Miért félek? (lovak)
tudod, nekem amikor leestem mindig azt mondták, hogy AZONNAL vissza kell ülni, hogy a rossz emlék ne rögzüljön! szerintem Neked is ezt kéne! Valahogy erőt venni magadon és felülni, akár csak futószárra, aztán menni fog!
Megkérdezhetem, hogy melyik lovardában adtak munkáért lovaglást?
Köszi
Mond meg az oktatódnak, hogy a múltkor rossz élményed volt, és arra a bizonyos lóra egyenlőre nem szeretnél felűlni, adjon másikat. És persze futószáron szeretnél gyakorolni még egy pár alkalmat. A futószárazás soha nem ciki szerintem. Én kb 3 év lovaglás után beszéltem az oktatóval, hogy szeretnék egy kicsit futószáron is lovagolni. Még jól is esett.
Én amikor (legelőszőr) leestem a lóról, utána mindíg azon paráztam, hogy mikor fogok már megint leesni. Aztán kb fél évre rá estem végre ismét. Akkor egy pár hónapig semmi bajom nem volt, aztán valahogy megint elő jött bennem, hogy mikor fogok már megint esni? Végül is kb fél évente volt egy esésem. Aztán valahogy megtört ez az "átok". Amikor viszont estem, szinte meg könnyebülést éreztem, hogy egy jó darabig megint nem fokok.
Szia!
Ismerősöm lován lovagoltam, míg ő nem tudott, és már jó ideje dolgoztunk együtt, mikor egyszer elvitt. Eszeveszett vágtába kezdett, aztán átlóváltást csinált magától a nagyfedelesben. Sajnos kiesett az irányításom alól, azt pedig nem vettem észre, hogy lépést váltott, ezért másik irányba ment, mint számítottam, de mindegy is volt, csak le akartam kerülni a földre. Hatalmasat estem, utána nem is ültem vissza, mert bolond volt a ló, és csak megismételtük volna a történteket. Akkor ráült ismerősöm, lefárasztotta nagyon, én pedig akkor ültem fel.
Utána sokáig féltem, mikor ráültem, ha kicsit gyorsabban ügetett, megijedtem, vágtázni meg csak futószáron ültem fel rá. De egy idő után kezdtem megint megnyugodni.
Mondjuk én úgy vagyok, hogy ez után is, miután már nem volt ugrálós kedve, kengyel nélkül is mentem pár kört, hiába féltem rajta, mert tudtam, hogy egyszer kibírom, utána nem lesz rossz.
A saját lovamról is estem, holnap lesz egy hete, de rá is, szőrén felültem, mondván ne legyen gond legközelebb. Ő is bolond hangulatában volt... -.-
Szerintem vegyél erőt magadon! Menni fog. Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!