Hogyan győzzem meg anyáékat, hogy mégis kiskutyát kapják a szülinapomra?
Már kb sikerült őket meggyőzni amikor voltunk egy barátjuknál akinek a lánya karácsonyra kapott és megrágott mindent.Azóta kint van ott meg ugat, szökik,támad.
Azóta megint nem akarnak kiskutyát venni :(
Mondd azokat a tipikus indokokat :D
(Pl. De mindebkinek vaaan,minden gyereknek kell egy kutya,gondozni fogom,legyszi,stb.)
Legyel kitarto🐶
Ezért nem veszünk meglepetés kutyát. Gondolom a barát lánya is könyörgött egy kutyáért, aztán megkapta. kb.2 napig érdekes volt, aztán kiderült, hogy a kiskutya nem úgy születik, hogy tud viselkedni és mindent tud. Foglalkozni nem akar vele senki, inkább kivágták az udvarra nulla foglalkozással. Szegény kutya meg unalmában rombol ugat és halálra unja magát.
Megértem a szüleidet, ha nem akarnak kutyát, azt gondolják te sem vagy alkalmas a kutyanevelésre.
Ha mégis, nagyon-nagyon szeretnéd a következőket teheted. Menj el egy közeli menhelyre önkéntesnek. Bizonyítsd be, hogy komolyan gondolod és tudsz gondoskodni egy élőlényről. Ha kitartó vagy, talán idővel lehet saját kutyád, addig pedig sokat gyakorolhatsz a menhelyi kutyákkal és még az is lehet, hogy ott beleszeretsz egybe.
Nem tudom hány éves vagy, de lehet, hogy a szüleid engedélye vagy jelenléte kell a menhelyen az önkéntességhez. Inkább ezt kérd ajándékba, hogy támogassanak az önkénteskedésbe. Nagyon sokat tanulhatsz a kutyákról és magadról is. Talán kiderül, hogy mégsem neked való a kutya, de az is előfordulhat, hogy az derül ki, hogy neked való. :-)
Szóval sírás, könyörgés helyett bizonyítsd be, hogy felelősen tudsz kutyát vállalni.
Semmiképpen ne állíts be csak úgy egy kutyával, ezt nem szabad megtenned a kutya érdekében!
A kölyökkutya megrág mindent, igen. Bepisil, bekakil, rongál, rág. Nevelni kell, az első naptól fogva, rengeteg időt, energiát és pénzt igényel.
Nem tudom, hány éves vagy, és azt sem, hogy miért nem engedik a kutyát a szüleid. Ezek is fontosak lennének a kérdés megválaszolásában.
Kertes házban laktok, vagy lakásban? Ha kertesben, akkor bent is lenne a kutya, vagy csak kint?
Írd le a fentiekre a választ, és azt is, hogyan képzeled el a kutyás életet. Mit csinálnál, ha lehetne kutyád, írd le egy-egy napotokat.
Ezek után tudok válaszolni, ötleteket írni.
Menhelyről nem hozunk. Mamáék megszívták
a helyi menhely nagyon bunkó volt velük, kiskutyát akartak de végül egy neveletlen 1-2 évést adtak nekik ami nagyon más volt mint ahogy a menhely mondta :( Azóta is szenvednek vele. Annyi cuki, ingyen elhozható pici kutya van,de nagyon messze vannak :(
Menhely, gyepi, vagy bejegyzett tenyésztő!
Szaporítótól SOHA!
De a kutyus érdekében inkább ne erőltesd.
Semmi képpen se állits haza egy kiskutyával.
Olcsó kutya pedig nincs, első évben csak az állatorvosnál 25-30 ezret fogtok otthagyni az oltásokra.
Ha pedig a jövőben a szüleid megengedik a kutyát, de nem akarnak majd 150 ezret fizetni egy tenyésztőnek, akkor menjetek egy menhelyre kutyáért.
A 30 ezres kölykök nagy számban lesznek betegek, akár csak idegrendszerileg is és majd csodálkozhattok ti is, hogy miért támad a kutyátok.
Ha a szüleid ennyire ellene vannak, lehet, hogy jobb lenne, ha tényleg nem lenne kutyád. Mert, miután meglett a kiskutya, gyorsan kiderülhet, hogy az ő elképzeléseik nem egyeznek a tiéddel. Én 10 évesen kaptam az első kutyámat, a szüleim nálam simán belementek a kutyavásárlásba(bár a fajta közel sem az lett, amit szerettem volna), de mikor megkapta a szükséges oltásokat és közöltem, hogy akkor viszem sétálni, ők kijelentették, hogy egyedül nem vihetem, mert veszélyes, ők pedig nem értek arra rá, hogy napi 2 órát a kutyával andalogjunk. 1 év múlva már sikerült kiharcolnom, hogy mehessek vele egyedül, de nem is ez a lényeg.
Egy kölyök igenis rág, ugat, bepisil, bekakil és felássa a kertet és ha felnő is simán előfordulhat, hogy néhanapján bepisil a szőnyegre vagy épp telibehányja azt. Hacsak nem hipoallergén fajta, minden tele lesz szőrrel, a padlón pedig meglátszik a tappancsa.
Ha ezt a szüleid nem birják tolerálni, hanyagolni kéne a kutya témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!