Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi ez az új őrület, hogy...

Mi ez az új őrület, hogy házőrzésre a riasztó való?

Figyelt kérdés
Sokat ovlasom itt, hogy sokan azt ajánlják, hogy ha házat akarunk őrizni riasztót vegyünk ne kutyát. Szerintem egy roti, nj magában elriasztja az esetleges betörőt és másik ház után fog nézni nem? Ha pedig esetleg illetéktelen személ y akarna bejönni az udvarra akkor rátámad. Nem midnenki van felszerelve gázsprayvel vagy méreggel... 2-3 kutya amelyik jó hangos és rémisztő, szerintem igen is elrettentő egy betörőnek. Nem így gondoljátok?
2013. ápr. 1. 00:56
1 2 3 4
 1/36 A kérdező kommentje:
Ja és attól, hogy valaki felteszi a kérdést, hgoy melyik kutya való házőrzésre lehet még a szerető társat is keresi benne,csak nem írja oda. Pl nekünk egy pulink van, akit imádunk de idegen nem jön be, mert biztos abban a pillanatban megharapja. Szóval nem csak a házörzőt látjuk benne.
2013. ápr. 1. 00:58
 2/36 anonim válasza:
86%
A kutya jó,de manapság önmagában kevés már...meg lehet mérgezni,le lehet fújni,ki lehet lőni...stb.Társnak,,háziállatnak,kedvencnek jó de nem pótol egy őrző-védő céghez,rendőrséghez bekötött riasztót,kamerával...
2013. ápr. 1. 01:06
 3/36 anonim ***** válasza:
95%
Azért ajánlanak riasztót, mert ahova a betörő be akar menni, oda be fog és 1 vagy több kutya se fogja megállítani, és ha a fő szempont a háznak az őrzése/védése sokkal jobban megéri egy normális riasztó rendszer. Meg nagyon sokan akik a házőrzésre vesznek/vennének kutyát, az azzal a felfogással veszi, hogy ott a kert, úgyis le fogja magát fárasztani ( nem fog vele foglalkozni).
2013. ápr. 1. 01:07
 4/36 anonim ***** válasza:
82%
Az ember általában nem bízza a szerencsére a szerető társát. Vagy neked az elég hogy hát, nem biztos, hogy méreggel vagy gázsprayvel van felszerelve? Ilyen alapon a piroson is átszaladhatunk hisz nem biztos, hogy elüt az auóta. Hozzánk kétszer törtek be! Az egyik alkalommal egy téglát használtak, hogy betörjék az ablakot. Szerinted okozott volna nekik gondot azt a kutya fején használni ha az rájuk támad? De az is elég lett volna a tragédiához ha csak kiszalad a kapun amit nyitva hagytak maguk után és megharap valakit aki ártatlan vagy eltűnik... Ha te szeretsz a szerencsével játszani akkor egészségedre de én féltem a kutyáim, így inkább bezárom őket ha nem vagyok otthon. Aki be akar törni az akkor is be fog ha kutya van.
2013. ápr. 1. 01:39
 5/36 anonim ***** válasza:
86%

Ha buta vagy kezdő a betörő akkor igen, másik házat választ.

De egy olyan világban, ahol sok kisebbségi képes megkéselni embereket (halálos sebet okozva, tehát megölni) akár 500 (ötszáz) forintért is (tudta, hogy csak annyi van nála), szerintem világos, hogy nem érdekli a kutya, simán lerendezi aztán még a lakót is, ha szükséges.

Egyébként a kutyát rengeteg módon lehet hatástalanítani, kapásból fel tudnék sorolni tizenötöt, csak nem akarok ötleteket adni így inkább nem írom le.

Különben ez nem új őrület, ezt már régóta mondják.

Nekem is nj-m volt, az emberek általában féltek is tőle (pedig amúgy nem volt agresszív, csak nagy és mély hangon ugatott), de ha zajt hallottam összerezzent a gyomrom, hogy mi van ha betörő és elkapja a kutyát (így inkább gyorsan kimentem intézkedni). Szóval ha társként, házikedvencként tartod és szereted, akkor ez elég nehéz helyzet, mert folyton aggódhatsz miatta.

Röviden: ha kellően határozott, vagy profi betörő akar betörni hozzád, akkor egy kutya nem állítja meg. A lúzerebbeket tartja csak vissza, mint pl. akik falun bemennek éjjel tüzifát, krumplit, dinnyét, kukoricát, csirkét és hasonlókat lopni.

2013. ápr. 1. 01:52
 6/36 anonim ***** válasza:
83%

Nem csak besurrano tolvajok leteznek aki beugrik a nyitott ablakon:)

Egy betoro, foleg ha a kornyeken kutyas hazak vannak, fel van keszulve. Ultrajangos riaszto, spray-k esetleg mereg vagy lecsapja vmivel..

Gyakorlatilag a kutyad nem biztos, hogy egeszsegesen jon ki a kalandbol. AMgyarul a kutyad eletevel jatszol, ha ra bizod a haz orzest.

(Biztonsagi ajtokat forgalmazo ismerosom meselt jonehany horror kutyas storyt. A betores utan "el kellett" altatni a kutyat, vagy eltunt a kutya vagy mar elpusztult a helyszinen..)

2013. ápr. 1. 01:53
 7/36 anonim ***** válasza:
83%
Azért mert vannak emberek akik szeretik a kutyájukat és nem akarják hogy megmérgezzék lelőjék stb.
2013. ápr. 1. 02:00
 8/36 anonim ***** válasza:
29%
Utolsó vagyok , sztem nem szabadna engedni hogy a kutyát kertben tartsák, mint ahogyan jó pár külföldi országban ez már be is van tiltva.
2013. ápr. 1. 02:01
 9/36 anonim ***** válasza:
86%

A kutyát meg lehet tanítani, hogy semmit ne vegyen fel a földről és idegenektől ne fogadjon el semmit, volt ilyen óriás snaczi a környezetemben.

De az is igaz, hogy ez nem elég mert leüthetik, lefújhatják stb.

A riasztó mellett meg azért érvelnék mert egyrészt nem tűnik fel kapásból, mint egy kutya, sőt ha jól csinálják meg egyáltalán nem látszik.

Egy jó riasztó olyan visítást, fényfesztivált le tud csapni, hogy az egész utca összeszalad és a rendőrségre vagy egyes helyeken privát biztonsági cégekhez is be lehet köttetni.

A kutyaugatást sajnos már megszokták az emberek.

És a riasztót nem kell etetni, oltani, féregteleníteni, ivartalanítani, chipezni stb. haha:))Mert ezek kemény összegeket emésztenek fel.

Na de egyezzünk meg abban, hogy a kutyát sem feltétlen házőrzésre tartjuk ő inkább már családtag extrákkal:)

Én is félteném egy őrült alaktól.

Ha meg is védene még engem cibálnának meg érte plusz, ami a kutyával történik ha egy vadbarommal akad össze.

2013. ápr. 1. 02:02
 10/36 anonim ***** válasza:
87%
Simán agyoncsapják, megmérgezik a kutyát, és máris szabad az út. Manapság már nem hatásos védelem a kutya, vannak olyanok, akik minden szívfájdalom nélkül végeznek vele:(
2013. ápr. 1. 02:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!