Hogy bírják a kutyáitok ezt az Istenverte förtelmes puffogást? Ez egy őrület!
Nagyon jól, itt alszik a nappaliban.
Engem sem zavar a durrogtatás, időn belül van, hajnali 6-ig még lehet. Bár nálunk szerencsére előbb is abbahagyják. Engem azok a nyomorékok zavartak, akik nem bírták kivárni és már napokkal ezelőtt ezt kellett hallgatni, meg majd akik lemaradtak és az elkövetkező pár napban igyekeznek pótolni.
A durrogtatásra ez az éjjel van, előre tudtuk, mi felkészültünk, élje ki magát mindenki most. Kompromisszum...
"#3-as, felőlem tűzijátékozhattok, amennyit akartok, én biztos nem fogok kampányolni a betiltásért. De azt ugye tudod, hogy a vadállatokat ilyenkor senki nem védi meg? A gondos állattartók biztonságba helyezik az állataikat, de ilyenkor sok a kár a vadállományban. De ti csak szórakozzatok. Biztosan megéri." Ezek nem gondolnak bele ilyenbe, ne fáradj, cigi-pia-dugás, ilyenkor meg petárda. Ennyi a maximum, amit ezektől várhatsz.
Érted, mekkora szórakozás a nagy zaj pár másodpercig meg pár villanás? :D És ezeknek ez az "élmény", az inger.
El vagytok tévedve. Itt nem csak a hanghatás sokkolja a kutyákat, hanem a fény is. Mellesleg megjegyzem, hogy ha a házad előtt petárdázik valaki (ami egyébként évek óta tilos) meg nyáron egy zivatar alatt dörög az ég az azért más tészta.
De akkor hagyjuk a kutyákat. Mi van a kisgyerekekkel, a csecsemőkkel, az idősekkel, az epilepsziásokkal? Vagy esetleg hallott már valaki a tüzérségi sokkról? Elmondom, hogy katonákat érinti legfőképp (akik a te kis seggedet próbálják védeni) és nekik ilyenkor ez nagyobb szenvedés, mint az állatoknak. De pontosan, ott vannak a vadak, a madarak. Róluk keveset szólunk, pedig még jobban megsínylik, mint a kutyák.
Jaj, de feleslegesen írogatok itt, akiknek ilyen megnyilvánulásaik vannak nyilván elég érzéketlen, önző sęggfejek.
Nincs semmi baj azzal, hogy ha valaki a megengedett időben TŰZIJÁTÉKOZIK (mellesleg megjegyzem, bogy Olaszban vagy nem tudom pontosan hol már létezik ún. "Néma tűzijáték" minimális hanggal és ilyenkor csak azt szabad használni), de már napokkal, sőt hetekkel hamarabb elkezdik és a hülye PETÁRDÁKKAL amiknek nulla értelmük van, mert még csak esztétikailag sem szép.
Aztán rinyálnak, ha leszakad az ujjuk.
Egyértelmű számomra, hogy aki ilyenekkel szórakozik az mentálisan tuti nem százas.
A sok piromániás idióta.
Mellesleg nem tudom kinél tart egy nyári zivatar több, mint 4 óráig. Életem leghosszabb vihara, amikor dörgött is az ég, max 1 óra volt.
De már engem is idegesített, hogy elkezdtek tűzijátékozni sötétedéskor és utána éjfélig meg sem állt.
De jó, hogy az embereknek ennyi felrobbantani való pénze van.
Sajnos az enyém nagyon rosszul viselte. Nem készültem nyugtatóval, mert tavaly volt az első szilvesztere, és akkor meg se rezdült (csak nem értette, miért nem engedjük ki, ha kikívánkozik - kinti-benti).
Tegnap éjjel viszont már délután 5-től nagyon kivolt. Éjfél előtt leghosszabb ideig a szobakennelben volt (valamiért ott tűnt a legnyugodtabbnak). Éjfélkor odaültem a helye mellé, és kb. másfél óráig ott ültem mellette, így elvolt - viszont engem azért eléggé korlátozott a dolog.
Arról nem is szólva, hogy csak 2-kor tudtam kicsalni pisilni:(
Meg arról, hogy az én szilveszterem is finoman szólva felemás volt, mert rossz volt nézni a kutyát, ahogy kínlódik, nem lehetett gondtalanul ünnepelni.
Szóval azoknak, akiket az állatok nem érdekelnek, ENGEM is rohadtul zavart, és az ÉN szilveszteri mulatságomat is hazavágta a dolog, nem csak a kutyáét!
Megértem, hogy ez hozzátartozik a szilveszterhez, de magánházaknál nem engedném. Településenként / kerületenként rendeznék egyet-egyet. (És akkor az csak éjfélkor lenne.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!