Melyik bolha, - kullancs riasztó nyakörvet vegyem meg a kutyámnak?
Én most vettem Foresto-t, saját tapasztalatom még nincs, de a barátnőm kutyáján ez volt tavaly, 6-8 havonta cserélte, most rakja rá a 3-at és neki pozitív tapasztalatai vannak.
A kutya folyamatosan erdőn-mezőn volt, vizsláról van szó, aki minden nap 3-4 órát dolgozik, gyakorol.
Szerintem területtől függően válasz. Egyes területeken a leggyengébb nyakörvek is teljes védelmet nyújtanak, más területeken nyakörv + spot-on együttes alkalmazása sem elég.
A legfontosabb odafigyelni és rendszeresen átnézni a kutyát, a kullancsot pedig azonnal eltávolítani.
Tényleg igazad van most néztem, fel sem tűnt h bolha ellen nem ír róla semmit :(
De viszont a Foresto is bolha és kullancs ellen. Viszont úgy gondolom h a szúnyogoknál sokkal rosszabb a bolha, meg a lakásba se ugráljanak a bolhák, mert ugye nekem szoba kutyám van!
A kiltix is kullancsok és bolhák ellen, de erről még sohasem hallottam!
A Kiltix állítólag nagyon büdös. Szobakutyára nem biztos, hogy jó megoldás.
Hozzáteszem mi még nem használtuk, így nem mondhatom biztosra, hogy büdös, de mi se mertük megvenni, mert sokan panaszkodtak a szagára :)
Mi kiltixet használunk, nagyon jó! Tavaly volt többször is kullancs a kutyusomban, miután rátettem a kiltixet egy sem volt, pedig sétálunk a tavon, meg ilyen erdős, füves helyeken elég sűrűn.
Az enyémek kinti, benti kutyák, szinte mindig bent alszanak, de nekem nem volt gondom a kiltix szagával, van neki valamennyi, de annyira én nem éreztem.
Ezt olvastam egy csoportban, idézem:
Ti tudtatok h a Killtix nyakorvet meg kell huzigalni es ugy aktivalodik? Es idonkent ez meg kell ismetelni hogy hasson 6 honapig?! Es ha a belso resze bekoszolodik szaraz szivacs dorzsis reszevel meg kell sikalni! Ezt eddig nem is tudtam,ma mondta az allatorvos... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!