Mi a véleményetek az olyan tenyésztőkről, akiknek nem a tenyésztés a fő foglalkozásuk?
Akkor ez lehet hogy fajtaklubonként különböző, nálunk a fedeztetési jegy leadásakor a fajtaklub ellenörzi a chipszámot.
persze az állatorvosoknál is vannak chippek, amivel keverék kutyákat is chippelnek, de azokmásképp kezdődnekmint a MEOE által kiadottak.
Szerintem téged átvertek.
"Az én dilemmám az, hogy mennyire szabályos így az adásvételi, hogy egy kulcspontja, a vételár nincs benne. A kutya törzskönyve még nem érkezett meg, szerződésnek így már kevésbé van értelme, a kutya adatai is hiányoznának belőle (törzsköny száma, stb, stb). Nekem ott lesz a kutya, az eladónál a pénz, biztosíték meg sehol. "
Miért nincs benne a törzskönyvi szám a szerződésben? Az árat sem írta bele, a törzskönyvi számot sem és még mindig nem kaptad meg a törzskönyvet, háááááááááááát.... Én 8 hetesen hoztam el a kutyám, kezemben a törzskönyvvel, a kutya be volt chipezve, nekem már csak a saját nevemre kellett íratnom a regisztrációt. A szerződésbe bele volt írva mind a törzskönyv, mind a chip száma és a kutya vételára is. Nekem ez gyanús.
Többféle gyártó gyárt ugye chpeket.
A MEOE az ANIVETtel van szerződésben,a TK-es kutyákhoz kizárólag DATAMARS chipeket használnak(tudomásom szerint).Valahol biztos nyilvántarja a MEOE vagy az Anivet,hogy milyen chipeket adtak ki,de nem hiszem,hogy túlzottan foglalkoznának vele,mivel ugye a TK meg a chip nem "születésüktől" tartoznak össze, az állatorvosnál rakják őket össze.Aztán erről az összerakásról a doki visszaküldi a papírokat,de azt nem hinném,hogy valaki ellenőrizné,mhogy mik a kiadott meg a beküldött számok. Chip,chip a többi le van ejtve:)
De ha valaki ezt jobban tudja kíváncsian várom a beszámolót,engem is nagyon érdekelne mi ennek a pontos menete.
Utolsó előtti gondold már végig.
Ha nincs meg a TK minek a számát írja a szerződésre???
3 kutyánk chip száma így kezdődik: 348098100
A 4.ediké pedig:981100000
Látod kedves utolsó,elvileg,meg jobb helyeken....
Van egy kutyám(saját tenyésztésű)akire 10 hónaposan kértem ki a TK-et. Nekem nem volt sürgős. Akkor most én is átvertem magamat?
Ezért mondtam,hogy nem minden fekete meg fehér.
Születéskor meg szerintem nincs az a marha,aki leadja az alombejelentőt...De javítsatok ki ha tévedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!