Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem maradhatok a kozmeti...

Miért nem maradhatok a kozmetikában, míg megcsinálják a kutyámat? Mi titkolni valója van a kutyakozmetikusnak?

Figyelt kérdés

Mindig azt mondják, hogy azért, mert akkor ideges a kutya. Borítékolom, ez nem igaz! Már voltam ott nem egyszer a kutyámmal, ahol megengedték és teljesen nyugodt volt. Sőt voltam ott úgy is, hogy nem az én kutyám nyírták, de ott volt a gazdi és az a kutya is nyugodt volt, több is. Viszont mikor olyan helyre vittem, ahol nem engedték meg, hogy ott legyek, napokig reszketett utána a kutyám és depressziós volt. És megkértem, hogy ne nyomják ki a bűzmirigyét és mégis kinyomták, amit onnan tudok, hogy aztán begyulladt neki és az én kutyámnak csak olyankor gyulladt be eddig, ha megpiszkálták.

Mégis, miért nem lehet ott a gazdi? Mi titkolni valójuk van? Megverik a kutyát vagy mi? Nekem ez felháborító! És a legtöbb kozmetikus ilyen, rengeteg helyre próbáltam már menni és egy kezemen megszámolom, hány helyen engedték meg, hogy én is ott legyek. Miért?

2010. jún. 30. 23:05
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:
És mint írtam, engem is harapott már meg kutya, legutóbb egy havanese kozmetikázás közben, sőt a saját kutyám, aki yorki keverék, ő is harapott már meg, mikor őt csináltam, mégsem haltam bele és nem vertem meg érte, mert nem az a megoldás! El tudom képzelni, micsoda örömmel menne néhány füles után a kutya a kozmetikába. Úgy mint az enyém anno, hogy már ha az utcába mentünk, ahol az a szalon volt, már akkor remegett szegény. Érdekes, utálta a karomvágást, türelemmel mégis hozzá szoktattam, igaz nem rajong érte most sem, de legalább most már nem kap oda. És tojok rá magasról ki tart nagyképűnek, abban viszont biztos vagyok, hogy nem azok, akik egyet értenek velem.
2010. júl. 1. 11:31
 22/49 anonim ***** válasza:
51%

Hát elég szomorú hogy megharap a saját kutyád , ahelyett hogy itt okoskodsz megnevelhetnéd picit.Én ha a saját két kezemmel törném el a kutyám lábát , akkor sem harapna meg , pedig 1szer sem vertem el , néha csaptam 1 picit az orrára ha nagyon rosszat csinált.

Am meg benne van a szakmában a harapás az biztos , de ki lehet védeni , és hülye aki nem teszi erre csak ennyit tudok mondani.

2010. júl. 1. 12:51
 23/49 A kérdező kommentje:

Mit neveljen meg azon az ember, ha valami fáj neki és ezért kap oda? Gondolkozz már! A legtöbb kutya ilyenkor nem azért kapkod, mert nem tetszik neki, ha fésülöd vagy nyírod, hanem olyankor csinálják, mikor bontáskor meghúzod a szőrét nagyon, vagy téped ki a fülszőrt vagy olyan helyen csinálsz valamit, amire érzékeny! És ilyenkor igenis jobb, ha a gazdi fogja és nyugtatja, ha egy fájdalmas vagy kellemetlen élményre még meg is pofozod, az aztán nagyon jó, mondhatom. Maximum rászólni szoktam a kutyára, ha azt látom hogy hisztizik, ha fáj, inkább nyugtatom és megfogjuk úgy, hogy ne tudjon kapkodni.

Az is érdekes, mikor a kutyám az a bizonyos kozmetikus megverte vagy nem tudom mit csinált vele... Akkor vittem először kozmetikushoz, fogalmam nem volt a dolgokról. Mikor visszamentem a kutyáért, a csaj még leszidott, hogy miért nem mondtam, hogy a kutyám érzékeny a lábára és nem szereti, ha a lábainál "matatnak". Hát honnan kellett volna tudnom akkor, hogy ezt nekem kell mondani? Szerintem az ő dolga lett volna kifaggatni engem a kutyám dolgairól. A másik meg az, hogy nekem mindig hagyta, hogy a lábait fésüljem meg bíboljam, ergo ha ott lehettem volna, meg tudtam volna nyugtatni, meg fogni. Biztos vagyok benne, hogy megverték, mert utána napokig maga alatt volt és remegett. És abban is biztos vagyok, hogy azért verte meg, mert a lábaira érzékeny volt. És ez a vicc, hogy nekem hagyni szokta, még ha vinnyog is közben egy kicsit.

2010. júl. 1. 13:49
 24/49 Winner of Royal Hill ***** válasza:
61%

Ha epilátorral fogok neki a kutyámat koppasztani akkor sem fordulhat vissza rám,mert úgy földhöz vágom mind a 60 kilóját,hogy csak úgy nyekken.

A kutyád a nevelés csődje,te meg ilyen überokos vagy. Ahelyett,hogy itt okoskodsz inkább neveld meg a pin@nyalódat és ne nekünk osztd az észt,akiknek normális kutyáik vannak!

2010. júl. 1. 23:43
 25/49 anonim ***** válasza:

Utolsó kissé durvák az elvárásaid. Ha épp belezed ki a kutyát akkor se nyikkanjon? A kutya állat, nem ember, vannak ösztönei. De még egy ember is oda"kap" hirtelen mégha nem is akar!

Egy normális kutya ne hagyja hogy akárki rakosgassa ide-oda meg tépkedje, bántsa stb! Ha valaki bántani akarja akkor is csak álljon szépen és hagyja magát kinyírni?

Arról nem tehet a kutya, nem őt kell megverni hanem a gazdának szólni! De azt persze neeem mert a pénz az keeell... Aki így beszél a neki nem tetsző kutyákról az nem állatszerető, mert a kutya nem tehet semmiről. Az általad istenített normális, nagy kutyák is ugyanannyi baromságot képesek csinálni ha a gazdájuk sz*r! Ők se jobbak semmivel!

Csak aztán ne csodálkozz ha kinyír a kutyád mert elvárod tőle hogy egy érzéketlen bábu legyen! Neked nem való kutya.

2010. júl. 1. 23:51
 26/49 anonim ***** válasza:
49%

Nem arról van szó , hogyha fáj a kutyának akkor ne csináljon semmit , de nem haraphat meg.Ha fáj neki akkor felvisít , és ez elegendő a gazdának arra hogy vigyázzon , az bőven nemjó ha megharapja a gazdát.

AQ kozmetikában ezért kötik le állt. a kutyát , hogy vadidegent ne harapjon meg mert fájdalmat okoz , és igen ha egy idegen fájdalmat okoz a kutyádnak , akkor azt meghaaphatja de a gazdáját nem !

2010. júl. 2. 09:22
 27/49 A kérdező kommentje:

Szerintem erős fogalomzavarban vagytok! Az odakapás mióta egyenlő a harapással?

És nem a kozmetikus dolga más kutyáját megnevelni én úgy gondolom. Mit érsz egy pofonnal, mint idegen, ha a gazda ugyanezt például nem bünteti a kutyájának? Mi ebben a következetesség? Mert ha már nevelésnél tartunk, a következetesség az úgy működik igazán, ha mindenki úgy bánik az adott kutyával, mi nyilván teljes mértékben nem kivitelezhető, de ez a példa pontosan idetartozik.

Annak a kedves embernek meg, aki le pin@anyalózta a kutyámat, csak annyit tudok mondani: sem a kutyámat nem ismered, sem engem. Honnét tudod te, mi történt és az az odakapás mi is volt tulajdonképpen? Nem megharapott, tanulj már meg szöveget értelmezni, ember! Megnézném én olyan kutyát, amelyiknek a fülszőrét téped, hogy mozdulatlanul állna, na persze! Ha nem is kapkod, de borítékolom, a kutyák 99 % üvölt a fülszőrtépésnél. :)

Annak meg, hogy miért jár a füles, meg van a maga helye. Ha etetéskor megmorogna a kutyám, vagy odakapna, olyat adnék neki, hogy a fal adná a másikat. De ezzel nincs gondunk. Viszont azért megpofozni egy kutyát, mert fájdalmában a kezedhez kap, végtelenül igazságtalan dolog! Amúgy meg ha ott a gazdi, aki fogja, fölösleges kikötözni és ezzel gyötörni. Az én szememben ez nagyon gáz, persze jogod van másképp gondolkozni. Azt viszont megállapítottam, hogy te nem lehetsz igazi állatbarát, ha a társasági kutyákról így tudsz beszélni, ha csak kis görcsöknek, pin@nyalóknak tartod őket. Gratulálok a szemléletedhez, egyetértek azzal a válaszolóval, aki azt mondta, hogy neked nem való kutya. És tudod miért nem? Mert ha így gondolkodsz, nem vagy méltó rá, igen, nem vagy méltó még egy nagy kutyára sem. Én ugyanúgy szeretem a palotapincsitől kezdve a pitbullon át a kaukázusiig mindet, mert mindegyik KUTYA! Az más kérdés, hogy milyen fajtát nem tartanék magamnak és mik a kedvenceim.

2010. júl. 2. 11:17
 28/49 anonim ***** válasza:
0%

Egy nagy testü kutyánál az "odakapásnak" nagyon komoly következményei is lehetnek.Ez a kicsinek miért megengedett?! A kicsik is pont ugyan olyan kutyák!Erre csak annyit tudok mondani a kutyámnak nem is olyan régen volt egy nagy balesete nagyon erős fájdalmai voltak még a gyogyszerek mellett is nem,hogy odakapott volna de még egy nyikanást sem adott ki amikor forgattam vagy mást csináltam vele.

A fülszőrtépéssel kapcsoladban meg nagyon is tévedsz mert pont elenkezőleg van,mert az nem fáj nekik csak kellemetlen és pont az elkényeztetett kutyák hisztiznek ezért.

2010. júl. 2. 11:54
 29/49 Winner of Royal Hill ***** válasza:
32%

Én tudok olvasni és nincsenek szövegértési nehézségeim!!!

Mintha ezt írtad volna:"És mint írtam, engem is harapott már meg kutya, legutóbb egy havanese kozmetikázás közben, sőt a saját kutyám, aki yorki keverék, ő is harapott már meg, mikor őt csináltam, mégsem haltam bele és nem vertem meg érte, mert nem az a megoldás! "

Ez elég egyértelmű.

Egyébként nekem is van "társasági kutyám",aki szerencsére nem tudja magáról,hogy az. Nem 1.5-2 kg-os pin@nyaló...

A kutyáknak sokkal magasabb a fájdalomküszöbe mint az embereknek. A balhét általában az elkényeztetett kis görcsök csinálják,ami nyilván nem a kutya hibája,hanem a gazdáé.

És igen,nekem nyilván nem való kutya,egy sem. De azért mind az öt itt heverészik körülöttem és jókat szundikálnak,nem tudják,hogy a gazdájuk egy szörnyeteg.

Ez a fölszűr tépés meg ugye nem állatkínzás,de a fülvágás az igen(amit ugye alatatásban csinálnak a kutya nem érez semmi és nem ordít a fájdalomtól,ahogy azt írtad) ,gondolom ezt is maximálisan elítéled kis kozmetikuskám...

2010. júl. 2. 12:11
 30/49 anonim ***** válasza:
51%

Már nem azért de aki így beszél egy neki nem tetsző kutyáról az igenis szörnyeteg. A kutya nem tehet arról amivé tették, arról semhogy nevelik, azon kívül a nagy kutyák legalább ilyen őrültek ha nem nevelik őket. Miért nem azt mondod hogy "az ilyen hülye p*csanyaló gazdák akik elrontják a kutyájuk"?

Az én kutyám pl egyáltalán nincs elkényeztetve és nem is kicsi de akkor sem tűrné hogy egy idegen az én jelenlétemen kívül tegyen vele kénye-kedvére. Legközelebb az házból is ellopják mert neki kötelessége tűrni egy idegen baromságait? Ha egy kutya kehezhetetlen akkor ne fogadják ilyen egyszerű, vagy pedig ne sumákoljanak hanem verjék, kössék föl a gazda előtt. Csak ugye a pénz az fontosabb mint a kutya, ezért szépen elküldik a gazdát hogy ne tudjon róla és ha beledöglik is a kutya, megcsinálják. De ehhez akkor sincs joguk, mert a kutya nem az övék.

2010. júl. 2. 12:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!