Mennyire hasonlit a németjuhászra?
Meg mielött tàmadnàtok, nem vettem, kaptam a kiskutyát, egy szökös németjuhász anyuka nem vart kölykeként. A szomszadsagban sok németjuhasz van. Megeshet hogy akar fajtatiszta? Tudom törzskönyv nélkül nem az, de ugy paraszti nyelven kérdezem. Képek: [link]
Akkor üsse agyon a kölyköket? Jah, az is állatkínzás. Akkor adja oda ingyen? Az is állatkínzás... Ellik a kutya? Állatkínzás.
Amúgy tudjátok mi a poén? A tenyésztős kutyák ugyanúgy elveszik a helyet a menhelyiektől mint az összes többi.
Igen, ivartalanítani kéne, de amikor már megszülettek a kölykök melyik a jobb? Eltenni láb alól, vagy ingyen elajándékozni? Itt nem az utolsó az állatkínzás... A kérdezőnek pedig semmi köze a szuka gazdájához még mindig.
Ha ez felmerül valakiben, hogy ugyan olyan szaporítótól kutyát hozni, mint menhelyről, akkor ott komoly gondok vannak az illető fejében.
Nézd, okoska, a menhely nem vesz át szaporítóktól kutyákat. Legfeljebb lefoglalja az összeset, a szukát is. Nem vesz be gazdáktól kutyákat, hisz így is mind 150%-on működik, olyan zsúfoltsággal, ami sokszor nem is szabályszerű. Legfeljebb várólista lehet, de nálunk pl évek óta nem tudtak bevenni várólistás kutyákat, mert mindig van menhely elé kikötött, útról összeszedett, dobozba kirakott, elütött, gyepiről kimentett, stb kutya. Mind a kérdésben szereplő típusú szaporítónál született persze.
(A tk-es kutyákat nem értem hogyan, milyen alapon kevertétek már megint bele. Mi köze ehhez? Az egész országban nincs összesen még 5 tk-es kutya sem menhelyeken, gyepiken.)
Az lenne az ideális, akkor szűnne meg ez a helyzet, ha senki nem hozna el szapitól kutyát. És ha komolyabban vennék a bíróságon, hogy kibodni a kölyköket vagy agyonverni tilos. Ha a szaporító nyakán maradna minden kölyök, akkor 100x is végig gondolnák, hogy megéri-e ez.
Szaporítózhatsz itt nekem orrba-szájba, akkor is az a véleményem, hogy csak egészen elvetemült hülyék szerint lehet gáz az, ha valaki ingyen elhoz egy kutyát olyan helyről, ahol rossz sora lenne. Megvenni természetesen merőben más, de erről ugye szó se volt.
Kérem a pirosakat, erre élvezek én is, segítsünk egymáson!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!