Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire hasonlit a németjuhás...

Mennyire hasonlit a németjuhászra?

Figyelt kérdés

Meg mielött tàmadnàtok, nem vettem, kaptam a kiskutyát, egy szökös németjuhász anyuka nem vart kölykeként. A szomszadsagban sok németjuhasz van. Megeshet hogy akar fajtatiszta? Tudom törzskönyv nélkül nem az, de ugy paraszti nyelven kérdezem. Képek: [link]

[link]

2017. okt. 26. 17:08
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
27%
Mellesleg ha valakinek nem esbe le, az "ingyen" azt jelenti, hogy a kökykök nem kaptaknse oltást, se féreghajtót, se chipet, se normális ételt. Tehát nem csak szaporítás történt, hanem állatkínzás is és törvényséttés. A kedves kérdező ezt is támogatta. De persze egyszerűbb efelett is szemet hunyni.
2017. okt. 27. 06:56
 32/42 anonim ***** válasza:
71%
Semmikor nem ér véget. Ha menhelyre kerülnek, mikor ér véget? Még egyszer megkérdezem, a menhely akkor mitől jobb és mit támogat?
2017. okt. 27. 07:32
 33/42 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként szívesen megmondom, mikor ér véget: amikor végre bevezetnek egy évi húszezer forintos ebadót, ami alól az ivartalanított kutyák mentesülnek. Mondanám, hogy a tenyészebek is, de mivel az állam kiszállt a törzskönyvezésből, ezt már nem lehet jogilag definiálni.
2017. okt. 27. 07:39
 34/42 anonim ***** válasza:
39%

Akkor üsse agyon a kölyköket? Jah, az is állatkínzás. Akkor adja oda ingyen? Az is állatkínzás... Ellik a kutya? Állatkínzás.

Amúgy tudjátok mi a poén? A tenyésztős kutyák ugyanúgy elveszik a helyet a menhelyiektől mint az összes többi.

Igen, ivartalanítani kéne, de amikor már megszülettek a kölykök melyik a jobb? Eltenni láb alól, vagy ingyen elajándékozni? Itt nem az utolsó az állatkínzás... A kérdezőnek pedig semmi köze a szuka gazdájához még mindig.

2017. okt. 27. 09:47
 35/42 anonim ***** válasza:
46%

Ha ez felmerül valakiben, hogy ugyan olyan szaporítótól kutyát hozni, mint menhelyről, akkor ott komoly gondok vannak az illető fejében.

Nézd, okoska, a menhely nem vesz át szaporítóktól kutyákat. Legfeljebb lefoglalja az összeset, a szukát is. Nem vesz be gazdáktól kutyákat, hisz így is mind 150%-on működik, olyan zsúfoltsággal, ami sokszor nem is szabályszerű. Legfeljebb várólista lehet, de nálunk pl évek óta nem tudtak bevenni várólistás kutyákat, mert mindig van menhely elé kikötött, útról összeszedett, dobozba kirakott, elütött, gyepiről kimentett, stb kutya. Mind a kérdésben szereplő típusú szaporítónál született persze.

(A tk-es kutyákat nem értem hogyan, milyen alapon kevertétek már megint bele. Mi köze ehhez? Az egész országban nincs összesen még 5 tk-es kutya sem menhelyeken, gyepiken.)

Az lenne az ideális, akkor szűnne meg ez a helyzet, ha senki nem hozna el szapitól kutyát. És ha komolyabban vennék a bíróságon, hogy kibodni a kölyköket vagy agyonverni tilos. Ha a szaporító nyakán maradna minden kölyök, akkor 100x is végig gondolnák, hogy megéri-e ez.

2017. okt. 27. 12:09
 36/42 anonim ***** válasza:
85%

Szaporítózhatsz itt nekem orrba-szájba, akkor is az a véleményem, hogy csak egészen elvetemült hülyék szerint lehet gáz az, ha valaki ingyen elhoz egy kutyát olyan helyről, ahol rossz sora lenne. Megvenni természetesen merőben más, de erről ugye szó se volt.

Kérem a pirosakat, erre élvezek én is, segítsünk egymáson!

2017. okt. 27. 14:24
 37/42 anonim ***** válasza:
67%
Várom már a "humánumból" csuklóból altató "állatvédőket" itthon is, mint a PETA. Doktriner elmebetegek, szevasztok.
2017. okt. 27. 14:27
 38/42 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint én egy hülye, szemét vagyok, amiert elhoztam. Köszi. Szerettünk volna egy kiskutyát, nem volt fontos a fajtatisztasaga. Nem tudom a többivel mi lesz, nem is az én dolgom. Neki megprobalunk mindent megadni. A menhely ami a közelünkben van, csak saját házba ad kutyàt. De nektek tényleg agyatokra ment már ez a szaporitosdi. A normalis valaszokat köszönöm. Egyébként kan, és Lucky a neve. Jah, és kapott oltást, féreghajtot, normalis kaját kap. Aki itt az àllatkinzàst emlegette.
2017. okt. 27. 14:49
 39/42 anonim ***** válasza:
100%
Akkor azt mondjátok meg, kedves, okos válaszolók, hogy ti hogy oldanátok meg ezt a helyzetet, ami jelenleg fenn áll itthon a kidobott kutyák és a szaporítók miatt? És ti mit tesztek ezellen?
2017. okt. 27. 18:57
 40/42 anonim ***** válasza:
42%
Ezt mondom. Az embereknek itt az agyára ment a szaporító vs tenyésztő duma. Nálatok jó helye lesz. :) bolha és kullancs ellen ne felejtsetek majd el később valamit használni (pl Kiltix) :)
2017. okt. 27. 19:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!