Kint meritek hagyni a bolt előtt a kutyátokat, amíg vásároltok?
Nem. Csak akkor viszem magammal, ha tudom, hogy bejöhet velem az adott helyre.
Természetesen nem élelmiszer boltra gondolok, hanem bank, kávézó, butik, stb. Tegnap is jött velem shoppingolni:)
Hehehe, Akikteki, tök jót nevettem, ahogy elképzeltem :D :D :D
A bolt előtt nem merem, mivel a sétálóutcán van a bolt és arra ugye mindenféle ember jár (plusz nincs is hová kikötni). A posta pl egy emeleten van, ott van korlát messze a bejárattól, oda simán kikötöm, oda kevés ember jár.
Hálistennek a méretéből és kinézetéből adódóan nem az a fajta, akihez csak úgy odamennének és elvinnék, de azért félek :)
De mikor a párom bemegy a boltba én meg a kutyával a bolt előtt várok, na azt fel kéne venni kamerával. Jönnek ki az emberek nagy nyugisan, a bejárattól meg 10 méterre ül egy kutya nagy nyugisan és kapkodja a fejét fel, ha jön ki az ajtón valaki, hátha a párom az. MINDEN esetben az szokott lenni h tök normálisan jönnek ki az emberek, meglátják a kutyát, megtorpannak, aztán rájöttek h nincs veszély és vigyorogva elmennek. A legjobb, mikor valaki még beböki a torpanásnál h "jajjistenem", na akkor már röhögni szoktam :D
Ritka, de az is megesik, h torpanás után mondják h jajj de szép meg kérdezgetnek, de a megtorpanás minden esetben borítékolható :D
Ha autóal vagyunk, akkor természetesen marad a kocsiban, nyron lehúzott ablaknál és SZIGORÚAN 10 percre korlátozzuk a bevásárlás idejét (van, h szó szerint szaladok a kocsival és csak beledobálom ami kell, h időben legyek), amúgy meg csak simán ottmarad, ő alszik vagy nézelődik. Tök jó, beépített riasztó és még az akksit se meríti XD
A mi környékünk tele van plakátolva, legalább 4 olyan kutyával, akit egy bolt elől loptak el. Na innentől kezdve szerintem a legnagyobb felelőtlenség kint hagyni a kutyát! Ennek ellenére időnként újabb kutyák tűnnek el, szóval nem tanulnak az emberek egymás hibájából! Én soha nem hagynám kint, még akkor sem, ha csak 2 percre megyek be.
Ehhez kapcsolódóan eszembe jutott egy történet. Valamelyik nap a párom levitte sétálni a kutyát és közben eszébe jutott, hogy venni kellene pár zsömlét reggelire. Van egy kisbolt a közelben és a bejárat előtt megállva beszólt az eladónak, hogy csak pár zsömlére lenne szüksége, de nem meri kint hagyni a kutyát. Az eladónő összeszedte neki a zsömléket és kivitte a bolt elé.:) Azóta már több embertől is hallottam, hogy ez az eladónő ódákat zeng a kutyáról, hogy milyen édes és aranyos!:) Szóval szerencsésebb esetben így is megoldható, ha nem nagy bevásárlást akarsz csinálni!:D
Akiteki, biztosan nem volt kellemes élmény, de azért vicces elképzelni a történteket!:P
Csak egy boltba járok úgy vásárolni, hogy jön/jönnek a kutyák is, mert oda beengedik őket. Amúgy csak akkor ha ketten megyünk és egyikünk kint marad velük.
Az egyik törpe, a másik közepes termetű, sokan akarják megfogdosni a kicsit (aki nem rajong érte túlzottan mikor már a 100. ember akarja megfogdosni séta közben). A nagyobb meg barátkozós, tuti oda szagolna ha már a barátját simizik, viszont tőle tartani szoktak, úgyhogy nem kell a feszültség. Másrészt nem szeretném ha ellopnák őket, vagy bármilyen zűrbe keverednének amíg nem vagyok ott ("jó" környéken lakunk, a múltkor már azért le akartak lőni kutyástól, mert ki mertem vinni az utcára).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!