Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire hasonlit a németjuhás...

Mennyire hasonlit a németjuhászra?

Figyelt kérdés

Meg mielött tàmadnàtok, nem vettem, kaptam a kiskutyát, egy szökös németjuhász anyuka nem vart kölykeként. A szomszadsagban sok németjuhasz van. Megeshet hogy akar fajtatiszta? Tudom törzskönyv nélkül nem az, de ugy paraszti nyelven kérdezem. Képek: [link]

[link]

2017. okt. 26. 17:08
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
49%

Ezt nem hiszem el... Az ember normálisan feltesz egy kérdést, erre egyből jönnek a "miért nem ivartalanítottad, miért rághatja a pórázt?" válaszok. Elárulom, hogy senkinek semmi köze hozzá, hogy ki, honnan vesz kutyát. A szuka meg nem is a kérdezőé, hogy ivartalanította volna már?? De gondolom itt mindenkinek 180 ezres törzskönyves kutyája van... Ezt a kölyköt befogadta, jó helyen van, de megint mindenki jön a szaporító dumával. Gratulálok.

A kérdésre válaszolva: szerintem is rottweiler lehet még benne :) de egy biztos, oltári cuki :D

2017. okt. 26. 19:08
 12/42 anonim ***** válasza:
19%

A miért rághatja a póráz kérdést azért tettem fel mert ugye kutyát következetesen nevelünk. Ha most engeded a póráz rágását és késöbb sem tiltod akkor ez így is marad. Ha te ezt szeretnéd, hogy a te kutyád rágja a pórázt akkor csak nyugodtan. Ez egy szimpla utalás lett volna a kérdező felé, hogy ez nem feltétlen jó.

Azt pedig egy szóval nem említettem, hogy a kérdezőnek kellett volna ivartalanítani a kutyát. Szimplán azt mondtam, hogy véletlen alom nincs hisz ha meg tud szökni a tüzelő szuka akkor mindenki tudja mi lesz a végeredménye. Két hónap alatt pedig bőven lehet ivartalanítani, így ez sem véletlen alom volt, mert ha nem szerették volna megtartani akkor eleve nem lesz vemhes a kutya. A többi pedig csak mind kifogás. Ez is ugyan olyan szaporítás mint amikor pénzért árulod, hisz a menhelyen lévő kutyáktól veszi el az élet lehetőségét. Azt meg inkább szóba sem hozom, hogy legalább 100000 gazdátlan kutya van magyarországon. Ismétlem ezért nem a kérdező a felelős, de ezek után legalább a szuka gazdájával elbeszélgethetne, hogy miért is lenne jó egy ivartalanítás.

Számomra minden kutya egyenlő és nem teszek különbséget köztük csak azért mert egyik fajtatiszta vagy a másik egy utcakeverék vagy akár egy szaporítótó telepről vett fajtajellegű keverék. A kutya erről nem tehet. Ez pont olyan mintha téged azért ítélnének el, mert feketének születtél vagy ázsiai vagy. A gazdájuk között viszont különbséget teszek, mert aki tudatosan támogatja a szaporítást (vagy másnéven állatknízást) az ne játsza itt a nagy állatvédőt és ne papoljon, hogy mennyire szereti az állatokat.

Kérdésedre pedig visszatérve fajtamentéstől mentett kutyám van és egy törzskönyves kutya akit külföldről mert olyan munkára amire kell sajnos nem találtam megfelelőt fajtamentésnél, menhelyen. Viszont idén 300 000Ft-ot adományoztam menhelyeknek, fajtamentőknek és egyéb állatvédő szervezeteknek. Veled mi a helyzet?

2017. okt. 26. 19:27
 13/42 anonim ***** válasza:
78%
Nem, nem fog úgy kinézni, mintha fajtatiszta nj lenne. Ettől függetlenül cuki keverék :) Bár nagyon fiatalkának tűnik nekem még.
2017. okt. 26. 19:40
 14/42 anonim ***** válasza:
43%

A szomszédban van 4 kidobott kölyök, akiknek hónapok óta próbálnak gazdát találni sikertelenül. Pedig a szomszédunk, aki összeszedte őket oltatta, féreghajtóztatta, chipelte őket.

A menhelyen egy zacskóba kötözött kutyacsalád van most, a nagyon fiatal szuka és a 9 pár napos kölyke.

Egyik közeli ismerősöm az út mellett talált kb fél éves ideiglenes kutyájának próbál gazdát keresni.

És ezek csak a szapis, keverék gazdakereső kölykök! Bele sem megyek mennyi felnőtt kutya vár gazdára!

Erre mit tesz az egyszerű ember? Hozza el szaporítótól a kutyát, ezzel is támogatva ezt a tevékenységet, mutatva a nj gazdájának, hogy nyugodtan szaporítson tovább, mert mindig lesz hova elpasszolni a kölyköket. Legfeljebb mennek zacskóban majd az út mellé a kicsik, hisz úgy is lesznek olyan bolondok, akik nem tudják majd ott hagyni őket.

Kedves kérdező, senki nem hozta fel a tk-es kutyákat, csak te. Itt kizárólag arról van szó, hogy a szaporításnak csak akkor lesz vége, ha az állatkínzást komolyabban büntetik ÉS senki nem hoz el tőlük kölyköt! De amíg lesznek olyan értelmes emberek, mint te, akik inkább a szaporítót választják a tudatos, felelős kölyökválasztás vagy mentés helyett, sosem ér véget ez a horror. De ha nem látod be, nem tudod felfogni, hogy mi az etikai gond azzal, ha szaporítót segítesz, nem érdemes magyarázni tovább.

2017. okt. 26. 21:03
 15/42 anonim ***** válasza:
43%

Ezért nem ragoztam én sem tovább mert az emberek csak vérengzenek ha azt mondod nekik, hogy ezzel mind az állatkínzást támogatják, de örülök hogy azért akad még valaki aki tud gondolkozni.

2017. okt. 26. 21:17
 16/42 anonim ***** válasza:
50%
Mind szép és jó amit leírtatok a szaporításról, de a kérdező állítólag ingyen kapta/elhozta a nem várt szaporulatból a kölyköt. Nem adott érte pénzt a leírása alapján. Tehát, nem kell támadni! A szaporítok nem ingyen osztogatják a kölyköket. Ha meg mégis máshogy van mint ahogy leírta, akkor rácseszett, ugyanis nyomokban van németjuhász a kölyökben, nem esélyes, hogy még fajtajellegűnek is elmenjen.
2017. okt. 26. 21:30
 17/42 anonim ***** válasza:
41%

Teljesen mindegy, hogy pénzért vagy ingyen hozza el a kutyát egy ilyen fölösleges szaporulatból. Mindkettő FÖLÖSLEGES szaporítás. Nem várt szaporulat pedig nem létezik, hiába áltatod magad ezzel.

Az is szaporító aki pénzszerzés érdekében elleti a kutyáját minden lehetséges alkalommal és az is aki felelőtlenségből mert például elszökik.

Mindegy melyiktől hozod el a kutyát, mert ezzel támogatod mindkettőnek a fennmaradását. Ezek az emberek tudatosan nem ivartalanítják a kutyájukat mert mindig lesz valaki aki elhozza a kölyköket (mint jelen esetben a kérdező). Minden ilyen fölösleges szaporulattal a menhelyen lévő kutyákat fosztják meg az élet lehetőségétől, de persze nehéz a dolgok mögé látni. Fölösleges is belemenni ha ennyire korlátolt a gondolkodásod.

2017. okt. 26. 21:43
 18/42 anonim ***** válasza:
56%
Hülyeségeket firkálsz. Ha bekerül egy menhelyre - márpedig a legtöbb besikerült kölyök odakerül - s onnan fogadja örökbe, akkor rendben van????????
2017. okt. 26. 21:45
 19/42 anonim ***** válasza:
82%

Hogy a kérdésre is kapjon némi választ a kérdező:

Szerintem a feje formája nem német juhászos. A színe is sokkal közelebb áll egy rotihoz.

Bírj ki még pár hónapot, és olyan 7-8 hónaposan látni fogod, mivé fejlődött.

2017. okt. 26. 21:55
 20/42 anonim ***** válasza:
72%
Akkor üssék agyon őket, nem? Az sokkal jobb... Ingyen hozta el a kölyköt, szóval mivel is támogatta? Semmivel. Már megszülettek, legalább jó gazdihoz került az egyik. Igen, jobb lett volna ivartalanítani, de ez nem változtat a tényeken.
2017. okt. 26. 21:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!