Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem maradhatok a kozmeti...

Miért nem maradhatok a kozmetikában, míg megcsinálják a kutyámat? Mi titkolni valója van a kutyakozmetikusnak?

Figyelt kérdés

Mindig azt mondják, hogy azért, mert akkor ideges a kutya. Borítékolom, ez nem igaz! Már voltam ott nem egyszer a kutyámmal, ahol megengedték és teljesen nyugodt volt. Sőt voltam ott úgy is, hogy nem az én kutyám nyírták, de ott volt a gazdi és az a kutya is nyugodt volt, több is. Viszont mikor olyan helyre vittem, ahol nem engedték meg, hogy ott legyek, napokig reszketett utána a kutyám és depressziós volt. És megkértem, hogy ne nyomják ki a bűzmirigyét és mégis kinyomták, amit onnan tudok, hogy aztán begyulladt neki és az én kutyámnak csak olyankor gyulladt be eddig, ha megpiszkálták.

Mégis, miért nem lehet ott a gazdi? Mi titkolni valójuk van? Megverik a kutyát vagy mi? Nekem ez felháborító! És a legtöbb kozmetikus ilyen, rengeteg helyre próbáltam már menni és egy kezemen megszámolom, hány helyen engedték meg, hogy én is ott legyek. Miért?

2010. jún. 30. 23:05
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:
Na és akkor te nem magadnak mondasz ellent? Hagyjuk már! Ugyanúgy ellent mondasz te is magadnak. Amúgy meg miért fáj az neked, hogy engem megkap a kutyám és ezért nem verem a földbe fülszőrtépés közben? És más kutyáját sem akarom ezért a földbe verni? Téged harapott meg? Te kutyád volt? Akkor meg mi a bajod? És ez talán nem nagyképűség amit te itt előadsz, Tisztelt Kutyakiképző?!
2010. júl. 2. 12:48
 42/49 anonim ***** válasza:
32%

1. Hol mondtam magamnak ellent írd már le nekem.

2. Mikor mondtam hogy kutyakiképző vagyok ?

3. Alap dolog , hogy a kutya nem harapja meg a gazdáját , ha meg mégis azt meg kell torolni.(tudod falkavezérség)

4. Hogy miért vagy nagyképű? : "Aki meg kozmetikusként írt, az meg örüljön magának, ha van ügyfélköre, miért fáj az neki, hogy másképp akarom csinálni? Vagy mert fél, hogy ő nem elég jó?"

Attól hogy ő másképp csinálja , az nemjó amit ő csinál , csak amit te jónak találsz ?

2010. júl. 2. 13:07
 43/49 anonim ***** válasza:
32%
Az én kutyám sincs vasból,de abban igazad van,hogy nem kicsi,de ugyan igy reagál a pin@nyalom is amikor mondjuk egy órán keresztül "tépem" a szőrét trimmelésnél mert ugye az sem kellemes.Ebből gondolom kiderült,hogy én vagyok a kozmetikus.Nem félek mivel nincs mitől én már letettem valamit az asztalra amivel tudom bizonyitani a hozzáértésem.Te még ettől nagyon messe vagy.Soha egy szóval sem mondtam azt,hogy én bántom a kutyákat.de nem biztos,hogy az a jó amit te tapasztalatok hiányában kitaláltál talán meg kellene hallgatni másokat is.De kivánom neked,hogy ne csalodj és minden ugy sikerüljön ahogy szeretnéd.
2010. júl. 2. 13:13
 44/49 anonim ***** válasza:
Ezt nekem írtad utolsó? Én nem vagyok kozmetikus, csak azt mondom hogy a kutyámat nem hagyom ott sehol és erre senki nem utasíthat, mert én elvárom hogy csak nekem tűrjön el mindent és ne akárkinek. Ne büntessenek minden kutyát csak azért mert pár elfajzott akkor nyugodt ha a legfontosabb gazda nincs ott!
2010. júl. 2. 13:19
 45/49 anonim ***** válasza:
49%

A kérdezőnek irtam.

Nem is kötelezhet senki erre,ha akarsz akkor maradj ,ha a kozmetikus megengedi ha meg nem akkor keress egy másikat.Van miből válogatni.De higyjétek már el,hogy egészen máshogy viselkedik a kutya a gazdája jelenlétében mint amikor nincs ott.Volt olyan,hogy én kértem meg a gazdit,hogy maradjon,mert a kutya problémás volt és igy mindenkinek jobb volt.

2010. júl. 2. 13:27
 46/49 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jókívánságaid, kozmetikus. Magamnak kell bizonyítanom, hogy az elképzeléseim beválnak- vagy sem. Nyilván, majd az ügyfelek elégedettsége és a vendégeim száma fogja nekem igazolni, hogy helyesek-e az elképzeléseim. Egyelőre az ismerősök elégedettek velem, vissza is járnak, majd ha már nem csak ismerősöknek csinálom, az lesz az igaz "vizsga". Ha meg pofára esek az az én bajom lesz, nem a tiétek, ez is benne van a pakliban. Én egyelőre lelkes vagyok, az elképzeléseimet pedig a saját és az ismerősök tapasztalataihoz igazítom. Kell ilyen is, olyan is a szakmában, a vendégek úgyis majd maguk döntik el, kihez mennek, kivel vannak megelégedve. Én így gondolkozom, mert nem én vagyok az egyetlen aki csalódtam és tudom, hogy másra is van igény, nem csak arra, amit én is láttam. És van ismerős kozmetikus, aki úgy csinálja, ahogy én is szeretném és ő is megél belőle. Te is úgy dolgozol ahogy akarsz, egészségedre. Én emígy fogok, ahogy én akarok.

Köszönöm a válaszokat, tanulságnak jó volt, elfogadtam mindenki véleményét, mint építő kritikát, aztán majd a gyakorlatban úgyis kiderül, hogy mi lesz.

2010. júl. 2. 13:31
 47/49 anonim ***** válasza:
Igen a kutya teljesen máshogy viselkedik ha ott van a gazdája! NORMÁLIS KUTYA NORMÁLIS ESETBEN akkor viselkedik jól ha a gazdája ott van és szabályozza és nem egy idegen. Szerintem ezt beláthatod. Az csak egy nevelési zsákutca ha a kutya akkor jó ha a főnök nincs ott. Nem ezt kéne a természetesnek venni!
2010. júl. 2. 13:35
 48/49 anonim ***** válasza:

Kérdező: Mindig a kutyának és a gazdinak az érdekeit kell nézni és ne a saját elképzeléseidhez ragaszkodj a végsőkig.Ha a kutya nyugodtam a gazdi nélül akkor igenis ne legyen ott.Csak az a baj,hogy a gazdik sincsenek teljesen tisztába a dolgokkal,mert ha a szeménél vágod ki a szőrt és pont akkor rántja meg a fejét, mert épp a gazdira szeretne nézni...........senki nem örülne egy félszemü kutyának.Sok sikert!

Utolsó:ebben teljesen igazad van csak ez az esetek nagy többségében nem igy müködik és ha jobban bele gondolsz akkor belátod,hogy nagyon kevés az ilyen kutya

2010. júl. 2. 13:47
 49/49 A kérdező kommentje:

Attól függetlenül, hogy más véleményen vagyunk, örülök, hogy veled legalább értelmesen lehet diskurálni. Köszönöm a tanácsokat, észben tartom és ha olyan lesz a helyzet, emlékezni fogok rá. :) Egyelőre még azért makacsan kitartok, aztán ha a gyakorlat majd mást mond, ez lehet változni fog. Az biztos, tőlem nem fog úgy távozni kutya, aki lelkileg összetörik majd a "kezelés" alatt. És ha a gazdi ott akar lenni, nem fogok elzárkózni, ha nem akar ott lenni, akkor sem fogom ráerőszakolni.

Szerintem fontos a rugalmasság és a gazdák igényit figyelembe venni, nyilván most lehet megint mondani, hogy akkor rugalmasan kössem ki a kutyát és vágjak oda neki, ha megkap, mindegy, ebbe már még egyszer ne menjünk bele, csont lerágva. A kérdésem lényegében nem is erre vonatkozott volna, hanem arra, ha én vagyok a vendég, ismerem a kutyám, tudom, hogy nyugodtam a jelenlétemben, na meg szeretném látni, mi történik és fogni közben, akkor ezt miért nem engedik meg. Igazából erre csak félig-meddig kaptam választ, a téma másfelé kanyarodott, de mindegy. :D

Köszönöm még egyszer a válaszokat.

2010. júl. 2. 14:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!