Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire hasonlit a németjuhás...

Mennyire hasonlit a németjuhászra?

Figyelt kérdés

Meg mielött tàmadnàtok, nem vettem, kaptam a kiskutyát, egy szökös németjuhász anyuka nem vart kölykeként. A szomszadsagban sok németjuhasz van. Megeshet hogy akar fajtatiszta? Tudom törzskönyv nélkül nem az, de ugy paraszti nyelven kérdezem. Képek: [link]

[link]

2017. okt. 26. 17:08
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
0%

ma 18:57

A kérdés nem az volt, hogy ki hogyan oldaná meg az általad felvázolt helyzetet.

A GYK-ban is le van írva, lehetőleg a kérdésre menjen a válasz. Ebben a kérdésben nagy része egészen másról szól. Tedd fel a kérdésedet külön, új kérdésként. Akkor nem rondít bele senki más kérdésébe remélhetőleg.

2017. okt. 27. 20:47
 42/42 anonim ***** válasza:
80%

Akkor én is csatlakoznék a téma szétoffolásához :D

Kérdező kösd föl a gatyád! Biztos, hogy nem 100% németjuci a kutyád, de ne feledd el, hogy fele génkészletét egy nagyon nagy mozgásigényű kutyától örökölte, aki elég rafkós volt ahhoz, hogy meglépjen a tulajdonosaitól (a "szökős" szóból ítélve rendszeresen) és befedeztesse magát (akár kerítésen keresztül is). Én a helyedben nem a fajtatisztaságán agyalnék, hogy hogy fogod tudni fizikailag és mentálisan lefárasztani.

Egy halk megjegyzés: a "ne vidd ki az utcára, ne vidd más kutyák közé, amíg az oltási programja be nem fejeződött" lószart nem ér szigorú fertőtlenítési protokoll nélkül, a parvót ugyanis cipőtalpon is be lehet hurcolni. Szóval két dolgon lehet aggódni:

- hogy a kutya milyen fertőzést kap el, akár szigorú fertőtlenítés mellett is, amíg le nem zárul az oltási programja 4 hónapos kora körül és addig sehová nem viszitek

- vagy hogy a túl hamar elválasztott kölyök hogy fog szocializálódni (azaz beilleszkedni a társadalomba) tudván, hogy 3 hetes korukban kezdődik és nagyjából 14-16 hetes korukban zárul le egy iszonyatosan fogékony szakasz az életükben. (Mivel kevésbé jó helyről hoztátok ÉS túl hamar lett elválasztva nagyon sok mindenről lemaradt a csöppség).

Jó döntés természetesen itt sincs.

Többieknek meg csitt: a kérdés az egyed vs. a faj jóléte. Ha a te lábad előtt nyöszögne egy 6 hetes kölyök, akit lehet, hogy hamarabb "elintéznek", minthogy a leadnak akár egy gyepire is, lehet, hogy neked sem lenne ekkora a szád.

2017. okt. 28. 19:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!