Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan tenyésztőkről, akiknek nem a tenyésztés a fő foglalkozásuk?

Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok, hogy például nem akar adózni egy kutya eladása után. Ilyenkor mi értelme az adásvételinek, mert ugyebár a kutya árát nem tartalmazhatja? Remélem érthetően írtam le, amire gondolok.
2010. jún. 23. 21:56
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:

Akkor ez lehet hogy fajtaklubonként különböző, nálunk a fedeztetési jegy leadásakor a fajtaklub ellenörzi a chipszámot.

persze az állatorvosoknál is vannak chippek, amivel keverék kutyákat is chippelnek, de azokmásképp kezdődnekmint a MEOE által kiadottak.

2010. jún. 24. 09:53
 22/53 anonim ***** válasza:

Szerintem téged átvertek.

"Az én dilemmám az, hogy mennyire szabályos így az adásvételi, hogy egy kulcspontja, a vételár nincs benne. A kutya törzskönyve még nem érkezett meg, szerződésnek így már kevésbé van értelme, a kutya adatai is hiányoznának belőle (törzsköny száma, stb, stb). Nekem ott lesz a kutya, az eladónál a pénz, biztosíték meg sehol. "

Miért nincs benne a törzskönyvi szám a szerződésben? Az árat sem írta bele, a törzskönyvi számot sem és még mindig nem kaptad meg a törzskönyvet, háááááááááááát.... Én 8 hetesen hoztam el a kutyám, kezemben a törzskönyvvel, a kutya be volt chipezve, nekem már csak a saját nevemre kellett íratnom a regisztrációt. A szerződésbe bele volt írva mind a törzskönyv, mind a chip száma és a kutya vételára is. Nekem ez gyanús.

2010. jún. 24. 10:09
 23/53 Winner of Royal Hill ***** válasza:

Többféle gyártó gyárt ugye chpeket.

A MEOE az ANIVETtel van szerződésben,a TK-es kutyákhoz kizárólag DATAMARS chipeket használnak(tudomásom szerint).Valahol biztos nyilvántarja a MEOE vagy az Anivet,hogy milyen chipeket adtak ki,de nem hiszem,hogy túlzottan foglalkoznának vele,mivel ugye a TK meg a chip nem "születésüktől" tartoznak össze, az állatorvosnál rakják őket össze.Aztán erről az összerakásról a doki visszaküldi a papírokat,de azt nem hinném,hogy valaki ellenőrizné,mhogy mik a kiadott meg a beküldött számok. Chip,chip a többi le van ejtve:)

De ha valaki ezt jobban tudja kíváncsian várom a beszámolót,engem is nagyon érdekelne mi ennek a pontos menete.

2010. jún. 24. 10:13
 24/53 Winner of Royal Hill ***** válasza:

Utolsó előtti gondold már végig.

Ha nincs meg a TK minek a számát írja a szerződésre???

2010. jún. 24. 10:15
 25/53 A kérdező kommentje:
Milyen számmal kezdődnek a fajtatiszta kutyáknak a MEOE által kiadott chippek?
2010. jún. 24. 10:54
 26/53 Winner of Royal Hill ***** válasza:

3 kutyánk chip száma így kezdődik: 348098100

A 4.ediké pedig:981100000

2010. jún. 24. 12:35
 27/53 anonim ***** válasza:
3480
2010. jún. 24. 12:44
 28/53 anonim ***** válasza:
10:15 ezért mondom, hogy szerintem átverték. Érdekes, nekünk 8 hetes korára meg tudták oldani a törzskönyvet? Chipet bele tudták tetetni a kutyába? A szerződésbe pedig az adás-vétel napján írták bele a kipontozott részekre az adatokat, úgy mint kutya törzskönyvi neve, születési ideje, szülei, fajtája, neme, színe, tk száma, chip száma, vevő adatai stb. Kétféle szerződés sablon volt a tenyésztőnél, az egyik a kiállításra, tenyésztésre vagy sportra vett kutyákhoz, a másik a hobbi célra vett kutyákhoz, az egyéni adatokat ott a helyszínen töltöttük ki, de már minden megvolt, nem kellett várnunk semmire. Így tudom, becsületes volt, nem kellett félnem attól, hogy nem kapom meg utólag a törzskönyvet stb. Szerintem ez így tiszta sor, nem is értem, ha valaki tényleg tenyésztő, mit nem lehet ezen megoldani. Kennelnévnek már rég lennie kell, tehát emiatt nem csúszhat a várakozási idő, fedeztetési jegy szintén már meg kell legyen, alombejelentő a kiskutyák megszületésekor ugye és ezzel egyúttal szokás megkérni a törzskönyveket, legalábbis jobb helyeken. Mert nincs olyan egy igazi tenyésztőnél, hogy egyik kiskutyához nem kérnek törzskönyvet, igazi tenyésztőnél mindegyikhez jár, tehát a születésükkor ezt meg is lehet kérni. Én eddigi tapasztalataim szerint a törzskönyvre maximum másfél hónapot kell várni, márpedig 8 hét (a kiskutyák elhozatala) az ugye 2 hónap, ennyi bőven elég ahhoz, hogy megérkezzen a törzskönyv.
2010. jún. 24. 12:46
 29/53 Winner of Royal Hill ***** válasza:
51%

Látod kedves utolsó,elvileg,meg jobb helyeken....

Van egy kutyám(saját tenyésztésű)akire 10 hónaposan kértem ki a TK-et. Nekem nem volt sürgős. Akkor most én is átvertem magamat?

Ezért mondtam,hogy nem minden fekete meg fehér.

Születéskor meg szerintem nincs az a marha,aki leadja az alombejelentőt...De javítsatok ki ha tévedek.

2010. jún. 24. 14:07
 30/53 anonim ***** válasza:
Az jó sokba kerülhetett neked, mert hat hónapos kor után már genetikai teszt kell... ;)
2010. jún. 24. 14:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!