Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyakozmetikusnak borravaló?

Kutyakozmetikusnak borravaló?

Figyelt kérdés
Még sosem voltam kutyakozmetikusnál a kutyusommal. Kedden lesz az első alkalom. Szoktak nekik borravalót adni?
2010. máj. 15. 14:23
 1/10 anonim ***** válasza:
én szoktam, mivel a saját fodrászomnak is szoktam... pl. ha 4800-ért csinálja, én egy 5000-est adok neki.
2010. máj. 15. 14:25
 2/10 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam de pont a múltkor gondolkoztam rajta, hogy vajon kellene e mivel mindig olyan rendes velem meg jól is dolgozik.
2010. máj. 15. 14:29
 3/10 anonim ***** válasza:
persze,szoktam.kutyánként kb 200-at.szolgáltatásért illik adni.fodrász vagyok,és szinte mindenki ad.
2010. máj. 15. 14:32
 4/10 A kérdező kommentje:
Oké. Köszi szépen a válaszokat.:)
2010. máj. 15. 14:35
 5/10 Winner of Royal Hill ***** válasza:
81%
Én nem hordom a kutyáimat kozmetikushoz. De pl. a fodrászomnak se szoktam borravalót adni. Elkéri a szolgáltatás árát és pont. Miért adjak neki borravalót?
2010. máj. 15. 15:14
 6/10 anonim ***** válasza:
47%
Sajnos itt sincs kivétel, ilyen esetben is illik adni, hasonlóan a pincérekhez, a számla értékének a 10 %-át. Én rendszeresen járok minden héten fodrászhoz, igy 100.-ft-tal adok többet mint az elvégzett munka értéke.
2010. máj. 15. 15:51
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

En is szoktam egy keveset, annyit, hogy egy kicsit felkerekitem az osszeget.

Egyebkent meg nem ertek egyet ezzel a borravalosdival. Etteremben semmikeppen sem(persze az 5csillagos kategoria az mas!). Dolgoztam mar etteremben, parom is dolgozott, az o munkaadoja kihajtotta belole meg a lelket is es mi volt a borravaloval kapcsolatos szabaly? Termeszetesen nem tarthattak meg, az is a fonok zsebebe ment.

En sem tarthattam meg a borravalot a legtobb helyen. A legrendesebb helyen is az volt a szokas, hogy a borravalot a kozosbe kellett adni es minden het vegen szetosztottak egyenloen a dolgozok kozott. Ez persze a szakaccsal szemben nagyon szep gesztus, csak akkor gaz, ha az egyik pincer egesz heten maximumon dolgozik a masik pedig lustan hagyja, hogy mas megcsinalja helyette a munkat. Ugyhogy el lehet azon gondolkozni, hogy kinek is a kezebe jut, amit mi nagylelkuen, halank jeleul adunk a minket kiszolgalo kedves pincernek.

Kozmetikussal kapcsolatban pedig: Eleg borsos arat kernek el a munkajukert. Szerintem atlagban kb egy orat dolgoznak egy kutyan es elkernek 3ezret? Vagy tobbet? Ez 3ezres orabert jelent. Ha valakinek ciki, hogy nem ad borravalot, adjon nyugodtan, de annyira azert nem kell oket sajnalni. Szerintem boven eleg, ha felkerekitodik az osszeg. A borravalobol meg ugyebar kulonben sem adozik senki. Az adocsalas Magyarorszagon pedig lassan vilaghiru lesz.

Szerintem manapsag mar ugy szabjak meg az arakat, hogy abbol boven legyen haszon. Ha ugy gondolod, hogy isteni munkat vegzett a kozmetikus es a seggedet is kinyalta meg persze a kutyaet is es szivesen mennel mindig hozza, akkor adj neki borravalot! De dolgoztasd meg azert az extra penzert, ne erezze ugy, hogy kotelezo kapnia. Ha valami nem tetszik a munkajan, azt nyugodtan mondd meg neki, kedvesen mindent meg lehet beszelni. Szerintem az a legjobb, ha ottmaradsz a kutyaval es nezed, mit hogyan csinal. Ha pl yorkid van es nem tetszik, hogy kerekre varta a fejet, akkor nyugodtan szolj, hogy vagjon tobbet es szogletesebbre. Ha ugyanahhoz mesz mindig, mert olyan jonak talalod, akkor egy par alkalom utan ugyis megjegyzi az izlesedet.

Na szoval: ne vidd tulzasba a borravalot, de ha tetszik a munkaja, akkor adj egy keveset.

2010. máj. 15. 16:58
 8/10 Akiteki ***** válasza:
Én nem szoktam. Ugyanúgy vállalkozók, ahogyan én. Nekem sem ad senki.
2010. máj. 15. 20:03
 9/10 anonim ***** válasza:
47%
én azért adok, mert hát mégiscsak idegen kézben van a kutya, és nyúlhat hozzá a kozmetikus kedvesen, szelíden is, meg ki is kötheti, meg jó ég tudja, hogyan fegyelmezheti, hallottam már horror sztorikat, hogy a kozmetikusok hogy képesen nevelni a kutyát, hát inkább jópfizok és adok borravalót, akkor a kozmetikus is talán türelmesebb a kutyával. A kutya olyan, mint a kisgyerek, nem tud szólni utána, hogy mit műveltek vele, valahol az ember ki van szolgáltatva a kozmetikus jószándékának... szar, de ez van.
2010. máj. 15. 20:24
 10/10 Akiteki ***** válasza:

De az egész az ő pénze!!! Nem úgy, mint a pincéré, aki leadja a bevételt a főnöknek, a jatton meg osztoznak a pincérek.

A maszek pékségben sem adok többet a kenyérért, csak meg adnak hozzá papírt. Benne van az árban.

2010. máj. 17. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!