Lány kutyánál kangörcs? Mi ez?
Fiatal lány kutya mag akarja hágni az ember lábát.
Miért csinálja? A falkában látta? vagy mi ez?
"Most azért 4 évesen nem a te kutyád volt bakker...😂"
Jó, akkor -1, sokat változott a dolog?
A következőt már én kaptam ajándékként, mert hiányzott az öreg haver.
"Nyilván nem te foglalkoztál vele érdemben."
Vele nőttem fel. Ok, nem a tulajdonom volt, de attól még tapasztalat, ha valaki kutyával nő fel, vagy mondjuk később szembesül vele hogy mi a kutya.
"Lehet panellakó vagyok de ha kutyám van az legalább 15 évig él."
A kicsik tovább élnek. Köztudott. Unokatesómék tacsija 20 felett volt.
94 óta a közepes és nagytestű kutyáink átlagban 12 évig éltek, kivétel akit megmérgezett a kapunál egy jóakaró.
Igen, de panelban nem csak kicsi kutyát lehet tartani, ezt ne felejtsd el!
Érdemi foglalkozás nálam a nevelés, közös séta, sport, fegyelem, hogy behívható legyen, hogy tiltani tudja az ember, állatorvoshoz vinni, stb. A szeretet, meg hogy ki ad neki kaját az másodlagos, véleményem szerint az érdemi foglalkozás nagyon ritka kivételektől eltekintve azért 20 éves kor felett kezdődik, mire megérik rá az ember.
"De ha meg ennyire értesz a kutyákhoz, és belekötsz mindenkibe... Miért használod a lány szót a szuka helyett??"
Talán mert nem akarok hivataloskodni, meg nem vagyok nyelvtannáci, és nem is doktori disszertációt írok?
Ha fajtisztát írnék a gyerekkorombeli kutyára, abba is belekötnétek pedig szándékos lenne, mivel nem fajtatiszta.
Egyébként elfogadtam, ha valaki elolvasná amit írok, csak épp a kioktató pökhendi válaszokra amilyen az adjisten olyan a fogadjisten.
A kérdésre a válasz így hangik: "dominál, ne hagyd neki"
Minden járulékos bunkóskodás nélkül. Hidd el lehet úgy is.
Igen, feltettem egy kérdést, amivel még nem találkoztam, és kapok kioktató válaszokat, olyanoktól is, aki arra büszke, hogy panelban kínoz kutyát, de nekem kéne rosszul érezni magam, mert korábban egy régi telken előfordult baleset.
Ez volt az első válasz!!! Dominál, vagy frusztrált. Csak neked ez a válasz nem felelt meg.
Panelban kínoz kutyát? Hát már bocs, de jobb mint kiszökni a kertből és meghalni.
"Panelban vagyok kutyával. Egy tacsi, egy sharpei keverék. Napi minimum 4-5 óra séta van télen -nyáron -hóban -fagyban, de nem csak flangálunk. Parkban 4 hektáron póráz nélkül, találkoznak a cimbikkel 1-2 órára, labdázunk, otthon csak aludni van erejük nem unatkozni. És mi a plusz? Kávézó, belváros, kutyastrand, hegyekben kirándulás, nyaraláskor visszük magunkkal... Úgyhogy LEGALÁBB olyan jó dolguk van mint a kerti kutyáknak. LEGALÁBB... "
Egy másik válasz. Ezen felül napi 16 órát vagyok a kutyámmal, a maradék ami suli/munka. Te a kerti kutyáiddal hány órát töltesz? Jobb esetben 1? 😁👌
"Igen, de panelban nem csak kicsi kutyát lehet tartani, ezt ne felejtsd el!"
A nagyot azért kínzásnak tartom, a korábbi kommentemet meg ne vedd fel. Nincs jó napom. Épp hajnalban rendőrséggel fenyegettek, mert ugatott a kutya 3-at egy sünre, mire lementem hogy behozzam, de azért bele tudtak kötni.
"Érdemi foglalkozás nálam a nevelés, közös séta, sport, fegyelem, hogy behívható legyen, hogy tiltani tudja az ember, állatorvoshoz vinni, stb."
Egytértünk. 4 hónaposan került hozzám. Pont 6 hónapos egyébként, ül, fekszik már működik, a mancsát is adja ha kérem, és igazából most tűnt fel hogy ezt a dolgot egyre kevesebbet csinálja, amióta tanítva van, de ma pont rájött míg kimentem szivarozni egyet.
Mondjuk ez inkább az ő érdem, az egyik legokosabb és legönfejűbb kutyám a sok közül.
"A szeretet, meg hogy ki ad neki kaját az másodlagos, véleményem szerint az érdemi foglalkozás nagyon ritka kivételektől eltekintve azért 20 éves kor felett kezdődik, mire megérik rá az ember."
Nekem 18 évesen volt az a pont amikor a legjobb eredményt értem el. Akkor volt a legtöbb szabadidőm amit a kutyának tudtam szentelni.
Akkor volt egy viselkedési zavaros, morgott a kajánál, bár ezt nem hagyta el, de parancsra eljött a tányértól, és abbahagyta addig a kényszeres kajaőrzést. Mellette csinálta az alapdolgokat, plusz megkereste bármikor parancsra a labdát, vagy a sünt a telken, már ha volt a közelben egy.
"Te a kerti kutyáiddal hány órát töltesz? Jobb esetben 1? 😁👌"
Mondtam, bocs az általánosításért. Ne felejtsd el, hogy mi 2-en pesztráljuk, én csak napi 2-t vagyok vele, amikor nem kirándulunk. A feleség is sokat van vele, ő itthon van egész nap, pár óra tőle is jut a kutyának.
Azért meg ne kelljen már rosszul éreznem magam, mert nekem meg is kellett teremteni 4000 eurós kerítésre, minőségi ételre és ebadóra valót.:)
Gondolom akkor nem dolgozol még, ha 16 órát vele tudsz lenni, hidd el más is lenne így vele, nem a szándék hiányzik hozzá.
Egyébként egyedül még egy macskát sem tudnék panelban vállalni, mert ki tudja a mai világban meddig működik a mostani melóhely, és nagy eséllyel következőnek megint világutazós melót kapnék.
Írod, hogy ez volt az első vállasz.
Igen, csak az a második mondat nem kellett volna, amire ugrottam.
Viszont az fura, hogy miért nálam akar dominálni és a feleségemnél nem, amikor mindig én tanítom, és fegyelmezem ha kell. Ő pl még leszidni sem akarja, ha rajtakapja valamin, inkább engem küld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!