Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi ez az új őrület, hogy...

Mi ez az új őrület, hogy házőrzésre a riasztó való?

Figyelt kérdés
Sokat ovlasom itt, hogy sokan azt ajánlják, hogy ha házat akarunk őrizni riasztót vegyünk ne kutyát. Szerintem egy roti, nj magában elriasztja az esetleges betörőt és másik ház után fog nézni nem? Ha pedig esetleg illetéktelen személ y akarna bejönni az udvarra akkor rátámad. Nem midnenki van felszerelve gázsprayvel vagy méreggel... 2-3 kutya amelyik jó hangos és rémisztő, szerintem igen is elrettentő egy betörőnek. Nem így gondoljátok?
2013. ápr. 1. 00:56
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

LAtom aki a kutya mint hazorzo ellen ervelz az jol lett huzva. Kedves kerdezo minek kerdez, ha amugy is prekoncepcioja van. Arra hasznalod a kutyad amire akaraod (sajnos egyebkent), de ha a zsak krumplidat akarod vedeni, arra eleg egy zar a pincedre.Szerinted aki egy zsak krumpli miatt kepes betorni, annal nincs egy vascso, hogy pofanverje a kutyad?

JAvaslok egy kis informaciogyujtest, hogy egy ultrahangos kutyariaszto, hogy okoz epilepszias rohamot egy kutyanal, vagy milyen spray-ket lehet beszerezni fillerekbol ami leszedalja a kutyat 3 mp alatt hangtalanul. Egy magatol felkapcsolodo lampa meg kit fog erdekelni szerinted ha alszol?

Egyaltalan nem uri hobort, hogy ne kutyat hasznaljunk betoresvedelemre.

Falun, videken meg amugy kit erdekel ha ejszaka ugat a kutya? A legtobb falusi kutya idegbeteg roncs, mert a gazdak ugy tartjak mint egy barmilyen mas haszonallatot. Ugatnak, vicsorognak ha kell ha nem. Olyanok mint egy autoriszto Budapesten. Kit erdekel, ha szirenazik egy auto?

(A masik, hogy a legtobb ilyen jo hazorzo kutya is edesdeden alszik ejszaka. ISmerosomeknel a ket idegroncs pulijuk, aki mindenki labat szetszedi nappal, az edesdeden ataludta, ahogy kiramolta a fustolojuket a komplett malaccal:) )

2013. ápr. 1. 14:00
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
Hogy miért?Pl:ismerőshöz betörtek, a védő pitbull fejét ollyan szinten széttörték,hogy altatni kellett. Hát ezért
2013. ápr. 1. 14:04
 23/36 anonim ***** válasza:
52%

"12-es kétlem hogy egy kutya szenvedne a szeretett család közvetlen körében, közelében , szerintem jobban szenved , vagy persze nem tudja hogy szenved mert nem ismeri az ellenkezőjét, kivágva a kertbe ahol jobb dolga sincs mint ugat mindenkit."

Elég szűklátókörű vagy ha ennyivel elintézed a jólétet... Hallottam olyan kutyáról akit soha életében nem vittek ki, hanem alomba végezte a dolgát, vagy amikor jönnek a hírek, hogy valaki több 100 kutyát, macskát, kisállatot tart a lakásában és a rendőrségnek kell kiszabadítani őket. Vagy az aki elment nyaralni és a házban bezárva hagyta a kedvenceit gondozó nélkül pár hétre... Ütni, verni, éheztetni, rosszul nevelni ugyanúgy lehet a házban tartott kutyát is, sőt még jobban is, mert jobban el lehet titkolni. Szerető család, ja persze. Szerető család, boldog kutya nem attól lesz hirtelen, hogy bent tartják.

Kérdező megkaptad a kérdésre a választ. A válaszolók többsége jobban szereti a kutyáját annál, mint hogy hagyja hogy valami baja legyen vagy megöljék. Ez nem túlféltés, nem arról van szó, hogy kifessük a körmét és rózsaszín ruhácskába öltöztetjük. Te nem szereted annyira a kutyád, ez van, mindenki különböző.

2013. ápr. 1. 14:37
 24/36 anonim ***** válasza:
70%
Ja igen kérdező, ez már tudományosabb oldala a dolognak de: a legtöbb kutyában kb nulla őrző-védő ösztön van és azért mert őrjöng a kerítésnél még nem biztos, hogy megvédi a házat ha valaki bejön. A legtöbb kutya barátságos, fél vagy csak ugat egy kicsit. Még akkor sem lesz egy kutya 100%-os ha profik képzik ki őrző-védőre, még akkor is megvan az esélye, hogy egy valódi helyzetben berezel. Amúgy meg ne nézd már hülyének a betörőket, nem akkor fognak bemenni amikor otthon vagy. Már hónapokkal előtte kifigyelik a rutinod. És az sem számít, hogy mennyi pénzed van. Mint mondtam hozzánk kétszer törtek be. Pedig a helyzetünk kb annyira volt jó, hogy nem egyszer kikapcsolták a gázt. Erről ennyit.
2013. ápr. 1. 14:41
 25/36 anonim ***** válasza:
És a pulid egyébként hogyan védi meg a zsák krumplidat? a bokámba harap ,ha bemegyek ? Nagyon eltántorító .. :D
2013. ápr. 1. 16:11
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

"Biztos hasznos tud lenni egy riasztó, de egy mozgásérzékelő lámpa meg egy vagy kettő kutya az udvaron bárkit megriaszt. "

Ez nem igaz. Sok mozgásérzékelős lámpa egy macskától, vagy épp a kutyától is felkapcsol (már sokan mondták és láttam is). Másrészről engem nem igen zavarna, ha pl. hajnali 3-kor felkapcsolna egy rövid időre, nagy eséllyel fel sem ébredne rá a lakó (a kutyák pedig már rég nem ugatnának). Különben azt is ki lehet iktatni (bár mit ki lehet iktatni).

" Ha meg valaki csak egy zsák krumplit akar elvinni az nem fog kockáztatni."

Ne hidd... Manapság a legtöbben nem azért mennek be ellopni a krumplit, mert nem esik jól nekik dolgozni, hanem mert a munkanélküliség következtében teljesen reménytelen helyzetbe kerülnek az emberek (ez a nyomortelepeken élő kisebbségiekre fokozottan igaz). Épp a múltkor foglalkoztam ezzel, elképesztő mennyire átértékelődik minden az emberek fejében, egy lábos pörkölt ellopásáért képesek brutálisan kivégezni az ott lakót (megtörtént esetek).

Aztán ott a másik oldal, amikor fiatalok indulnak el lopni, akár maguknak, akár, hogy eltartsák a családot. Ők általában fiatal, impulzív fiúk. Ez az a típus, aki teljesen kiszámíthatatlan és nincsenek korlátai ilyen szempontból. Pl. betör egy idős emberhez a nyugdíjáért a 15-17 éves srác, az idős ember rajtakapja, erre agyonveri azt. Magyarán arra akartam kilyukadni, hogy akármilyen behatoló lehet veszélyes, köznapi nyelven szólva bárkinek elborulhat az agya.

"Általábanmezek az emberek tartanak a kutyáktól."

Már ahol nem lopják el őket éjszaka a kertekből és adják el, vagy nem eszik meg. (Igen, Magyarországon is létező jelenség.)

Nem célom folyton beléd kötni kérdező, csak tájékoztatásul közlöm ezeket a dolgokat veled és a többiekkel, mert a mai világban sajnos már ezeket is meg kell fontolni.

Amúgy az rendben van, hogy te kibírod ha a betörők elintézik a kutyád, és úgy gondolod az ő feladata megvédeni téged. Ez viszont csak egy álom, ugyanis kb. a semmiért fog meghalni, nem biztos, hogy meg tudna téged védeni. Ha komoly védelmet akarsz, akkor ne egy kutyára bízd magad és az értékeidet. Még egy K9-es kutyát is könnyen el lehet intézni, manapság már annyira gátlástalanok, reményvesztettek és szemtelenek az emberek, hogy bármire képesek.

Egyébként a szegényekhez is betörnek, sok a hül.ye, meg sem nézi kit lenne érdemes kirabolni, csak megy...

2013. ápr. 1. 16:12
 27/36 anonim ***** válasza:
55%

"csak ne éjjel nappal ott sinylődjön , a kérdésből ítélve ott erről van szó. Legalább éjszaka ne tartsák a kertben a kutyát."

Ezért írtam, hogy fajtától függ, hogy melyik kutya mit szeret, mert valamelyik fél órára sem tűri a bezártságot, az ilyeneknek nem sínylődés, ha mindig a kertben vannak. De persze van olyannak olyan kutyafajták, akiknek szenvedés lenne mindig kint lenni.

2013. ápr. 1. 16:17
 28/36 anonim ***** válasza:

23-as mit mondtam , nem arról beszélek , aki nem viszi ki a kutyáját hanem arról hogy

23-as szerintem világosan leírtam hogy arról beszélek , hogy természetesen a kutyát ki kell vinni napi 2-3 órára és azt is leírtam hogy nem azt tartom helytelennek ha valaki kiengedi a kutyát a kertbe hanem azt ha a kutya egész nap a kertben van és senki felé se néz.De ugyanezt írtam le és igen valóban borzasztó szüklátókörű vagyok amiért emellé nem írtam még 666 eshetőséget hogy hogyan lehet bántani az állatot kertben és lakásban egyaránt. Szerintem ha visszaolvasod a válaszod magad sem érted a felesleges okoskodást , hogy a degradáló sértő jelződről már ne is beszéljek.

2013. ápr. 1. 21:34
 29/36 anonim ***** válasza:
nyilván ha valaki alomba pisilteti a kutyát az nem tartozik a szerető család megnevezésbe , azt hittem ez egyértelmű , azért fogalmaztam így.
2013. ápr. 1. 21:35
 30/36 A kérdező kommentje:
Elég ostobák vagytok, hogy egy állatot legyen bármennyire okos ennyire felmagasztaltok. Nem tjdom ti merre laktok én borsodban ahol elvileg a hú de gonosz és minden éjjel lopni menő cigányok nagy része lakik. Senkit nem ismerek akihez betörtek volna eddig. A kutyánkat ne féltsétek jól van lehet többet sétál mint a tiétek és több szeretetet is kap. Nem jöhet be a házba, a garázsba be tud menni szabadon ki is tud menni és köszöni szépen jól van. Nem tudom a válaszolók közül kinek van otthon riasztója. Valaki írta, hogy mindent ki lehet iktatni meg hónapok óta megfigyelnek utána lopják el a zsák krumplimat hát igen biztos így van. Csórinak nincs pénze kajára de éjszakánként egy gázsprayt a kutyákra elpazarol...
2013. ápr. 1. 23:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!