Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi ez az új őrület, hogy...

Mi ez az új őrület, hogy házőrzésre a riasztó való?

Figyelt kérdés
Sokat ovlasom itt, hogy sokan azt ajánlják, hogy ha házat akarunk őrizni riasztót vegyünk ne kutyát. Szerintem egy roti, nj magában elriasztja az esetleges betörőt és másik ház után fog nézni nem? Ha pedig esetleg illetéktelen személ y akarna bejönni az udvarra akkor rátámad. Nem midnenki van felszerelve gázsprayvel vagy méreggel... 2-3 kutya amelyik jó hangos és rémisztő, szerintem igen is elrettentő egy betörőnek. Nem így gondoljátok?
2013. ápr. 1. 00:56
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
32%
A kutya teleszarja a kertet, és zavarja az utcán sétálókat, valamint könnyebb hatástalanítani mint a riasztót. Ráadásul a risztó egy kis áramot fogyaszt, míg egy félelmetes nagy testű kutya annyit eszik, mint egy ember. Szerintem be kellene tiltani a kutya kertben tartását, mert utálom amikor séta közben rámugatnak, és a paraszt gazdákat is, akik szerint a kutya ezért van.
2013. ápr. 1. 03:12
 12/36 anonim ***** válasza:
94%

"Utolsó vagyok , sztem nem szabadna engedni hogy a kutyát kertben tartsák, mint ahogyan jó pár külföldi országban ez már be is van tiltva."

Valakik meg azért tüntetnek, hogy a lakásban ne lehessen őket tartani, mert ott szenvednek. :) Nyilván fajtafüggő is, hogy melyik hol érzi jól magát. Egy malamut 0 fok körül kint a hóban érzi magát a legkomfortosabban. Egy csivava meg nyilván a meleg lakásban. :)

Kérdezőnek:

Gondolom aki azt írja, hogy vegyél riasztót, ha védekezni akarsz a betörők ellen, arra gondol, hogy a kutyát ne csak egy eszköznek tekintsd, hanem társnak. De igazad van, hogy a kettő nem zárja ki egymást! Szóval szerintem is a kutya jó házőrző lehet, nincs ebben semmi rossz. Ez ugyanolyan őrület, mint az, hogy nem szabad maradékkal etetni a kutyát, pedig nincs abban semmi rossz, ha a tápot néha kiegészítik hússal, rizzel, csontokkal, sőt! Bocs ez egy kicsit már off volt.

2013. ápr. 1. 03:16
 13/36 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem említsük meg az ultrahanggal működő és kutyariasztásra kialakított szerkezetet! A riasztót nem lehet megmérgezni,nem lehet ultrahanggal tehetetlenné tenni,nem kell etetni,takarítani utána bár ez a legkevesebb akkor ha valaki szereti az állatot!
2013. ápr. 1. 05:21
 14/36 anonim ***** válasza:
87%

Kutya maximum esélycsökkentő mint pl az is, hogy jól megvilágított útszakaszon laksz, mennyi kocsi parkol a ház előtt, van-e automatikus fény stb.

Ezeknek a kombinált használata bírhat rá egy betörőt, hogy más házat válasszon. Én amúgy egy kamerát szerelnék fel...

2013. ápr. 1. 08:23
 15/36 anonim ***** válasza:
63%
Mit kell a kertben őrizni??? nem ott van a kutyára szükség, hanem bent a házban. Az értékek ott vannak.
2013. ápr. 1. 08:36
 16/36 A kérdező kommentje:
Ha az a betörő be akar törni és annyira profi akkor fogja sejteni, hogy van riasztó. És most komolyan ki hány embert ismer ahol van riasztó? Én konkrétan nullát és betörést is csak olyat, hogy bementek a kertbe elloptak egy zsák krumplit vagy ilyesmit. Nem vagyok én milliomos ember hogy megérje hozzám betörni. Ha meg mégis betörnek akkor ott leszek én. Biztos hasznos tud lenni egy riasztó, de egy mozgásérzékelő lámpa meg egy vagy kettő kutya az udvaron bárkit megriaszt. Ha meg annyira profi kiiktatja a riasztót is valahogy. Ha meg valaki csak egy zsák krumplit akar elvinni az nem fog kockáztatni. Általábanmezek az emberek tartanak a kutyáktól. Ja és igen a kutya az ember legjobb barátja csak sokan túlzásba viszik. Egy kuryát munkára tenyésztettek ki általában, nem arra hogy óvjam mindentől. Neki kell óvnia engem.
2013. ápr. 1. 09:23
 17/36 anonim ***** válasza:
90%
Az alkalmi besurranóktól megvéd.Aki komolyabb értéket akar elvinni,az készül és kiiktatja.
2013. ápr. 1. 09:34
 18/36 anonim ***** válasza:
79%

a kutya mit sem ha beakarnak menni..a többiek leírták már,újra nem írom le csak egy esetet..

mamáméknak két kaukázusi keverékjük van jó nagyok és tekintélyt parancsoló a kinézetük,(meg van egy mudi keverékjük)

a két 50 kg-os kutyát lazán leszedálták,szemükbe fújtak vmit és cső,szerencsérre nem lett bajuk,de lazán betörtek amíg mamámék nem voltak otthon!

ennyit ér a kutya mint házőrző a mai világban!

2013. ápr. 1. 11:31
 19/36 anonim ***** válasza:
73%
Rendben kérdező, nem engeded meg magadnak, hogy riasztóra költs,ennyire azért nem szereted a kutyáid , nem lettél megerősítve, de ez sem érdekel .Természetesen neked van igazad a kutyavaló házőrzésre.
2013. ápr. 1. 11:53
 20/36 anonim ***** válasza:
12-es kétlem hogy egy kutya szenvedne a szeretett család közvetlen körében, közelében , szerintem jobban szenved , vagy persze nem tudja hogy szenved mert nem ismeri az ellenkezőjét, kivágva a kertbe ahol jobb dolga sincs mint ugat mindenkit. A kutya ennél intelligensebb állat mind érzelmileg mind értelmileg.Természetesen a lakásban tartott kutyának kell a 2-3 óra séta, és a kertesházi kutyáknál sem azt mondom ne legyen kiengedve soha a kertbe , csak ne éjjel nappal ott sinylődjön , a kérdésből ítélve ott erről van szó. Legalább éjszaka ne tartsák a kertben a kutyát.
2013. ápr. 1. 12:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!