Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti nem gondolkodtatok még...

Ti nem gondolkodtatok még azon, hogy milyen rossz lehetett a kutyáknak a háborúban? Ti mit tennétek a kutyátokkal háború esetén?

Figyelt kérdés
Én lehet, hogy inkább méreginjekciót adnék be neki vagy elaltanám, mert nem tudnám ellátni, éhezne, ha légitámadás van, valószínű nem vihetném le a légóba, esetleg a katonák lelőnék. Morbid kérdés, de érdekel a véleményetek.

2013. jún. 28. 21:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én megpróbálnám magammal vinni. Bepakolnék egy táskába ételt és elsősegély csomagot, a kutya meg ezek tetején üldögélne a kutya.
2013. jún. 28. 21:39
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem szoktam ilyeneken gondolkodni,de én ugyan úgy védeném mint a gyerekemet!
2013. jún. 28. 21:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
érdekes kérdés! én zombi fan vagyok( The Walking Dead, yeaah), és a sorozat megnézése után gondolkodtam hasonlón. Csak zombitámadás esetén adnék be neki méregkapszulát, mert ott valószínűleg engem védelmezve megtámadná a zombikat, ami egyet jelentene a halálával. De a háborúban talán el tudnánk rejtőzni valahol, és ott emberek ellen lenne esélyünk, ha nem csapatban támadnának. Bocs, kicsit elrugaszkodtam a zombikkal, de ehhez viszonyítottam a háborút is.
2013. jún. 28. 22:10
 4/11 anonim ***** válasza:
Igen, én már gondoltam rá. Minden vészhelyzetre. Egy helyen tartom a kutyám és a macskám cuccait, hogy pillanatok alatt bepakolhassam. A szállítódobozok mindig útrakészen állnak meleg takaróval és tálkákkal. Az állatokat úgy neveltem, hogy ne csak a száraz tápot és a konzervet fogadják el, hanem az ételmaradékot is. Egyébként a kutyák nagyon sokat kibírnak, de ahhoz érezniük kell a gazda jelenlétét és támogatását. A legszemetebb dolog a katasztrófavédelemtől, hogy pl. árvízkor nem engedik, hogy a gazda a kutyáját is mentse. Amiről te írsz, az extrém eset, de mindannyiunkat kényszerdöntésre ítélne. Az állataim velem maradnának és menteném őket az utolsó leheletemig, nekem ezt diktálja a lelkiismeretem. Amúgy köszönöm a kérdést, régen olvastam már ehhez fogható értelmes felvetést. Imádkozzunk, hogy nálunk soha ne legyen háború. Már régen elhunyt nagyapám mondta mindig, aki megjárta Piavét és a Don-kanyart is, hogy: "csak egészség legyen meg béke, a többi le van carva!" És mennyire igaza volt...Én, ha minden kötél szakadna nem altatnám el őket, hanem szabadon ereszteném. Talán úgy lenne esélyük a túlélésre. A szívem megszakadna, de ezt tenném. De amit te tennél nem visszataszító, bár végtelenül szomorú. Mutatja, hogy van szíved.
2013. jún. 28. 22:23
 5/11 anonim ***** válasza:
Én írtam ki a kérdést, egy régi fiókommal, mert valamiért ezzel nem engedte kiírni. Én azt hiszem, nem tudunk hitelesen elképzelni egy ilyen helyzetet. Legtöbbünk sosem volt valós életveszélyben, nem tudjuk azt a mértékű brutalitást, félelmet, rettegést elképzelni. Én azt gondolom, hogy kutyáimhoz mérten cselekednék: egyikük fél évig kóborolt, talán több esélye lenne túlélni, ha elengedném, a másik sajátomat megpróbálnám magammal vinni, ha nem lenne mit ennie, szenvedne, beteg lenne, lehet, hogy megölném, nem tudom. Köszi a válaszokat!
2013. jún. 28. 22:42
 6/11 anonim ***** válasza:
A másikat tuti nem ereszteném szabadon, mert mindenféle gonosz ember brutalitásának, vagy pusztán az emberek éhségének ki lenne téve, lehet, elfognák, és megennék, vagy a katonák poénból megkínoznák stb.
2013. jún. 28. 22:44
 7/11 anonim ***** válasza:
4-es nagyapja mondta bölcsen. Legyen béke. Őt két világháborúba is belekergették.
2013. jún. 28. 22:55
 8/11 anonim ***** válasza:
gyűlölöm a háborút, a szívszerelem fajtám, az akita inu pl. majdnem kihalt a második világháború miatt. szabadon én sem ereszteném, de megölni sem tudnám, bár ez lehet, hogy abban a helyzetben inkább gyengeség, mint erény. De ha belegondolok, lehet, hogy én előbb halnék éhen a vadonban, mint ő..
2013. jún. 28. 23:00
 9/11 anonim ***** válasza:
Megnyugtatlak, hogy gyönyörű magyar fajtánk, a komondor is majdnem kihalt a 2. vh. alatt, mivel úgy védte a portát a katonákkal szemben, hogy azoknak le kellett lőniük, hogy bejuthassanak.
2013. jún. 28. 23:02
 10/11 anonim ***** válasza:

ezt nem tudtam.. :( ha belegondolok, hogy az emberek mellett mennyi állat szenvedhetett azokban az időkben, elfog a rosszullét. Sokan fel sem fogják, csak az mekkora szerencse, hogy olyan korszakban születtünk, ahol nincs háború.(a jövőről persze nem tudhatunk semmit)

De szeretném magammal elhitetni, hogy nem adnám fel és küzdenék, és ezt a kutyámnak sem "engedném meg"(mármint hogy feladja), mert egy szörnyű idealista vagyok. de ismétlem, ez nem biztos, hogy jó dolog, csak én így cselekednék.

2013. jún. 28. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!