Kint meritek hagyni a bolt előtt a kutyátokat, amíg vásároltok?
NEM!! Szerintem hatalmas felelőtlenség.
A kutya felé:
- mi van ha valaki arra megy és bántja/hergeli/ijesztgeti?
- mi van ha valaki arra megy és ellopja/elereszti?
- mi van ha arra megy egy másik kutya és megtámadja, megharapja?
- vagy megmérgezik?
Az emberek felé:
- mi van ha valaki fél a kutyáktól?
- mi van ha valakit megharap? Az én kutyáim ki vannak képezve, de egyik kutya sem 100% tökéletes! Megijedhet, bemérgesedhet, védekezhet az eredmény ugyanaz.
- nem hinném hogy törvényes lenne
Magad felé:
- akármelyik történik meg, neked kell felelni érte a lelkiismereteddel és hivatalosan is.
Szóval én sosem hagynám kint őket annak ellenére hogy ki vannak képezve versenyszinten. Sem az emberek, sem másik kutyák, sem a sajátod nem tökéletes. Bármi történhet.
Amikor csak a faluba megyek a boltba, akkor igen. Tudom, hogy a következő két órában max. néhány nyugdíjas sétálhat el előtte, és napközben jó, ha óránként egy kocsi elhúz 30-al az utakon. Nem szoktam kikötni, legalább gyakoroljuk a helyben maradást anélkül, hogy látna.
Városban persze nem hagynám kint. Benne teljesen megbízok, támadni soha nem támadna, csak engedélyre, ha megijedne legfeljebb a boltajtót lökné be, hova menne egyedül (egyszer már megtörtént mikor még fiatalka volt, hogy én fénymásoltattam, ő kint várt rám, elment előtte az úttakarító autó, ő meg berohant az ajtón át a fénymásoló szalonba. 40 kg felett van). Ha valaki elengedné, akkor sem menne el. Jól szocializált, senkit nem bánt, se embert, se kutyát, se macskát, se görényt.
Viszont az emberekben nem tudok megbízni.
#5 vagyok
Ez a kutyám egy magasan képzett kereső és mentőkutya. Már idősödő, lassan nyugdíjba vonuló eb, de nem egy komolyabb akcióban vett részt, igaz, az utóbbi években csak versenyeken voltunk. Hidd el, teljesen megbízok benne és már-már tökéletesnek számít. És nem is fogok csalódni, eddig sem csalódtam. Ne féltsd! :)
NEM.
Akárki ellophatná őket, sőt akármennyire megbízom bennük előfordulhat egy nagyon szimpatikus macskaaki után elrohannak,vagy biciklisaki beléjük hajt....
delegjobban a lopástól félnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!