Mi ez az új őrület, hogy házőrzésre a riasztó való?
Ha buta vagy kezdő a betörő akkor igen, másik házat választ.
De egy olyan világban, ahol sok kisebbségi képes megkéselni embereket (halálos sebet okozva, tehát megölni) akár 500 (ötszáz) forintért is (tudta, hogy csak annyi van nála), szerintem világos, hogy nem érdekli a kutya, simán lerendezi aztán még a lakót is, ha szükséges.
Egyébként a kutyát rengeteg módon lehet hatástalanítani, kapásból fel tudnék sorolni tizenötöt, csak nem akarok ötleteket adni így inkább nem írom le.
Különben ez nem új őrület, ezt már régóta mondják.
Nekem is nj-m volt, az emberek általában féltek is tőle (pedig amúgy nem volt agresszív, csak nagy és mély hangon ugatott), de ha zajt hallottam összerezzent a gyomrom, hogy mi van ha betörő és elkapja a kutyát (így inkább gyorsan kimentem intézkedni). Szóval ha társként, házikedvencként tartod és szereted, akkor ez elég nehéz helyzet, mert folyton aggódhatsz miatta.
Röviden: ha kellően határozott, vagy profi betörő akar betörni hozzád, akkor egy kutya nem állítja meg. A lúzerebbeket tartja csak vissza, mint pl. akik falun bemennek éjjel tüzifát, krumplit, dinnyét, kukoricát, csirkét és hasonlókat lopni.
Nem csak besurrano tolvajok leteznek aki beugrik a nyitott ablakon:)
Egy betoro, foleg ha a kornyeken kutyas hazak vannak, fel van keszulve. Ultrajangos riaszto, spray-k esetleg mereg vagy lecsapja vmivel..
Gyakorlatilag a kutyad nem biztos, hogy egeszsegesen jon ki a kalandbol. AMgyarul a kutyad eletevel jatszol, ha ra bizod a haz orzest.
(Biztonsagi ajtokat forgalmazo ismerosom meselt jonehany horror kutyas storyt. A betores utan "el kellett" altatni a kutyat, vagy eltunt a kutya vagy mar elpusztult a helyszinen..)
A kutyát meg lehet tanítani, hogy semmit ne vegyen fel a földről és idegenektől ne fogadjon el semmit, volt ilyen óriás snaczi a környezetemben.
De az is igaz, hogy ez nem elég mert leüthetik, lefújhatják stb.
A riasztó mellett meg azért érvelnék mert egyrészt nem tűnik fel kapásból, mint egy kutya, sőt ha jól csinálják meg egyáltalán nem látszik.
Egy jó riasztó olyan visítást, fényfesztivált le tud csapni, hogy az egész utca összeszalad és a rendőrségre vagy egyes helyeken privát biztonsági cégekhez is be lehet köttetni.
A kutyaugatást sajnos már megszokták az emberek.
És a riasztót nem kell etetni, oltani, féregteleníteni, ivartalanítani, chipezni stb. haha:))Mert ezek kemény összegeket emésztenek fel.
Na de egyezzünk meg abban, hogy a kutyát sem feltétlen házőrzésre tartjuk ő inkább már családtag extrákkal:)
Én is félteném egy őrült alaktól.
Ha meg is védene még engem cibálnának meg érte plusz, ami a kutyával történik ha egy vadbarommal akad össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!