Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan tenyésztőkről, akiknek nem a tenyésztés a fő foglalkozásuk?

Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok, hogy például nem akar adózni egy kutya eladása után. Ilyenkor mi értelme az adásvételinek, mert ugyebár a kutya árát nem tartalmazhatja? Remélem érthetően írtam le, amire gondolok.
2010. jún. 23. 21:56
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

Kedves 14.07

én pl. leadom 1 hetes korukban. Miért ne? nem szokott utána már történni semmi.

és 10hónaposan miért fizetnék DNS-t hogy megkapjam? Egyáltalán miért kell vele várni? Van valami oka?

És ha egy alomnak megkéred, akkor abból 1 kutyának nem? Vagy úgy tenyésztessz, hogy a többinek sem kellett? Vagy csak szereted a dupla munkát?

2010. jún. 24. 14:16
 32/53 anonim ***** válasza:

Na ezt mondom én is. Tenyésztő minden kölyköt törzskönyvez, fél éve kor után pedig már csak DNS teszttel lehet kikérni a törzskönyvet, ami elég drága mulatság és macera.

Már bocs, de vagy nem vagy igazi tenyésztő vagy nagyon béna vagy. :)

2010. jún. 24. 14:18
 33/53 anonim ***** válasza:
51%
Nekem az a véleményem, hogy persze dolgozni kell, mert el kell tartani valmiből a kutyákat, csak ez egy ördögi kör, mert akinek van 6-7 kutyája és ugye dolgozik, az mikor ér rá foglalkozni a kutyákkal és mennyit? Ugyanis pl. egy nőnek munka mellett főzni kell, takarítani-kutyákat is, esetleg gyerekkel lenni, elég kevés időt tudnak a kutyára fordítani, ami egy kutyának nem túl jó... Úgy már más a helyzet, hogy mondjuk csak az egyik fél dolgozik és a másik otthon tud lenni egész nap! Én őket tartom normális tenyésztőknek és ilyen helyről vennék szívesen kutyát (rengeteg más dolog mellett) Nekem ez a véleményem, le lehet érte pontozni!
2010. jún. 24. 14:55
 34/53 Winner of Royal Hill ***** válasza:
Ez már nem most volt,csak hogy megnyugtassak mindenkit,nem került csak 4500ftomba,mert akkor még nem kellett a DNS teszt.Egyedüli kiskutyaként tök jól elvolt addig is még nem volt TKe.
2010. jún. 24. 15:02
 35/53 anonim ***** válasza:

Régen, amikor még nem volt DNSvizsgálat (egyébként azt ha jól emlékszem 1998-2000 körül vezették be) akkor egyáltalán nem is lehetett 180 nap után törzskönyvet kiadni.

De mindegy

2010. jún. 24. 15:10
 36/53 Winner of Royal Hill ***** válasza:
A DNS tesztet 2008 január 1. hatállyal vezették be a 6 hónaposnál idősebb kutyák TKezéséhez.
2010. jún. 24. 16:01
 37/53 anonim ***** válasza:

Akkor írták előkötelezően a 180 napnál öregebbeknek. Előtte külön engedéllyel és DNS teszttel lehetett megcsináltatni, anélkül nem adtak a kutyának törzskönyvet egyáltalán.

Tehát 10 hónapos kutyának nem adtak ki egyáltalán.

2010. jún. 24. 16:09
 38/53 Winner of Royal Hill ***** válasza:
De kiadták:)
2010. jún. 24. 16:46
 39/53 anonim ***** válasza:
Nem volt régen (vagy most is van?) B-s törzskönyv? Amit sima állatorvos is kiadhat? És nem minősül tenyésztésre alkalmasnak a kutya, csak igazolja, hogy hordozza a fajtajellegeket?
2010. jún. 24. 16:49
 40/53 Winner of Royal Hill ***** válasza:

"B" törzskönyvet nem állatorvos adott,azt hiszem ma már egyik fajtánál se lehet "B" törzskönyveztetni.

Régebben is csak magyar fajtáknál lehetett.

2010. jún. 24. 16:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!