Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi ez a BARF. őrület?

Mi ez a BARF. őrület?

Figyelt kérdés

Már a kollégám is elkezdte mondani hogy ezért jó a nyers hús meg azért jó. Meg hogy én is etessem így a kutyámat. Megmondom őszintén egy 11 éves kutyánál nem fogok semmit változtatni az étkezésében eddig semmi baja nincsen. Plusz nem akarom hogy szalmonellát meg férgeket szedjen össze. Különben is a csontot egy idős kutya már nem igazán tudja megemészteni.

Miért mondják hogy itt a Gy. K. n is hogy egészségesebb a kutya ha nyers húst kap?

2014. aug. 28. 06:04
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

igazából ez nem olyan nagy őrület. Anyám már 20 éve is hasonló módon etetett, csak akkor még nem minden nap kapott a kutya zöldséget, meg egyik nap színhús, másodiknap csontos hús. Egy héten egyszer hal.. stb.

Amúgy meg mindenki azzal etet ami neki bevált.

Ha megbízható helyről szerzed akkor nincs ilyen hogy szalmonella meg férgesség, valamint lehet azt a húst fagyasztani is.

2014. aug. 28. 06:09
 2/9 anonim ***** válasza:
97%

Hát erre csak azt tudom mondani, hogy próbáld ki, és megtudod. A szalmonellát kiröhögi a kutya emésztése, nincs olyan, hogy szalmonellás kutya, a rendszeres féreghajtás meg azt is megelőzi, ráadásul ha nem vadhússal eteted, akkor nem fog több férget elkapni, mint te főzés közben.

Az idősebb kutyám 10 éves volt, amikor váltottunk, lement róla minden felesleges zsír, élmény lett neki az evés, sose panaszkodott, hogy mégis inkább tápot kérne :) Felcseréltem nála amúgy a csontos meg a sima hús arányát, kevesebb csontot kap, de hát ezt látni a kaka állagán, hogy mennyire van szüksége, és annyit kell neki adni. Ezért is örülök, hogy én állíthatom össze a kajáját, mert így az ő egyedi igényeire tudom szabni, nem kell valami általános összetételű táppal kell etetnem, ami aztán vagy jó neki tényleg, vagy nem.

2014. aug. 28. 11:00
 3/9 anonim ***** válasza:
95%

12 éves kutyámmal BARF-ozok(1 éve). Nem volt férges és szalmonellás sem.

Amíg nem próbálod ki nem fogod tudni mennyire jó is!!

Idős kutyámnak sokkal szebbek lettek a fogai tőle.

Olyat kell adni neki amit eltud rágni.

Enyém kistestű így csirkanyakat könnyedén elrágta,farháttal küzdött egy darabig de az is lement.

Zöldségeket és gyümiket pedig szereti..

Nekem csak pozitív élményem van BARF-al!!!

2014. aug. 28. 11:41
 4/9 anonim ***** válasza:
95%

Két kutyám lett autoimmun beteg táppal való etetés mellett (és nem hipermarketi sz...okat adtam nekik).

A fiatalabbat átállítottam BARFra, ami jelentős mértékben javított a fogai állapotán és az emésztésén, a cicánkat is nyersre állítottam, mert a táptól olyan fogköves lett, hogy ki kellett műttetni 4 évesen több szétrohadt rágóját, azóta egészségesebb, nem hullik folyton a szőre, elmúlt a szájszaga is.

2014. aug. 28. 12:57
 5/9 A kérdező kommentje:

A tápot én se adom neki. Sok a tartósító szer, meg ki tudja milyen sz...kat raknak bele, amit nem tüntetnek fel a csomagoláson. Viszont mindent főzök neki, kivéve a zöldségeket. Zöldséget gyiümölcsöt én is adok neki. De nyersen semmi képpen. A fene se tudja mi által pusztult el szerencsétlen állat ami végett nem alkalmas emberi fogyasztásra.

Amúgy egyszer a mama dobott neki valami belsőséget, azzem májat meg tüdőt. Mivel nyers volt, bele se ütötte az orrát. Főve viszont megette.

2014. aug. 28. 16:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem szokta meg a nyerset, naná, hogy nem eszi meg, de nem azért, mert nem jó neki.

Az enyémek az emberi szart eszik boldogan, úgyhogy annyira nem hiszek abban, hogy majd a kutya tudja, mi való neki. Sok kutya vígan megissza a fagyállót, megeszi a patkánymérget, szóval sajnos az ő ízlésükben nem igazán lehet bízni.

2014. aug. 28. 16:41
 7/9 anonim ***** válasza:
41%
Kérdező, és te nem tudod, hogy MI EZ A TÁP-ŐRÜLET?!?!?!
2014. aug. 28. 21:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Csak táppal etetni egyenlő azzal hogy hamarabb meghal a kutya. Szerintem csak lustaságból nem főznek az emberek.....
2014. aug. 29. 05:53
 9/9 anonim ***** válasza:
88%

Jaj, már miért halna meg hamarabb a kutya? Már gyerekkoromban is csak táppal etettünk, alig kaptak mellé házikosztot, csak pár falatot, ha maradt a tányéron, és 13, 16 évig éltek a kutyáink, pedig akkoriban még csak nem is prémiumot ettek.

A nyers húst le kell fagyasztani és elpusztul tőle minden, amitől baja lehetne a kutyának.

2014. aug. 29. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!