Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti megtudnátok ölni egy...

Ti megtudnátok ölni egy kutyát ha nagyon éhesek lennétek a háború után? Megtudnátok bocsájtani a dédszüleiteknek ha ők ezt megtették?

Figyelt kérdés
Nagypapám mesélte, hogy háború után, ment haza szomszéd faluból és meleg étel várta aminek nagyon örült. És megette. Aztán kereste a kutyáját és akkor mondták el neki hogy mi történt... nagyapám is meglepődött, de azt mondja annyira "jólesett" neki az étel hogy nem érdekelte. Most komolyan, ezt a történetet sosem hallottam még és ez baromira kikészít. Gondolom háború alatt védte őket és oltalmazta a kutya, erre meg megölik és megeszik.... Ez borzalémas. te képeslennél erre? Milyen ember tesz ilyet? De komolyan. Vagy ha nem tudod mit ettél, tudnál csak így beszélni rőla, szemrebbenés nélkül???
2018. ápr. 5. 09:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Uriguayi sportolók lezuhantak repülővel az andokban. Páran túlélték. Egy idő után, nem volt mit enniük és elkezdték megenni a halottakat. A túlélés egy nagyon erős kényszer. Ezt valaki, aki még nem éhezett, nem állt az éhhalál szélén fel sem tudja fogni.
2018. ápr. 5. 13:45
 12/20 anonim ***** válasza:
91%

Annó dédmamám mesélte, hogy a "Nagy háború" (ő így hívta) idején az utcára tévedt lovat szinte élve ették meg. Egy egész falunyi ember életét mentette meg az a mennyiségű hús. Elmondása szerint megettek mindent, ami mozgott; lovat, kutyát, macskát, bármit. A szülők a gyerekeiket hozták vissza az éhhalálból.

Tehát nem, semmiképp sem haragudnék rá. Mi el sem tudjuk képzelni, milyen lehetett élni a háború alatt, hetekig, akár hónapokig éhezni, a mocskos folyóból inni, folyamatosan rettegni, melyik gyereked hal éhen vagy viszi el egy, a folyóvízből összeszedett fertőzés.

Egyébként a II. világháborúban, Sztálingrádban az ostrom idején a katonák egymást ették, és őket sem hurcolta meg ezért senki. Nem volt más.

2018. ápr. 5. 13:48
 13/20 anonim ***** válasza:
11%
Látod? Megmondtam. Pikk-pakk kiderül, ki milyen ember valójában...az ilyen helyzetek van akiből, az "embert", van akiből az "vadállatot" hozzák ellő. Egy szempillantás alatt eljutottunk odáig, hogy adott esetben embert enni sem probléma... szóval remélem, most már elnézőbb tudsz lenni a dédszüleiddel, akik legalább a kutyánál megálltak.
2018. ápr. 5. 14:18
 14/20 anonim ***** válasza:
92%

Miért lenne probléma az emberevés, ha a szituáció úgy hozza? Sok állat is kannibalizmusra adja a fejét, ha nem adott más táplálékforrás, és szerencsétlen hetek óta nem jutott hozzá semmilyen tápanyaghoz.

Nem tudom, hogy a jelenlévők közül éhezett-e már valaki hetekig, hónapokig. Full éhezésre gondolok, nem csurran-cseppen semmi, még egy szem krumpli sem. A Himaláján lezuhant sportolók nem gondolták úgy, hogy olyan esetekben az emberevés elítélendő és erkölcstelen dolog...

2018. ápr. 5. 16:09
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
A lezuhant repülőről láttam filmet is. Nem ölték meg egymást :) Aki meghalt, annak ettek a húsából és persze nem örömmel. Én nem ítélem el őket. Persze más lenne, ha vadászták volna egymást.
2018. ápr. 5. 18:11
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

"Gondolom háború alatt védte őket és oltalmazta a kutya"

Francokat. Ha jöttek az oroszok, lelőttek minden mozgó állatot, ha olyan kedvük volt.

Dédiékkel megcsinálták. Aztán ha elfogytak az állatok, odaállították dédnagyapám apját az istállóhoz és körbe lőtték. Közben meg röhögtek. Az öreg meg bekattant.

De hogy a kérdésre is válaszoljak, nem ítélném el őket. Hiszen ha akkor éhen halnak, én nem létezem. Nyilván nem viccből csinálták, hanem azért, mert nem volt más.

2018. ápr. 5. 20:57
 17/20 anonim ***** válasza:
64%

Nos én már éheztem egy afrikai országban, 4.5 napig szószerint nem ettem semmit.

De eleve is sovány voltam, így nem sokon múlt, hogy életben maradtam.

Nem kutya, de lett volna ott állat amit megehetek, de nekem kellett volna megölnöm, s nyersen megennem.

Ezt nem tettem meg.

Ugyanakkor az átlag ember azzal, hogy bemegy a boltba és vesz sertés, szaevasmarha, csirke, stb. húst, azzal rosszabb dolgot követ el. Egyrészt ezek az állatok is értékesek lennének annyira mint egy kutya, csak már megszoktuk, hogy esszük Őket, ilyen a kultúránk... Másrészt ezeknek az állatoknak megváltás lenne, ha valaki menne és egy ásóval fejbe vágná.

Sokkal humánusabb mód lenne, mint amin jelenleg keresztül mennek, a feldolgozott és nem szabadtartású állatok a poklokpoklát élik át, mielőtt végre örökre távozhatnak.

2018. ápr. 27. 11:14
 18/20 anonim ***** válasza:
21%
A magyar/cigány/magyar/(folytatódik a sorminta) nem egyenjogú ember, uráli csőcselék, a kutya meg tisztátalan állat, az ember képmutatásának vigyorgó partnere. Szóval vigyorogva megtenném!
2023. máj. 7. 17:07
 19/20 anonim ***** válasza:
en nem lennek ra kepes de meg tudnam bocsajtani annak akit a haboru erre ravett. azert sem igaz hogy ha nagyon ehes valaki mindent megeszik mert egy vegetarianus vagy vegan akkor se enne hust se kutyat se mast ha ehezne.
2024. júl. 18. 04:32
 20/20 anonim ***** válasza:
11 es. az emlitett sportolok kozt viszont tobben ehen haltak mert nem voltak kepesek megtenni amit a tobbiek. Pedig hullabol enni kevesbe szornyu mert az mar nem elo szemely volt.
2024. júl. 18. 04:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!