Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem maradhatok a kozmeti...

Miért nem maradhatok a kozmetikában, míg megcsinálják a kutyámat? Mi titkolni valója van a kutyakozmetikusnak?

Figyelt kérdés

Mindig azt mondják, hogy azért, mert akkor ideges a kutya. Borítékolom, ez nem igaz! Már voltam ott nem egyszer a kutyámmal, ahol megengedték és teljesen nyugodt volt. Sőt voltam ott úgy is, hogy nem az én kutyám nyírták, de ott volt a gazdi és az a kutya is nyugodt volt, több is. Viszont mikor olyan helyre vittem, ahol nem engedték meg, hogy ott legyek, napokig reszketett utána a kutyám és depressziós volt. És megkértem, hogy ne nyomják ki a bűzmirigyét és mégis kinyomták, amit onnan tudok, hogy aztán begyulladt neki és az én kutyámnak csak olyankor gyulladt be eddig, ha megpiszkálták.

Mégis, miért nem lehet ott a gazdi? Mi titkolni valójuk van? Megverik a kutyát vagy mi? Nekem ez felháborító! És a legtöbb kozmetikus ilyen, rengeteg helyre próbáltam már menni és egy kezemen megszámolom, hány helyen engedték meg, hogy én is ott legyek. Miért?

2010. jún. 30. 23:05
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
100%

Az én kutyám nem kell kozmetikázni de volt hogy lenyírtam a szőrét mert szükséges volt. Minden gond nélkül tűre pedig nem kötöttem ki, nem volt segítőm, nem altattam el. Ez egyszerű nevelés, csak annyi kellet hogy "állj fel", néha pedig "fordulj meg". :)

A kozmetikus a kzmetikához ért csak és nem a kiképzéshez, sem az egyes kutyákhoz személyesen nem ért. Nem tudom miért olyan nagy szám hogy valaki tudja irányítani a kutyáját és problémamentesen beállítani, nyugodtságra bírni és valaki kutyája nem tűri ha egyedül hagyják egy idegennel és babráljanak vele. Szerintem ez mindenkinél alap dolog kellene hogy legyen!

Az meg hülyeség hogy akkor miért nem csinálom... Ilyen formán azt is én tudom mi a jó kaja neki de a tápot nem fogom neki legyártani és így tovább.

Én minden kutyám kicsi kora óta szoktattam asztalra, és hogy nyugodtan álljanak amíg végignézem őket, fésülöm. Pedig ez az a fajta akihez jobb ha nem nyúlsz egy újjal sem, mert akkor szép szőre ha nem nyúzod. Azt hittem ez egy kozmetikázós fajtánál még jobban alap, nem hogy mindenféle praktikák kelljenek hozzá meg lefogás, gazdielvétel!

2010. jún. 30. 23:52
 12/49 Winner of Royal Hill ***** válasza:
25%

A kutyakozmetikus nem kutyanevelő és nem varázsló.

Azt hiszem a neveletlen kutyákat én is orrba verném,ha szükséges "felakasztanám".

A kozmetikusnak meg kell küzdenie az ilyen kis neveletlen görcsökkel és még a gazdinak áll feljebb...

Nem a kozmetikust kell hibáztatni,meg leszólni,hanem meg kell nevelni a kutyákat.

Nem kozmetikázós kutyáim vannak,de ha én azt mondom a kutyáimnak,hogy ott állsz,akkor addig áll ott,ameddig én akarom. Na ezt kellene megtanítani...

2010. jún. 30. 23:58
 13/49 anonim ***** válasza:
64%
Már bocs de attól hogy vannak neveletlen kutyák nem azokat kéne büntetni hogy nem mehetnek be akiknek a kutyája jólnevelt!
2010. júl. 1. 00:02
 14/49 A kérdező kommentje:

A legtöbb társasági kutyafajta, akiket kozmetikázni kell, mindenki tudja, nem arról híresek, hogy "megnevelik" őket, ők leginkább a család elkényeztetett kiskedvencei. Arról el lehet vitatkozni, hogy ez jó-e vagy sem, de ez túlmutat a kérdésemen. Legyen a gazda dolga és joga, hogy elkényezteti-e a kutyát vagy sem és hogy mire neveli meg. De a kozmetikusnak akkor sincs joga senki kutyáját felképelni, sem megveri, csak azért, mert az állat hisztizik! Jól néznénk ki. ha teszem, azt az elkényeztetett gyereket megverné az óvónő az óvodában! Mitől más a kutyakozmetikus? A türelem csodákra képes! És léteik olyan, hogy szoktató foglalkozás, problémás kutyáknál föl lehetne ajánlani, hogy járjon be a gazdi szoktatni a fésüléshez, apróbb dolgokhoz, meg a környezethez, így a nyírásokkor már sokkal könnyebb dolga lenne a kutyával.

Te azt csinálsz a kutyáddal, amit akarsz, megneveled, ha rosszalkodik lekeversz neki egyet, amíg nem kínzod és nem bántalmazod ok nélkül brutálisan, addig jogod van hozzá az ésszerű keretek között. De hogy mondhatod, hogy a kozmetikus lekeverhet a kutyának? Te mit szólnál hozzá, ha a te kutyádat ütlegelné egy idegen, és még fizetsz is érte? Nem értek egyet. Az más ha ott a gazdi, a kutya hisztizik és a gazdi kever le egyet, de a kozmetikusnak ehhez semmi joga nincsen és ha én ezt megtudnám, hogy az én kutyámat megütik, én kevernék le a kozmetikusnak! Az más, hogy ha olyat tesz a kutyám, akkor én lekeverek egyet a SAJÁT kutyámnak, de más kutyáját megütni, már megbocsáss, de én ezt elfogadhatatlannak tartom!

2010. júl. 1. 00:08
 15/49 Winner of Royal Hill ***** válasza:
25%

Borzasztóan hanyatt vagy ám esve magadtól meg az elképzeléseidtől,de lejjebb adod Te még ezt,amikor a tizedik f0stalicska yorkie lóg a karodon asszem megrázod őket te is...

De mind1 is,az a szerencsém,hogy nincs közöm az ilyen problémákhoz.....

2010. júl. 1. 00:16
 16/49 anonim ***** válasza:
0%
Majd ha meg lesz a vizsgád és nem csak ismeröseid kutyáját fogod nyirni akkor majd nyilatkozz.Igen meg lehet oldani máshogy is nem kell a kutyát megverni,kikötni(mondjuk ezt azért is szokták,hoyg ne essen le az asztalról)elkábitani.Érdekes nálam szives hagyják ott a kutyáikat a gazdik,és a kutyák is nagy örömmel jönnek hozzám valószinüleg azért mert megbiznak bennem.És nem egy-két év van a hátam mögött.
2010. júl. 1. 01:00
 17/49 anonim ***** válasza:
0%

Az én kutyámat aztán megpróbálhatnák megütni , de abból harapás lenne a vége(jó mondjuk nem is járok kozmetikushoz vele).És igen is ha a kutya neveletlen, akkor kösse ki úgy a kozmetikus hogyha vágja a szőrét ne sérüljön a kutya.Am ez is nagyon jó szöveg hogy szoktatni a kutyával a környezetet , meg bejárogatni vele stb. szted kinek van erre ideje ? Kozmetikusnak van jobb dolga (pénzt keres) mint hogy a problémás kutyával szórakozzon , és gondolom hogy a gazdáknak sincs kedve minden nap a kozmetikushoz menni a kutyájával , csak hogy az nyugodtabb legyen.

És em a kutya hibája ha nincs megnevelve és nem is a kozmetikusé , akkor meg mit törődjön ezzel ? Kap x ezer forintot hogy nyírja meg ahogyan tudja , ő talál egy megoldást és kész.Ha a gazdának nem tetszik a módszer amivel dolgozik , akkor következőleg nem oda viszi , ennyi.Mint már írták , a kozmetikus nem kiképző , nem kell tudnia hogyan viselkedjen egy izgága kutyával , kiköti és kész.

Ha meg téged ezek ennyire zavarnak , akkor te majd csináld másképp és kész , addig meg hiába rinyálsz itt úgy sem fog változni semmi , az emberek ugyan-úgy otthagyják a kutyaikat , mivel ők maguuk nem tudják megcsinálni a dolgot másra kell hagyni.Ennyi.

2010. júl. 1. 07:50
 18/49 Akiteki ***** válasza:
100%

Ha az én kutyámat próbálná megütni, nem a kutya harapná meg, hanem én törném el kiskezét.

Hálistennek van egy jó kozmetikusunk, nem áll fenn a veszély, hogy belefutok valamelyik itt okoskodóba.

Ha annyit nem tud, hogy nyúljon egy kutyához, hogy nyugton legyen, akkor menjen el wc-s néninek. Amúgy meg pont azért legyen ott a gazdi, hogy felügyeljen a kutyájára.

2010. júl. 1. 11:21
 19/49 A kérdező kommentje:

Mutathatok nem egy olyan linket kozmetikákról, ahol vannak ilyen foglalkozások. 20 perc és ezért is fizetni kell, nem ingyen van!

És nem adok lejjebb ebből az elképzelésemből, már csak azért sem, mert ha kevés is, de van ilyen hely és ezek az igazán jók. És ez a munka ezzel jár, hogy benne van a pakliban, hogy megharap a kutya. Na és? Nem kötelező kutyakozmetikusnak lenni, akinek ez nem tetszik, amúgy meg van szájkosár is, de ezért megcsapni egy kutyát, mert fáj neki? Szerintem nem én képzelek ezek után sokat magamról.

És igen, másképp is fogom csinálni, az biztos.

Ha meg a yorkit meg a hasonló kutyákat f0stalicskának nézi valaki, az ne akarja ezt a szakmát választani, mert a vendégek nagy részét ilyen KUTYÁK teszik ki, szeretet és tisztelet, alázat nélkül pedig lehet csinálni egy szakmát igen, csak kérdés, milyen minőségben?! Elég sok a kozmetikus, elég sok a szalon, gondolom nem hiába húzza le a rolót nagy részük néhány év után!

2010. júl. 1. 11:23
 20/49 A kérdező kommentje:
11:21 erről beszélek én is! Igazad van!
2010. júl. 1. 11:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!