Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan tenyésztőkről, akiknek nem a tenyésztés a fő foglalkozásuk?

Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok, hogy például nem akar adózni egy kutya eladása után. Ilyenkor mi értelme az adásvételinek, mert ugyebár a kutya árát nem tartalmazhatja? Remélem érthetően írtam le, amire gondolok.
2010. jún. 23. 21:56
1 2 3 4 5 6
 41/53 Akiteki ***** válasza:

Cseppet sem biztos, hogy átverés.

Én is itt állok még az 5 hetes kölykökkel és nem tudtam beadni az alombejelentőt. Mert a kan tulajdonosa kölyköt kért és szeretné, hogy benne legyen a kölyök nevében az ő kennelneve is. De még nem jött választani.

És az összes kiskutya más színű lett, még azt sem csinálhatom meg, hogy lekérem a törzskönyveket, aztán majd amelyiket választja, abba rakatom bele a megfelelő chipet.

Legkorábban 9 hetes korukban fogják megkapni a törzskönyvet, majd győzködöm a gazdikat, hogy még ne vigyék el.

2010. jún. 24. 17:28
 42/53 A kérdező kommentje:
Nálam sajnos nem ez a helyzet, hogy a fedező kan tulajdonosa még nem választott. A tenyésztő azt mondta, hogy 6 hetes korukig még nem biztos, hogy lejönnek a heréi a kölyök kannak, én ha nem akkor nem is törzskönyvezi őket. De már 9 hetesek és a törzskönyvnek még se híre se ... És így chip és törzskönyv nélkül fogom elhozni..
2010. jún. 25. 08:44
 43/53 anonim ***** válasza:
Ez hülye kifogás. Egy kiskutyát max akkor nem kell törzskönyveztetni, ha elpusztul. Ezért szoktak várni 1-2 hetet. Az, hogy nem szállnak le a heréi nem ok arra, hogy ne törzskönyveztessék. Legfeljebb később ivartalanítva lesz, de akkor mi van? Attól még neki is jár a törzskönyv! Én a helyedben nem vennék ettől az embertől kutyát!
2010. jún. 25. 09:36
 44/53 anonim ***** válasza:

A helyében én se vennék, de sajnos ha jól értem már vett.. Annyit tudsz tenni, hogy beszélsz az arccal, rákérdezel, hogy akkor most hogy is van ez, aztán ha nem tud kielégítő választ adni, akkor telekürtölöd a netet a nevével meg a telefonszámával. Ha ez a helyzet, akkor érdemes kivizsgáltatni is a kutyust, biztos ami biztos. Szülőknek voltak szűrései? Láttad őket? Mamakutyát láttad? Körülményeket láttad? Affelől nyugodt vagy, hogy viszonylag gondos kezekből viszonylag jó kiskutyát kaptál?

Mennyit fizettél amúgy érte?

2010. jún. 25. 09:40
 45/53 A kérdező kommentje:

Még nem hoztam el, de már lefoglaltam a kutyát. Azért ehhez a tenyésztőhöz mentem, mert ahol voltam ezen kívül, az nem volt túl meggyőző. Egyébként minden tenyésztő mást mondott, soha semmiben nem egyezett a véleményük. Valaki a kutyák minősségéhez igazítja az árakat (mint ahogy ebben az esetben is, mert hát van amelyik küllemben szebb, jobb a felépítése, tenyésztésre, kiállításra való), és van ahol egységesen ugyanannyiba kerülnek a kölykök. Itt 100 ezerért kapom meg (ami kevesebb, mintha másnak adná el), bizonyos feltételek mellett.

A kutyái nagyon szépek és eredményesek, láttam az anya kutyát és a többi felnőtt kutyájukat. Jó helyen tartják őket, jó minőségű táppal etetik. Külföldi fedeztetés, tehát az apát nem láttam, csak azt tudom róla, amit a neten olvastam (szűréseiről nem tudok, de kiállításokon már nem egyszer elég szépen bizonyított). Szóval összességében ez volt a legszínvonalasabb kennel, amit láttam a saját szememmel, csak most bizonytalanodtam el, mikor ezek kiderültek... Kicsit gyanúsnak tűnik, hogy ennyire megbízik bennem, hogy a chipezésre visszaviszem a kutyát. Nem mintha nem állna szándékomban, de már azon tűnődöm, hogy csak egy részét fizetem ki a kutyának és ha megvan a törzskönyv, akkor a többit. Csak nem tudom ez mennyire jó megoldás, mennyire vagyok ettől bebiztosítva?

2010. jún. 25. 10:09
 46/53 A kérdező kommentje:
Egyébként azt mondta, hogy az anya kutya szűrve van, perzse mikor elhozzuk a kölyköt a saját szememmel akarom látni a papírt róla. És ki is fogom kérdezni mindenről, ha nem ad kielégítő választ, akkor inkább visszatáncolok. Ilyenkor egyébként van valami papír a tenyésztőnél, amivel bizonyítja, hogy tényleg az az apa, akit mond? Logikusan gondolkodva kell lennie, de mi ez a papír, milyen igazolás, hogy néz ki?
2010. jún. 25. 10:41
 47/53 anonim ***** válasza:

Ne tévesszen meg a kutya ára. Attól, mert valaki százezerért ad kutyát neked, még átverhet. Ha meg nem ad minden kicsihez kölyköt, akkor nem kérdés, ez nem komoly tenyésztő! Én a helyedben visszalépnél a vásárlástól és keresnék másik kennelt. Tudom, ez nagyon rossz, pláne, ha régóta vártál a kölyökre és bele is szerettél, de hidd el, a józan ész azt diktálja, hogy a visszalépés a helyes döntés. Több ponton vérzik ez a történet, akkor minek kockáztatni?

Megkérdezhetem, milyen fajtája kutyusról van szó?

2010. jún. 25. 10:42
 48/53 anonim ***** válasza:
*fajtájú
2010. jún. 25. 10:42
 49/53 anonim ***** válasza:

És a szűrési eredményeket láttad? Az apa is szűrve van?

Esetleg a fedeztetési jegyet tudom elképzelni, de biztos lesz, aki nálam okosabb ebben.

2010. jún. 25. 10:44
 50/53 A kérdező kommentje:
10:42 -es, remélem nem baj, de privátot írtam.
2010. jún. 25. 10:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!