Ti el meritek engedni a kutyátokat sétánál?
Köszönöm a válaszokat! Én is arra gondoltam, mert azzal olyan, mintha szabadon lenne így neki is jó és nekem is.
A párom már csak nevet rajtam , mert ő minden gond nélkül elengedi és mondta, hogy soha nem volt még olyan, hogy ne tudta volna visszahívni
A bordert bárhol el merem engedni, a jacket már kevésbé, viszont a sétáink zöme póráz nélkül szokott történni ilyen mezős-szántós-hétvégi házas környezetben.
7 év alatt még egyszer sem ment el a kutya, pedig már bőven lett volna rá lehetősége.
Erdőben elengedni a vadászok miatt sem tanácsos amúgy és én is csak a 10 m-es pórázt tudom ajánlani, jó cucc h teszteld a kutyád és te is jobban bízol majd benne :)
Jól ismerem a kutyáimat, gyakran látnak őzet, nyulat, napi szinten ugrik fel előttük macska, de megfelelően neveltek, mindog kézben vannak. Hívásra 100%-ban jönnek, persze, hogy elengedem őket.
Ha nem bízol benne, annak oka van. Valószínűleg vagy a kapcsolat, vagy a nevelés, vagy a szocializáció, vagy egyik sincs rendben. Hosszú pórázt javaslom én is.
Az egyik kutyam kolyok kora ota „elveszithetetlen“, a masik kutyam vadaszkutya, az ivartalanitasa elott sok minden utan elrobogott, de max 5-10 perc utan visszajott. Az ivartalanitasa ota viszont a legjolneveltebb kutya, akit csak ismerek, ha latja pl.: a nyulat konkretan eloszor ram nez, hogy megadom-e az engedelyt? Nem tudom, hogy ez csak az ivartalanitasaval van-e osszefuggesben, mert utana nagyon sokat dolgoztam vele, ujra tanultunk szo szerint mindent. Csak egy parancsomba kerul es addig jon a labam mellett szorosan, amig el nem engedem egy masik paranccsal.
Ezt tudom meg neked ajanlani: egy parancs a labmellett setalashoz es egy masik a “szabad” uthoz. Igy Te kontrollalod 100%-ban es a Te lelked is megnyugszik, hogy jol nevelt, okos kutya. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!