Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan oldjam így meg a sétát...

Hogyan oldjam így meg a sétát télen?

Figyelt kérdés

Falun lakom, minden nap lakott területen kívül sétáltatom a kutyákat erdős részen. De télen amikor elmegyek dolgozni még sötét van és mire én haza érek a munkából már sötét van. Sötétben nem szívesen sétálok lakott területen kívül. Ha a faluban sétálunk az összes kutya ugat akár merre megyünk.

Hétvégén tudunk csak nagyokat sétálni.

2018. júl. 11. 13:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Mivel más megoldás nincs, kénytelen vagy sötétben sétálni.
2018. júl. 11. 13:26
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
falun laksz, gondolom kertes házban, kertben van a kutya. minek egyáltalán sétálni vinni? lakásban tartottnál megértem, de kertben tartott kutyát az életbe nem vinnék sétálni mikor egész nap futkoshat a kertben is.
2018. júl. 11. 13:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
#2: Mert nem futkos a kertben? Mert kell neki inger?
2018. júl. 11. 13:43
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is falun lakom és van 3 kutyám akik a kertben laknak és minden nap elviszem őket sétálni mivel szükségük van rá ahogyan nekem is

Én télen bent a faluba sétáltatom ahol kivan világitva,de van hogy olyan helyre megyünk ahol nincsen világitás,ezért fényvisszaverős kutyamellényük van hogy lássam őket

De van olyan kutyahám is amire szerelhetsz zseblámpát,vagy te viszel magadal

Meg van foszforeszkáló kutya nyakkörv,póráz stb

Vagy ha van rá lehetőséged és megfelelő embered aki levinné őket mig világos van az is megoldás

2018. júl. 11. 13:46
 5/8 A kérdező kommentje:

Kertes házban lakunk, a kutya meg benti. Persze szokott az udvaron lenni, de az nem elég neki.

Esetleg futópad mennyire lenne jó megoldás?

2018. júl. 11. 13:50
 6/8 anonim ***** válasza:
A futópad is jó megoldás de ahoz is hozzá kell szoktatni,de hosszú távon nem biztos hogy jó lenne,mivel igénylik azt is hogy szabadon szaladgálhassanak a kerten kivül is
2018. júl. 11. 13:55
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is hasonló cipőben járok, én meg a mezőn vagyok kénytelen sötétben sétálni. Szerezz be egy ilyen rúdlámpát, önvédelmi célra is megfelel. Én is ezt használom: [link]

Nem könnyű, egy kilós, de éppen ezért, és a nagy fényereje miatt, lényegesen nyugodtabban sétálok vele. Egyébként először majdnem betojtam, amikor sötétben mentem, nagyon paráztam. Most már úgy vagyok vele, hogy éjszakai túrának fogom fel.

Egyébként van még nagyobb ez 6 elemes, majdnem másfél kiló:

[link]

2018. júl. 11. 14:07
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én bár nem falun, de külvárosi részen lakom, szintén mire oda jutok, hogy hazaesek suliból, mehetünk sétálni, már sötét van.

Szerezz be egy világító nyakörvet, de ne az 1-2 dolláros fajtát ebayről, mert tapasztalat, nem ér semmit. Már vannak jó minőségűek, nyilván drágábbak, de azok látszanak is. Vagy világító hámot.

Világíts te is. Vicces, de én úgy jártam, hogy hívtam a kutyát, de mikor elkezdett felém futni, rájött, hogy nem lát, és elbizonytalanodott. A telefonom kijelzőjével integettem neki, hogy helloka itt vagyok!

Ne menjetek ismeretlen terepre. A téli sötétség nem a felfedezésekre alkalmas idő, én általában a már jól ismert vonalakat járom be. Nem mindig ugyan úgy, mert meg tudom közelíteni a rétet vagy hatvan módon, de azokat mind ismerem, mint a tenyeremet. Tudom, milyen állatokkal találkozhatunk, tudom hol lehetnek olyan növények, amik tüskéiben fennakadhatunk, tudom hol nagyon saras az út ha olvad a hó, vagy csak latyak van. A terep ismerete nagyon fontos, múlt szilveszterkor még így is majdnem a nyakamat szegtem mert a mintakutyám lelépett a durrogtatások miatt rémült őz után. És akkor még csak sötét sem volt. (Más kérdés, hogy mire előkerítettem, az lett.)

Másik megoldás, ha rövidebb sétákra viszed, de növeled a szellemi fárasztást, játékot, vagy kitalálsz olyan elfoglaltságot, ami lefárasztja. Mi ilyenkor rendszeresen 45 percet/1 órát sétálunk, akkor kiszaglássza magát, aztán otthon a kertben vagy a garázs előtt trükközgetünk, keresőset játszunk.

Amúgy 7 éves német juhászkutyám van és 17 éves gimnazista vagyok.

2018. júl. 11. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!