy a ló hogy az valami csodálatos! :D félsz tőle. amint vágtázik a ló majd máshogy gondolod. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!